• BIST 9898.75
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

Devlet Kaçar’ı ölüme terk etti

Devlet Kaçar’ı ölüme terk etti
Rize Cezaevi’nden Metris’te bulunan ve durumu her geçen gün daha da kötüye giden hasta tutsak Hasan Kaçar yüzü kapalı olarak hastaneye getirildi.

Düzeltme: Haziran ayında Rize Cezaevi’nden Metris’e getirilen Hasan Kaçar’ın durumu giderek kötüleşiyor. Zaten dayanılmaz durumda olan ağrıları iyice artan Kaçar’ın Ankilozan spondilit başta olmak üzere birçok hastalıkla mücadele ediyor.

Gençliğinin baharında iken bir komplo sonucu ceza evine konulan Hasan Kaçar şimdi 30 yaşında olmasına rağmen hastalığı ve kendisine kurulan komplo yüzünden 50 yaşında gözüküyor. Ankilozan Spondilit (Suna Pekuysal hastalığı nedeniyle eğrilen kemiklerinin iç organlarına baskı yaparak vücudunu günden güne harap ettiği belirtildi.

HASTANEDE UYGUN ODA YOK DEDİLER

Hasta tutsak Hasan Kaçar’ın ailesinin iddiasına göre ise,”Durumu kötüye gitmesine rağmen hastanede 'uygun oda' olmadığı için Metris'e geri götürülmüştü. Bugün görüşü vardı. Görüşe maskeli getirilmiş ve çok kötüymüş. Görüşteyken acilen hastaneye götürüldü. Hastane acilen getirin demiş olacağı buydu! Kim bilir ne oldu. Bütün çırpınışlarımıza rağmen cezaevine geri götürülmüştü. Acil olarak hastaneye götürüleceği söylenerek, Metris Cezaevi’ndeki görüş sırasında apar topar götürülen ağır hasta Hasan Kaçar, hastanede değil! dönüp dolaştırıp hapishaneye geri getirmişler!

5 AY SONRA HASTANEYE KALDIRILDI

“Metriste 5 ay bekletildikten sonra biz ailesi ve STK’ların yoğun çabalarıyla hastaneye getirildi. Hastane gören bir iki şanslıdan belki biz ses çıkarmalıyız.  Hepimizin kardeşleri onlar. Sadece aileleri ne bırakmamalıyız bu yükü getirildiği gün kilosu 43 idi. Yürüyemiyor, hiç hareket edemiyor, yemek yiyemiyordu. Ve her saniyesi ağrı sızı içinde geçmişti. hastalıkları en ağır safhalara çoktan girmişti. Ağır Ankilozan spondilit, hemoroit, safra, mide ve birçok hastalığının dışında yeni hastalık tanıları kondu”

 ÖLÜMCÜL HASTALIĞINA RAĞMEN TAHLİYE EDİLMİYOR 

 “Bunlardan biri Crohn hastalığıdır. Ölümcül bir ince bağırsak hastalığıdır bu. Bu hastalık aniden gelişmez yıllardır varmış bu hastalığı ve en ağır aşamaya girmiş bile dediler. Şimdiki doktoru evet cezaevi yönetimi ve askeri, devlet sözcüleri Adalet Bakanlığı her sesimiz çıktığında onlar zaten Metris’ de hastane, her zaman doktorlar sağlıkçıları var, çok iyi bakılıyor herkese dediler. Madem tanı teşhis, tedavileri çok iyi yapılıyordu Hasan Kaçar neden 5 ayda ölüm sınırına geldi. 

TANI TEŞHİS KONULMADI

“ Crohn gibi ölümcül bir hastalık iki tahlille hemen ortaya çıkacakken neden tek bir tetkik bile alınmadı. 5 ayda Bu ihmal onları bile bile ölüme görülen karar değil mi? geri dönüşü olmayan yola geldi. Hastalıkları ve bu halde bile esirliklerine son verilmedi. Şimdi bu haldeki hasta insanlar tutsak olmuyor mu? Bu siyaset üstü tamamen vicdani insani meseleyi hiçbir şekilde duymamak insanlığa, hukuka, siyasete, ahlaka, vicdana sığar mı?

Biz 540 aileyi de onlarla öldürüyorsunuz unutmayın. Ama bizim bedenlerimiz toprağa gömülene kadar size hep bunu hatırlatacak! Onların onurlu mücadelesi bedenlerinin yok olmasıyla bitmeyecek. Ama sizin onurunuzun gram değeri kalmayacak. Gün gelecek siz de geçmişteki iktidar gibi biz Kürt'leri öldürdük bile bile diyeceksiniz.. Yapmayın etmeyin yazıktır günahtır”

 

 

 

Bu haber toplam 5848 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim