• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Hakkari'de kadın şiddeti ve Tombala protestosu

Hakkari'de kadın şiddeti ve Tombala protestosu
Hakkari’de Colemerg Kadın Bileşenleri tarafından kadına şiddeti ve kumar oyunlarına karşı yürüyüş düzenlendi.

Kadınların düzenleyeceği yürüyüş öncesi çevik kuvvet ekipleri zırhlı araçlar desteğinde Cumhuriyet Caddesi üzerinde yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Bulvar Caddesi üzerinde bulunan Bınevş Kadın Merkezi önünde toplanan kalabalık burada ellerindeki, “Erkek şiddeti ideolojiktir özsavunma haktır” pankartı ve ellerindeki def ve ağızlarındaki hakem düdüğünü çalarak yürüyüşe geçtiler. Grubun önünü kesin polis ile grup arasında yer yer gergin anlar yaşandı.

Polis gurubun yolu trafiği kapattığı gerekçesi ile yürüyüşlerini kaldırıma çıkarak devam ettirilmesini istedi.

 Bir süre kaldırımda yürüyen kadınlar tekrar yola çıkınca bu defa hazırda bekletilen çevik kuvvet ekipleri gurubu ablukaya alarak kaldırıma sürükledi. Grup isi sık sık sloganlar atarak baskılar bizi yıldıramaz sloganları attılar.

Bunun üzerine hazırda bekletilen 7 akrep adı verilen zırhlı araç ile 3  toplumsal olaylara müdahale aracı TOMA  ise olası taşkınlıklara karşı hazırda bekletildi. Grup yürüyüş halinde belediye binası önüne geçerek burada basın açıklaması yaptı.

video.20111002184103.jpg

Burada Colemerg Kadın Bileşenleri adına basın açıklamasını okuyan HDP İl Eş Başkanı Emine Armut, Kürt sorununun çözümüne yönelik politikasızlığın ve çatışmacı zihniyetin sonuçları şüphesiz kadın ve çocuklar açısından daha yakıcı bir biçime bürünüyor dedi.

Armut,” Kadının sömürüsü ve ezilmişliği izlenen bu politikalarla beraber daha da derinleşiyor. Erkek egemen zihniyetin ürünü olan savaş ve militarizm yükseldikçe bunun en büyük mağduriyetini kadınlar ve çocuklar yaşıyor. Çünkü savaş demek göz, yoksulluk, taciz ve tevacüz demek.

Çünkü savaş demek gözle birlikte kentlerde ucuz iş gücü ve kültürünü bilmediği bir yerde kültürel soykırıma maruz kalmak demek. Tarih kadınların nasıl bir savaş aracı olarak kullandığına dair örneklerle doludur.

Son süreçte ne yazık ki ilimizde kadın intiharları ve ölümleri artmakla beraber kadınlarımız en yakınlarında bulunan erkekler tarafından şiddetin her türlüsüne maruz kalmaktadır” şeklinde konuştu.

KADINLAR'DAN KUMAR TAPKİSİ

Ahlaki yozlaşmanın bir örneği olan tombala, kumar, okey ve benzeri oyunlarıyla kişiyi başta topluma ve ailesine karşı yabancılaştırarak burada yaşanan maddi kayıplar nedeniyle erkeğin kadın üzerindeki iktidarını ve şiddetin derenleştirildiğini söyleyen Armut,. İlimizde yüzlerce kadın ve aile bu durumun mağdurudur dedi.

Armut,” Yaşanan bu durumlardan dolayı birçok aile parçalanmakta ve birçok çocuk bu şiddet ortamında büyümektedir. Eril devlet zihniyetin tırmandığı savaş politikaları ve aile içinde de erkeğin şiddetine maruz kalan kadının sıkıştığı bu iki şiddet durumu arasında intihar vakalarıyla yükselmektedir.

 Bizler Colemegli kadınlar olarak, “Kadına Yönelik Şiddet İdeolojiktir Öz Savunma Haktır” şiarıyla devletin yürüttüğü bu savaş politikalarına ve ilimizde ise erkeğin yaşattığı şiddet ve mağduriyete karşı bugün burada susmayacağımızı ve kadın örgütlü gücüyle yaşananların karşısında olacağımızı bir kez daha belirtiyoruz” dedi.

Kadınlar daha sonra sessiz bir şekilde dağıldılar. Hakkarihabertv.com

yuruyus-kadin-1.jpgyuruyus-kadin-2.jpg
 

 

Bu haber toplam 6391 defa okunmuştur
  • Yorumlar 12
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim