• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

CHP’NİN KAR ÇİÇEĞİ!

Hakan Taş

Sevgi evrensel ve sınırsız bir duygudur. Bazen birini sebepsiz seversiniz. Sahada olan bir gazeteci ve yazar olarak yakından izlediğim, takip ettiğim ve beğendiğim bir siyasetçi var. Dünya görüşü, yaşam felsefesi, vatan ve bayrak sevgisi, duruşu, sözleri insanı etkileyen türdendir.

Haksızlığa tahammülü olmayan, sınırsız sevgi dağıtan, demokrasinin tanımını bilen sahte olmayan demokratlardandır. Yıllardır beğenerek izlediğim, çalışmalarını benimsediğim, cesur söylemlerini alkışladığım, aileden biri gibi gördüğüm ve kar çiçeğine benzettiğim o hanımefendi Hakkari’ye geldi. Sümbül Dağı ona selam durdu, Zapsuyu tüm maviliğiyle göz kırptı.

chp-2-013.jpg

Ofisime giriş yaptığında bir çiçek misali ondan önce sevgi kokusu yayıldı etrafa. Gülen gözlerinde fışkıran ışık yüreğimizdeki karanlığa aydınlık saçtı. Hiçbir yabancılık çekilmeden dudaklar maske arkasında sığınarak sustu, sadece gözler konuştu.

Yoğun gülümsemeden gözleri çekikleşti, evinde, sevdikleriyle birlikte gibiydi. Ankara’dan, uzun bir yoldan geliyordu. Uykusuz ve yorgundu. İkram ettiğimiz kaçak çaydan bir yudum aldığında kendine geldi ve Hakkari havasıyla farklı bir havaya girdi.

Kar Çiçeği, Şubat ve Mart aylarında yetişen bir çiçek türüdür.  Hüzünlü ve dertli dağlarımızda görülen Kar Çiçeği onun gelişiyle renk verdiler. Sözleşmiş gibi birlikte geldiler. Biri dağlara koku yaydı, diğeri gönüllere… Tabiki Aylin NAZLIAKA’dan bahsediyorum.

35 yıllık meslek hayatımda yüzlerce ünlü ismi canlı yayında ağırladım. Ama ilk kez beğendiğim ve sevdiğim bir sima ile söyleşi yapmak inanılmaz mutlu kıldı beni. Bir Genel Başkan kompleksinden uzak, mütevazi, sempatik, anne, bacı, sade bir vatandaş, halk…

chp-007.jpg

Boynunda sarı fular, beyninde Türkiye, kalbinde CHP, düşüncesinde Atatürk, rotasında Hakkari… Hiç konuşmazsa da gülen gözleri hiç susmadı. Ankara-Hakkari arası bir gönül, sevgi köprüsü inşa etti. O köprüden savaş araçları değil gelin arabası geçecek. O köprüde cenazeler için ağıtlar değil, şenlik ve halay zılgıtları yükselecek.

Aylin Nazlıaka, partilerüstü yüreği geniş bir insan. Sadece kendi partisinden olanı değil, herkesi eşit kucaklayan müthiş bir Türkiye sevdalısı ve ezilen kadınlar için kurtarıcı. CHP iktidara geldiğinde eğitimde fırsat eşitliği ve Kadın Bakanlığı kurulacağını belirtiyor. Aslında çok şey söylüyor, yüzlerce proje üzerinde uykusuz gecelerle inatlaşıyor.

Hangi partinin hangi renkte çiçeği var bilmiyorum. Ama CHP’nin Kar Çiçeğiyle tanıştım. Onun gördüğü renkler kırmızı-beyaz, ektiği çiçekler barış sarmaşığı, bize hatıra bıraktığı renk ise mavi…

Hakkari ilk kez bir partinin Kadın Kolları Genel Başkanı ile tanıştı. Hakkari ilk kez bu kadar zarif, güzel ve yürekli bir konuk ağırladı.

 

 

 

Bu yazı toplam 3249 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim