• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

CHP adayı Aksaç’tan Çukurca’ya müjde!

CHP adayı Aksaç’tan Çukurca’ya müjde!
Hakkari’nin Çukurca ilçesi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Başkan adayı emekli öğretmen Ebubekir Aksaç, seçilmesi halinde ilçenin kaderini değiştirecekleri müjdesini verdi.

İlçede herkes tarafından tanınan sevilen ve sayılan emekli öğretmenlerden Ebubekir Aksaç, 31 Mart yerel seçimlerinde kazanması halinde ilçede yapacağı hizmetlerin yöreye hayat vereceğini söyledi.

Ana başlıklar adı altında projelerini açıklanan Çukurca CHP Belediye Başkan adayı Ebubekir Aksaç,”Bölgemiz Hakkari ilinin ırak sınır bölgesinde olup, köyleri ile beraber 15 bin nüfusa sahip bağlanan gümrük kapısına sahiptir.

 Uluslararası gümrük kapısı statüsünde olan bu kapının ülkemize ve bölge halkına daha yararlı hale getirilmesi için ticari faaliyetlerinin arttırılması ülkemize ve ilçe halkına büyük yarar sağlayacaktır.

İlçemizin kenarından ırak topraklarına doğru akan “Zap suyu” üzerine kurulacak bir baraj ile hem ilçeye hem de kuzey Irak’ın büyük bir bölümüne hayat verecektir. İlçemiz, çok eski bir yerleşim merkezi olup zamanla üç semavi dine ev sahipliği yapmıştır.

Tarihi ve doğal güzellikleri ile bir cazibe merkezi haline getirilebilir. İlçemiz bünyesinde askeri birlik statüsünde tugayın oluşu; tarım ve özellikle hayvancılığın geliştirilmesi ilçemizin belli başlı istihdam ve ekonomiye büyük avantajlar sağlayabilir.

 Rakip adayların üstünlük ve zayıf yönleri:

İlçemiz merkezinde 31 Mart 2019 mahalli seçimlerine 3 parti yarışacaktır. Bunlar CHP, AKP ve HDP’dir. CHP’nin adayı olarak ben Ebubekir AKSAÇ eğitimci olup 2004 yılında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde emekli oldum. HDP’nin adayı da yerli olup lise mezunu olup serbest çalışmaktadır. AKP’nin adaylığı için de memurlar ve serbest meslek sahipleri mevcut olup henüz adayı kesinleşmemiştir.

 Bölge halkının öncelikli taleplerini şu başlıklar altında toplayabiliriz.

Köye dönüş projesi kapsamında boşaltılan köylerimizin tekrar inşa edilip tarıma ve özellikli hayvancılığın geliştirilmesi hususunda gerekli devlet desteğinin sağlanması.

Belediyeler, halk ile Devlet kurumları arasında köprü özelliğinde olan çok önemli kurumlardır. Bu da ancak günümüz siyasi konjektöründe CHP’li Belediye Başkanları tarafından sağlanabilecektir.

İlçemizde bulunan Çukurca-üzümlü uluslararası gümrük Kapısı’nın daha geniş kapsamlı ticaret kapısı haline getirmek ve sınır kapısının civarında serbest bölge ticaret merkezinin kurulması ile ilgili gerekli plan ve projelerin hazırlanması.

Çok eskimiş olan ilçe merkezi su şebekesinin yenilenip, ek su kaynaklarının takviyesi ile yeniden projelendirilmesi

İlçemiz merkez ve köylerinde; ilçe merkezinin dışında Ortaöğretim ve Yükseköğretim kurumlarında okuyan tüm öğrencilere Eğitim-Öğretim süreleri boyunca burs temin edilmesi konusunda gerekli çalışmaların yapılması

Gençlerimize yönelik ilçe merkezinde futbol sahası ve spor kompleksinin projelendirilip yapılması.

İlçemiz merkez ve köylerinde genç kızlarımız ve kadınlarımıza yönelik açılacak olan kurslara gerekli desteğin sağlanması.

Eğitim ve Öğretim kurumlarımızda ilgili eksiklerin tespit edilip gerekli yardım ve desteğin sağlanması.

Her sene lise son ve liseyi bitiren gençlerimiz için üniversite hazırlık kurslarının açılıp gerekli desteğin sağlanması

İlçemizde büyük bir eksiklik olarak kabul edilen otel ve konaklama tesislerinin yapılması hususunda gerekli proje ve kredi desteklerinin sağlanması.

İlçemiz ile Yüksekova ilçesi arasında yapılmakta olan Çukurca-Uzundere-Dağlıca Yüksekova kara yolunun bir an önce yapılması. Bu da Irak’tan gelen Esnaf, Turist vs. amaçlı yolcuların kısa yoldan Yüksekova Havaalanına ulaşmaları temin edilmiş olacaktır.

Taziye evi

Düğün salonu

2 adet yarım otobüsü halkımızın hizmetine sonulacaktır

Zap Suyu'nun tarımsal alanlara aktarılması için gerekli projeler geliştirilerek ilgili mercilere başvuruları yapılacaktır.

Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Ankara'da Hakkari'den gidecek olan vatandaşlarımızın her türlü ikamet ve sosyal yardım sağlanması için 120 kişilik Hakkari Evi projesi gerçekleştirecektir.

Genel başkanımız tarafından Hakkari il başkanımıza bu konuda söz verildi.

İzmir Belediye Başkan adayımız tarafından Büyükşehir Belediyesi ile Çukurca belediyesine kardeş belediyesi kapsamına alacağına dair sayın Tunç Soyer tarafımıza söz verilmiştir.

Yukarıda açıklamış olduğumuz halkın öncelikli talepleri başta İlçe kaymakamımız olmak üzere Tugay Komutanımız, Emniyet müdürlerimiz ve tüm diğer daire amirleri ile koordinasyonlu bir şekilde çalışmakla mümkün olabilecektir”

HAKKARİ İLİ ÇUKURCA İLÇESİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI

                               EBUBEKİR AKSAÇ

chp--aksac-cukurca.jpg

 

Bu haber toplam 3021 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim