• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Gelin bir şemsiye altında birleşelim

Gelin bir şemsiye altında birleşelim
Gelin bir şemsiye altında birleşelim HDP'li Zozani, partisinin Türkiye'yi AKP mecburiyetinden kurtaracak tek yapı' olduğunu söyledi.

Zozani, Kılıçdaroğlu'na Demokratik Cumhuriyet Partisi adıyla seçime birlikte girmeye çağırdı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "İmralı'dan gelen talimat üzerine HDP seçime girecek ki barajı aşamasın. Barajı aşamadığı için AKP vekil çıkaracak" açıklamasına HDP tepki gösterdi. 

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, "kimse hayal görmesin, bütün partileri şaşırtacağız" derken Hakkâri MilletvekiliAdil Zozani, CHP'ye, "Gelin Demokratik Cum huriyet Partisi gibi bir şemsiyenin etrafında birleşelim" teklifi yaptı. HDP'nin genel seçim için Ak Parti ile anlaştığını ileri süren Kılıçdaroğlu'na HDP'den farklı bir tepki geldi.Kılıçdaroğlu'nun, "HDP ile AKP o konuda görüş birliği içindeler.

İmralı'dan gelen talimat üzerine HDP seçime girecek ki barajı aşamasın. Barajı aşamadığı için AKP vekil çıkaracak. Kendilerine göre ayrı bir hesabın içindeler" açıklamasını değerlendiren Zozani, Kürt siyasetinin siyasal bir parti şemsiyesi altında genel seçimlere katılmasının sistem partilerini ürküttüğünü söyledi. 

Zozani, şöyle konuştu: "HDP'nin sürekli barajı aşamayacağı hususunu kamuoyuna empoze ederek Kürt halkınınparlamento temsiliyetini minimize etme gayreti içindeler. Bu hususta iktidar partisi Ak Parti ile muhalefet partileri CHP ve MHP'nin birbirinden farkı yoktur. Bu yaklaşım geçmişte Kazım Karabekir'in, 'Bu Kürtlerin okumamışları ile baş edemiyoruz. Okurlarsa hiç başedemeyiz' deyişi ile özdeş bir tutum içerisindeler. Şimdi de şunu söylüyorlar; 'Kürtlerin onu ile baş edemiyoruz. Bunların sayısı 20 olsa biz ne yaparız' telaşı içerisindeler. Korkunun ecele faydası yoktu. Kürtler demokratik ittifakı büyüterek Türkiye'nin alternatif iktidar dinamiğini hazırlıyorlar." 

'CHP de yer almalı' 

HDP'nin seçimlere demokratik güçlerle girme yönünde çalışma yürüttüğünü de kaydeden Zozani, CHP'nin de bu çalışma içerisinde yer almasını istedi. Zozani, "Biz, değil AKP'ye destek olmak biz Türkiye'yi AKP mecburiyetinden kurtaracak tek siyasi görüşüz. CHP içerisindeki demokrat kesimlere şu çağrıyı yapmak istiyorum.

Biz, parti fetişizmi içerisinde değiliz. Buyrun gelin Türkiye'yi kucaklayacak ve gerçek anlamda demokratik bir iktidarı yaratacak bir şemsiye altında buluşalım. Bu şemsiyenin adı pekala Demokratik Cumhuriyet Partisi olabilir" diye konuştu" Hakkarihabertv.com

 

Bu haber toplam 3734 defa okunmuştur
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim