• BIST 9753.94
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C

Hakkâri futbolunda acı gün.

Murat Taş

Hakkâri futbolunda uzun yıllar top oynamış ve Hakkâri spora hizmet etmiş Edip Sevmiş, Hakkın rahmetine kavuştu. 
Edip Sevinç’in bu ani ölümü hepimizi derinden etkilemiştir. 

Ölümü Hakkâri’de olduğu gibi spor camiamızda derinden bir üzüntü ile duyulmuştur.

Edip Sevinç, 1962 yılında Hakkâri’de dünyaya geldi. İlk orta ve Liseyi Hakkâri’de tamamladı.
Evli ve iki çocuk babasıydı.

5eafbbed-aa77-44fa-a57a-fe509ab9792a-001.jpgOkul yıllarında başladığı futbol hayatına Sümbülspor alt yapısından yetişerek, A takımına kadar yükseldi. 
Köy Hizmetleri Kurum takımda uzun yıllar futbol hayatına devam etti.

Edip sevinç, yeteneğinden dolayı Hakkâri’deki takımların ilgisini çekerek kendi takımlarından oynanması için tekliflerde bulunurdu.

Edip sevmiş, ilk takımı olan ve altyapısında yetiştiği sümbül spordan başka takıma gitmeyerek futbol hayatına orada devam etti.

Formasını terlettiği takımda, her daim örnek futbolcu ve kişiliğiyle tanındı. Hakkâri halkı ve arkadaşları tarafından sevilen, sayılan örnek ve nadide kişiliklerden biri olarak hep gösterildi.

Hakkâri Köy Hizmetleri Kurumunda mevsimlik işçi olarak çalıştı. Ardından Hakkâri Milli Eğitim Müdürlüğünde memur olarak atandı. Antalya iline tayini çıkınca oraya yerleşti.

Beynindeki tümür nedeniyle birkaç ameliyat geçirdi. Bu rahatsızlık yakasını bir türlü bırakmadı. 22.Mart.2021 sabahı hayatını kaybederek aramızdan ayrıldı.

Edip Sevinç’in ani ölümü ailesini, sevenlerini, Hakkâri’yi, Antalya’yı, daha doğrusu Hakkâri futbol camiasını yasa boğdu.

Zeki Noyan, onun en yakın arkadaşlarından biriydi. Zeki Noyan oda Edip Sevinç, gibi futbolu seven futbola gönül veren biri, Ankara’da yaşamakta, Hakkâri ve ilçelerinde ilk ölüm haberini kurduğu çözüm merkezi ve sosyal paylaşım sitesinden öğrenirdik.

Zeki Noyan, Rahmetli Edip Sevinç hakkındaki düşüncelerini anlatırken kelimeler boğazında düğümleniyordu.

Düşüncelerini şu şekilde anlatıyordu. “ Kurduğum çözüm merkezinde Hakkâri’deki ilçelerindeki ve bölgedeki vefat edenleri sosyal medya ve basın yolu ile bilgilendiriyorum. İnanınki her ölen insanımızın ölüm haberin verince çok büyük bir üzüntü içinde veriyorum.

Ama kadim dostum olan Edip Sevinç’in ölüm haberini alınca büyük bir şok yaşadım. İlk kez ellerim bu kadar titredi, kelimeleri yazmakta güçlük çektim nasıl yazacağımı bilemedim” diyerek sözlerini şöyle devam etti. “ Edip ile ilkokul yıllarında başladı arkadaşlığımız.

Beraber Liseye kadar okuduk. Edip çok yetenekli bir futbolcuydu. Örnek alınacak bir futbolcu ve kişiliğe sahipti. Gerçek bir Hakkâri sevdalısıydı. Futbolu çok seviyordu. Bu sevgi onu ilk futbol hayatına başladığı Sümbül sporda başladı. Ardından Hakkâri Köy Hizmetleri Kurum takımında devam ettirdi. Edip Sevinç’in ölümü Hakkâri için büyük bir kayıp oldu.

Onu tanımak, onunla arkadaş, dost olduğum için çok şanslıydım. Onu her zaman iyi bir futbolcu, iyi bir Hakkârili daha doğrusu gerçek bir Beşiktaşlı olarak hep anacağım. Edip, her daim yüreğimin bir köşesinde olacaktır. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesi ve sevenlerine de sabırlar diliyorum.

Hakkâri sporun başı sağ olsun”. Diyerek anlatıyordu.
Edip Sevinç’in kişiliğini, futbolculuğunu, efendiliğini sabaha kadar yazıp anlatsak bile azdır.
Ne mutlu ki ona, arkasında büyük bir sevgi bırakarak gitmesi.
Ne diyelim ki Allah’tan geldik ve ona tekrar gidiyoruz. 
Hakkâri futbolunda bir yıldız daha kaydı. Edip Sevinç’in ölümü belki bizler için erken oldu.
Ama ne yapalım takdiri ilahi.
Hakkâri halkının futbol camiamızın ve Beşiktaş’ın başı sağ olsun.
Mekânın Cennet olsun. Ailesine ve sevdiklerine sabır diliyorum.

a0366631-4039-4175-a3ba-a661f09f280c.jpgbd4b17ad-2530-4f5c-afd6-353f8a70c590.jpg

Bu yazı toplam 5173 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim