• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 26 °C

Cöder kadın meclisini ilan etti

Cöder kadın meclisini ilan etti
Hakkari Cölemerg Öğrenci Derneği (CÖDER) üniversite alanında meclis kararı aldıklarını belirterek bu meclise ise “Tolvin Cudi, Neslihan Çiftçi” ismi verdiklerini belirttiler.

CÖDER’de üyesi Befrin Turan yaptığı basın açıklamasında, oemokratik özerklik sistemi içinde yaşadığımız çağ ve taşıdığı sistemsel özerklikler göz önünde bulundururluğunda Kürtler ve bölge halkı açısından statü belirleyen bu tarzda sistemler geliştirme ve öncülüğü yapılan süreç asışından olmazsa olmaz nitelikte çalışmalardır dedi.

Turan,"Bu sistem en çok kadının Ortadoğu’da Türkiye’de ve Kürdistan’ında içinde bulunduğu kölelik statüsünü aşarak özgürlük alanını geliştirecek ve bu anlamda mücadele tarzı yol ve yöntemi zenginleştirecektir.

Kadın 21. Yüzyılda hayatın her kesiminde evde işyerinde siyasal ve sosyal alanda statüzlüğünü demokratik özerk özgür sistemde kazanabilme şahsını yakalayabilecektir. Bugün yaşadığımız çağda erkeğin sınırsız sömürüsünü uyguladığı iktidarını, sinsi ve kurnazca güçlendirdiği köleliği bin bir maskeyle dayattığı cinsiyet kadındır. Kapitalist sistem zihniyetinin geri egemenlikli erkek karakteri zihniyeti ve sistemi özgür kadın felsefesi karşısında iflasın eşiğine gelmiş bulunmaktadır. Bu sistemin yok edilmesi için en çok kadının emek harcaması ve en çok kadının değer yaratması gerekmektedir.

"MECLİS KURDUĞUMUZU İLAN EDİYORUZ"

Toplumsal değişim dönüşümünde ahlaki ve politik toplum gerçeğini yaratmada demokratik özerklik inşasında bizlerde genç kadınlar olarak örgütlü mücadelemizi yükselterek arttırmak için üniversite ve tüm alanlarda yücelteceğiz.

Burada meclisleşme kararı aldık. Bu meclisimize Tolvin Cudi, Neslihan Çiftçi ismini verdik. Cöder Tolvin Cudi özgür kadın meclisimizin ilanını burada duyuruyoruz. Vardım varım diyebilmek için. Ayrıca burada Kobani’deki kadın direnişini selamlıyoruz” şeklinde konuştu. Hakkarihabertv.com

coder-aciklama-11.jpg

 

Bu haber toplam 6152 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim