• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C

HATSO KÜLTÜRÜMÜZE SAHİP ÇIKTI!

Hakan Taş

Her bölge ve yörenin kendine has lezzetleri vardır. Bizde mutfağımız çok zengin olmasa da benzeri olmayan yöresel tatlarımız mevcuttur. Yemeklerimiz var ama tescil yoktu. Adımız var şanımız yoktu. Çabamız var sonuç yoktu.

HATSO bu güne kadar yüzlerce etkinliğe imza attı ama hiç biri bu kadar çok heyecanlandırmamıştı bizi. Başkan Servet Taş, halkımızın sevgi ve duasıyla ağır bir sağlık sorunundan kurtularak mesaiye döndü. Ve döner dönmez harika bir işe imza atarak bu sevinci halkımızla paylaştı.

Keyle Zengıl-Gulol-Kepaye-Gırare Hulika-Kade gibi tescilleri onaylanan yemeklerimiz aslında şimdi bize ait oldu. HATSO gelenek ve kültürümüze sahip çıkarak harika bir iş çıkarttı.

Başkan Taş, “Bizde ilimizin tarihine, kültürüne sahip çıkmak, yöresel yemeklerimize ve el sanatlarımıza katma değer adına ürünlerimizin coğrafi İşaretlerini almak için başlattığımız çalışma sonucunda ilk etapta Hakkari Kilimini ve 5 tane yemeğimizin coğrafi İşaretini almanın gururunu hep birlikte yaşıyoruz.

Tabi ki bu sadece bir başlangıç. İlimizde coğrafi İşaret alabileceğimiz yüzlerce ürün potansiyelimiz bulunmaktadır. Yöresel yemeklerimizin çeşitliliği yüzden fazla olup, geçmişten günümüze sofralarımızda yer almaktadır.

Özellikle düğünlerde yapılan yöresel yemeklerimiz lezzet ve ürün çeşitliliği açısından ayrı bir zenginliğe sahiptir. Bundan sonraki süreçte geriye kalan ürünlerimizin coğrafi işaretlerini almaya yönelik çalışmalarımıza devam edeceğiz.  Henüz başında da olsak, coğrafi işaretli ürünler konusunda kısa zamanda hızla yol alacağız.

Coğrafi işaretli ürünlerimiz ilimize hayırlı olsun. Tescil sürecindeki bütün çalışmalarda emeği geçen Hakkari TOBB Mesleki Eğitim Müdürlüğüne, (Kurum Müdürü Sayın Abdullah Karataş, Mesleki Eğitim öğretmeni Sayın Şükrü Gürses) katkı sunan Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı ile Odamız çalışanlarına bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

TOBB Doğu Anadolu Bölge Başkanı ve Hakkari Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Sevda Keskin, tescilli yapılan Qeyle Zengıl, Girara Huluqa, Gulol, Hakkari Kadesi, Kepaye yemekleri hakkında bilgi verdi. Başkan Keskin, görücüye hazırlanan görsellik üzerinden yöresel yemeklerimizi öylesine güzel anlattı ki canımız çekti ve hepimizin karnı acıktı.

Başkan Servet Taş’ın Ankara çıkartması, ilimizin temel sorunlarına çözüm arayışı ve kültürümüze sahip çıkma çabaları “AFFERİN HATSO” dedirtti.

Yemeklerimiz tescillendi.

HATSO’da gönüllerimizde tescillendi.

hatso-004.jpg

 

Bu yazı toplam 961 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim