• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

DBP, HDP Elçi'nin katledilmesini protesto etti

DBP, HDP Elçi'nin katledilmesini protesto etti
DBP ve HDP Hakkari il örgütleri Diyarbakır Baro Tahir Elçi'nin katledilmesini düzenlediği yürüyüş ve basın açıklaması ile protesto etti.

DBP Hakkari il binası önünde bir araya gelen ve aralarında DBP Hakkari İl Eş Başkanı Hüsnü Raufoğlu ve HDP Hakkari İl Eş Başkanı Emine Armut ile Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Nazmi Coşkun’un da bulunduğu grup Hakkari Belediyesi önüne kadar yürüdü.

Diyarbakır Baro Tahir Elçi'nin üzerinde ‘Katilleri tanıyoruz’ yazısı bulunan fotoğrafını taşıyan grup adına burada bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Daha sonra grup adına açıklama yapan HDP Merkez İlçe Başkanı Özcan, Tahir Elçi’nin fikirleri ve mücadelesi ile mücadele edemeyenler tarafından katledildiğini söyledi.

Özcan," Diyarbakır baro başkanı Av. Tahir Elçi Diyarbakır’ın sur ilçesinde basın açıklaması yaparken kurşunlanarak katledilmiştir. Elçi’nin fikirleri ve mücadelesi ile baş edemeyen insanlık düşmanları onu öldürerek susturmayı seçtiler.

Saray ve AKP hükümetlerinin savaş politikaları kullandıkları devlet şiddeti saldırgan dilleri ve üslupları ile dünyanın hiçbir yerinde görülmeyen keyfi hukuk ve insanlık dışı sokağa çıkma yasakları sivillere yönelik saldırı ve katliamlar Suriye’deki iç savaşta el kaide türevi IŞİD ve benzeri örgütlerin destekçisi olma politikaları bu suikastın nedenlerindendir.

Tahir Elçi 1500 yılında yapılmış olan 4 ayaklı minarenin bir insanlık mirası olduğunu anlatırken Tahir Elçi bir insan hakları savunucusu olduğu için Ortadoğu halklarının ortak yaşamını savunduğu için katledildi.

Saldırının oluş şekli tüm görgü tanıklarının anlattığı uyarınca bir çatışma ortasında kalarak hayatını kaybetmediği görgü tanıkları yaklaşan saldırganın hedef alarak Tahir Elçi’yi vurduğunu gösteriyor. Bu tıpkı Hrant Dindk suikastı gibi bir suikast olduğu açık ve nettir. Saldırının sorumluları ve bunların bağlantıları acilen ortaya çıkarılması gerekir. Planlı bir suikastla Tahir Elçi’nin şahsında hukuk ve adalet mücadelesi hedef alındı.

Hukuk ve adalet mücadelesini Tahir Elçi’nin bıraktığı yerden sürdürecek binlerce Tahir Elçi bugünden tezi yok çalışmalarına devam edecek. Eşitlik adalet demokrasi barış ve özgülük mücadelesi verenleri tutuklasanız da vurdursanız da sonuç alamayacaksınız. Uğursuz planlarınız asla başarıyla sonuçlanmayacak.

Bu suikast karşısında Türkiye’nin tüm demokrasi ve barış güçlerinin vicdan sahibi yurttaşlarını meslek örgütlerini ve sivil toplum kuruluşlarını siyasi partilerini seslerini yükseltmeye demokratik tepkilerini göstermeye çağırıyoruz.

Biz Hakkari halkı ve kurumları emek, demokrasi ve barış mücadelesini hedef alan bu cinayeti nefretle kınıyor Tahir Elçi’ye Allah’tan rahmet ailesine tüm yakınlarına ve halkımıza başsağlığı diliyoruz” dedi.

Grup açıklamanın ardından sessizce dağıldı. Hakkarihabertv.com

elci-m.jpg

Bu haber toplam 3960 defa okunmuştur
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim