• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Çallı'dan üniversite değerlendirmesi...

Çallı'dan üniversite değerlendirmesi...
Eski Belediye Meclis Üyesi Memduh Çallı Hakkari Üniversitesi hakkında değerlendirmelerde bulundu

Değerli okuyucular, Saygı Değer Hakkari Halkı İlimizin Gelişmesinde Çok önemli Rol oynayacak Hakkari Üniversitesi Hakkında bazı Konuları sizlerle Paylaşmak İstiyorum.                                   

 ÜNİVERSİTE ’NİN ÖNEMİ

Dünyanın Her Yerinde, Üniversiteler ilim ve irfan yuvası olmakla birlikte kurulduğu yerin imarına, Ekonomisine, kültürel ve sosyal Değerlerin korunmasında önemli görevler görmektedir. Bundan dolayı Hakkarilerin Üniversitelerinde büyük beklentileri Vardır. Değerli okuyucular,1990 lı Yıllarda kanunu çıkarılan Hakkari Eğitim Fakültesi, sebebini bilmediğimiz 15 yıl Gecikmeli Hizmete girmesini beklerken 5 yıl önce Kurulan 17 Üniversitenin içinde Hakkari Üniversitesinin kurulmasına karar verilmiştir.

Bu gün itibari ile 17 Üniversitenin 16 tanesinin Gerçekleşme oranı %90 iken Hakkari Üniversitesinin % 10 seviyesinde olmasının tek sorumlusu eski Rektör İbrahim Belenlidir. Bunun sebebi de Hakkari halkının Doyarsız, Yasalardaki haklarında yoksun ve bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın, Zaafında Rektör Belenli çok iyi Yararlanmıştır.

 Değerli okuyucular,Doyarlı bir vatandaş olarak Eski Rektör İbrahim Belenli Döneminde Yapılan Kanunsuz ve yanlış Uygulamalarının bazılarını sizlerle Paylaşarak; Yeni Rektör Sayın  Ebubekir CEYLAN dan Beklentilerimizi siz değerli okuyuculara ve Hakkari Halkının bilgisine sunmayı  önemli bir görev kabul Ediyorum.

 REKTÖR İBRAHİM BELENLİ DÖNEMINDE YAPILANLAR:

Değerli Hakkarililer, Hepimizin çok iyi bildiği gibi Rektör İbrahim Belenli Üniversitemize Günülü olarak atanmıştı.Görevi süresince yaptıklarıyla anlaşılıyor ki Belenli Hakkari’yi  kendisine keklik tarlası olarak tespit edilmiş icraatlarını buna göre gerçekleştirmiştir.

   1-) Çevre Yolu üzerinde meslek Yüksek okuluna ait, Açık Eğitim hizmetlerinde kullanılan binanın üst katları Bayındırlık ve iskan müdürlüğünün Rektörlüğün resmi yazılı taleplerine istinaden Çıkarmış olduğu 750.000 TL Yaklaşık maliyeti dikkat ta almadan 1500.000 YL civarın da bir maliyetle satın alınarak Tadilat ve onarımına yapılan harcama ile birlikte bu bina 3.000 TL ye mal edilmiştir. Bu para ile Üniversitenin kam püsünde olsa idi 3 tane bina yapılmış olacaktı.

    2-) Bu gün anlaşılıyor ki  bir yıl sonra Üniversite için atık durumda olacak ve başka kuruma devir edilecek Mezran mahallesindeki sosyal tesis binasının yapıldığı arazi kamulaştırmasında

Binanın 3 kez yapım ihalelerinde Yapılanlar tüyler ürperticidir. Bur da iş adamı Kadir HAS a seslenmek istiyorum Devlete ödemen gereken vergilerinde mahsup ettiğin ve Hakkari Üniversitesine hibe olarak bağışladığın paralar amacında kullanılmamıştır.

   3-) Hakkari Üniversitesinin Kampus yerinin seçimi 4-5 ayda yapılması gerekirken 3 yılda ancak yapılmasının nedenlerini Hakkarililer çok iyi bilmektedir. Bu arazi seçiminde büyük maliyeti olan alt yapı( Su, Kanalizasyon, yollar, bina alanları hafriyatı, Spor ve sosyal tesislerin yerlerinin düzeltilmesi ) Düşünülmemiştir.

Bu hizmetler düşünüldüğünde mevcut kampus yeri maliyetinde %50 Avantajlı verilen arazi kamulaşma Tekliflerin içinde arazi yapısı, konumu ve içinde su kaynağı bulunan Berçelan  Mahallesi  sınırları. içinde bulunan KANİBİ ve GEZERO en uygun yerdi.

Çıkar ilişkilerine dayanan Kamuya alınan araziler Hakkâri’mizin kötü kaderi olmuştur. Örnek Organize sanayi bölgesi, Küçük sanayi bölgesi için alınan araziler ve Mezran mahallesinde 2000 m2 araziyi 40.000 m2 arazi ile Takas yapılması Hakkari Tarihinin en karanlık ilişkisidir.

   4-) Değerli okuyucular, şimdi sizlere hepsinde önemli bir konuyu paylaşmak istiyorum. 2012 yılında yapılan Ak Parti olağan il kongresinde Kalkınma Bakanı Sayın Cevdet YILMAZ yaptığı konuşmada beraber yapılan 17 Üniversitenin içinde en fazla Ödenek gönderilen Üniversite Hakkari üniversitesidir.

Beyanında bulundu. Şimdi sayın bakana söylüyorum bu ödenekler şehir merkezinde kiralanan amaç dışı binalara, güya akıbetini bilmediğimiz Hakkari dışında okutulan öğrenciler için harcanıyor denilmektedir.

   Değerli okuyucular, Ben şimdi Kamu oyu huzurunda Rektör İbrahim belenliye söylüyorum  zerre kader vicdan ,onurun ve şerefin varsa Hakkari ye gelip hesabını verirsin.

YENİ REKTÖRÜMÜZ SAYIN EBUBEKİR CEYLAN’DAN BEKLENTİLERİMİZ

 Derli okuyucular, 1 yıl önce Hakkari Üniversitesine Rektör Atanması için seçim yapılmıştır. Bu seçimde Eski Rektör İbrahim Belenli de Dalkavukları desteği ile ikinci kez Aday olmuş az bir farkla seçimi kazanmıştı. Seçim Eski Rektör İbrahim Belenli ile Yeni Rektör Sayın Ebubekir CEYLAN arasında sonuçlanmıştı.

 Ancak Sağduyusuna sonuna kader inandığım Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah GÜLÜN Yasaların kendisine verdiği yetkiye dayanarak. isabetli kararıyla eski Rektör İbrahim Belenliyi veto ederek yerine Yeni Rektörümüz Sayın Ebubekir CEYLANI Ataması Hakkari’ye en büyük Hizmet olmuştur.

Sayın Rektörün 1 yıllık icraatları ile Sayın Cumhurbaşkanımızın ne kader isabetli bir karar verdiği kanıtlanmıştır. Bu Doygu ve düşüncelerle Sayın Rektörümüze bazı dilek ve Teme nü de bulunmak istiyorum.

  1-) Her şeyden önce Hakkari Üniversitesinin İlim ve İrfan yuvası olduğunu Topluma Yansıtmak

 2-)   Hakkari Üniversitesinin bünyesinde Eğitim verecek Ön lisans ve Fakültelerin İlimizin Ekolojik, Demokrasi, Sosyal ve Kültürel Değerlerine katkı sağlayacak Bölümlerin kurulması.

    Sayın Rektörüm, Bu gün Hakkari’miz Devlet istatistik Değerlerine göre Tarım ve Hayvancılık gölgesi olarak Tanımlanır. Fakat maalesef Üniversitemizin bünyesinde Ziraat Fakültesi ve Bölümleri olmadığını biliyoruz. Buda Hakkâri’miz için büyük bir kayıptır.

   3-) Değerli okuyucular, Sayın Rektörüm El Hamdullah Müslüman’ım Namaz ve niyazındayım. Hakkari Üniversitesi bünyesinde en son kurulması gereken Fakülte İlahiyat Fakültesi olmalıdır. Çünkü bu Fakülteler siyasal amaçlı, İlin  kalkınmasında hiçbir  Fonksiyonu yoktur.

Bu Fakültenin en önemli Fonksiyonu Maneviyat tir. Hakkari’mizde  yaşayan nüfusun  Yüzde Yüzü Müslüman dır. Manevi Değerlerimizin alt Yapısı olan cami yapımında üstün gayret göstererek her yerleşim alanında camisini yapmış ihtiyacında Fazla İmam yetiştirmektedir.

    4-) Hakkâri’mizin Sosyal ve Ekonomik Kalkınmasına katkı sağlayacak Ön lisans ve Fakülteler Ziraat Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Mühendislik Fakülteleri ve Spor Akademisi gibi Eğitim ve Öğretim bölümleri olmalıdır.

    5-)  Hakkari meslek yüksek okulu ve Hakkari Üniversitesinde binlerce genç mezun olmuştur. Bu gençler kahve köşelerinde diplomalı Okeyci olarak zamanlarını geçiriyorlar.

Sayın Rektörden Üniversiteler aynı zaman istihdam sağlayan kurumlardır. Bu güne kader işe alınanlar ya Resmi kurumlarda Yozlaşmış, Tükenmiş insanlar veya  Şirket patronları, siyasetçilerin Çıkar ilişkileri ile işe alındığını çok bilinmektedir. Kamu Oyu bilgisine Saygı ile arz olunur… Selamlar

 

 

 

Bu haber toplam 5845 defa okunmuştur
  • Yorumlar 10
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim