• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

BAŞKAN ÖZDEMİR, “TİCARETE SİTASET KARIŞTIRMAYIZ”

Hakan Taş

Gever turumuzda Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odasını gazeteci arkadaşlarımızla birlikte ziyaret ediyoruz. Başkan Salih Özdemir, makam odası çok soğuk olduğunda meclis başkanı odasında ısınırken soğuk odasında sıcak kahvesi ve hoş sohbetiyle ısınıyoruz. Aslında sadece bir nezaket ziyareti için konuk olduk fakat samimi ortamdaki söylemlerini önemseyerek sizlerle paylaşmak istedim.

SINIR KAPILARI TEK KURTULUŞUMUZDUR

“Mevcut sınır kapılarımız tam teşekküllü hizmete açık olsaydı ticari hareketlilik ve bereket olurdu. Piyasa canlanır, vatandaşımız ekonomik krize karşı geçim derdine yenilmezdi. Sözde alt yapı sorunlar yüzünden beklenen karşılıklı ticaret yapılamıyor. Bu kapı umut ve çare kapısıdır. Biran önce açık olmalı ve esnek kurallarla halka ve bölgeye katkı sunmalıdır”…

HAYVANCILIK BİTTİ

“Eskiden bölgemizde 3,5 milyon küçükbaş hayvan vardı. Bu rakam ne yazık ki 700’ye düştü. Eğer bir bölgenin geçim kaynağı hayvancılık ise ve orada hayvanlar yok denecek kadar azalmış ise sorun ve sıkıntı kaçınılmaz olur. Yurt dışında ve Türkiye’mizin bir çok yerinden ilimize gelerek hayvan alımı yapılırdı”..

FIRSAT EŞİTLİĞİ

“Çocuklarımız ve gençlerimiz olağanüstü yeteneklidirler. Hakkari eğitiminde öğretmenlerin sık değişmesi olumsuz etki yaratıyor. Metropollerde öğrencilere ve gençlere sağlanan fırsat bizim çocuklara sağlansa tüm başarı listelerinde onların isimleri olurdu. Bölgeler arası ayrımcılık hep insanımıza hem de bölgeye zarar vermektedir.”

TİCARETE SİYASETİ KARIŞTIRMAYIZ

“Yaklaşan seçimleri ve siyaseti konuştuğumuzda ağzındaki kelimeler tutukluk yapıyor. Şu anlamlı sözlerle noktayı koyuyor. Ticarete siyaseti karıştırmayız, siyaset bizim işimiz değil. Her vatandaş gibi sandığa gider oyumuzu kullanırız. Hepsi bu”…

Salih Özdemir, Gever sivil toplum kuruluşlarının başındaki isim. Ticaret ve Sanayi Odasında da kıdemli biri. Haksızlığa tahammülü olmayan cesur bir kişiliktir. Esnafın ve ilçenin temel sorunlarına duyarlı çıkışlarına hep tanıklık ettik. İkramı, hoş sohbeti, esprilileri ve içtenliğiyle bizi mutlu etti. Kar hapsinde olan Yüksekova’da YÜTSO’da bizi yönetim kurulu üyeleriyle aracımıza kadar uğurluyor.

Sayın Özdemir ile geniş çaplı bir söyleşide buluşmak dileğiyle…

d7118492-a62c-465c-8bf4-c02113f42662.jpg

Bu yazı toplam 1586 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim