• BIST 9908.63
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

Demirtaş: Bir yol haritası yok

Demirtaş: Bir yol haritası yok
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Gündem Müzakere programında çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Gündem Müzakere programında çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Demirtaş: “Heyetimizin önümüzdeki günlerde tek başına İmralı’ya gitmesi müzakerelerin başladığı anlamına gelmez” dedi.

Ayşegül Doğan’la Gündem Müzakere Özel programına konuk olan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş,  çözüm sürecinde çokça tartışılan yol haritası belirsizliğini ve hükümetin Kobani politikasını değerlendirdi.

Demirtaş’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“Heyetimiz adaya gidecek oradaki durum tartışmaların ne aşamada olduğu tespit edilecek. Sayın Öcalan’ın bu konudaki görüşleri önerileri alınacak. Eğer ki müzakereye geçilecekse ki bundan çokça bahsedildi. Karşılıklı heyetlerin oluşması, üçüncü bir gözlemci bir gücün oluşması ve yine tartışmanın seri biçimde yürütülmesidir müzakereden anladığımız şey.

“Eğer bunlar gerçekleşirse müzakereler başlamış olacak. O nedenle heyetimizin önümüzdeki günlerde tek başına İmralı’ya gitmesi müzakerelerin başladığı anlamına gelmez.

“Ortaya bir yol haritasının çıkabilmesi için müzakerenin yapılması lazım. Öyle yazılar  yazılıyor ki sanki üstünde uzlaşılmış bir yol haritası var. Ve tamda bu yol haritasının gerekleri yerine getirilecek iken Kobani meselesi çıktı herşey bozuldu. Hayır, ortada uzlaşılmış bir yol haritası yok.

“Hükümetin kendi beklentilerinin yer aldığı bir yol haritası taslağı var. Fakat sayın Öcalan’ın kafasındaki yol haritası henüz kamuoyuna yansımış değil. Sayın Başbakan bunu sadece bir iddia olarak ortaya atmak yerine keşke açıklasa herkes tatmin olsa.

“Biz açık yüreklilikle söylüyoruz ki ortada bizimle uzlaşılmış, İmralı’da sayın Öcalan’la mutabakata varılmış bir yol haritası yoktur.”

Kobani eylemleri sonrası çıkan olaylardaki provokasyon tartışmalarını da değerlendiren Demirtaş, “Kontrol edilemeyen gençler de var, provokatörler de” dedi. Demirtaş, 2015, seçimlerine bağımsız adaylarla değil, HDP olarak girileceğini duyurdu.

Bu haber toplam 2455 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim