• BIST 8718.11
  • Altın 2244.782
  • Dolar 32.3318
  • Euro 35.1637
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C

Hakkari’de seçim telaşı!

Hakan Taş

Gece yarısı ansızın deprem olur ya, herkes yarı çıplak kendisini sokakta bulur, kim hangi tarafa kaçacağını bilemez … İşte bu erken seçim kararı öyle bir şey oldu. Normalde son 6 ay kala hazırlıklara başlanır. Ama 24 Haziran’a sayılı günler var.

Türkiye’de artık bugünden itibaren sadece seçim konuşulacak. Partiler hareketlendi.

Hakkari’de seçim rüzgarı hangi yönde eser, kimler aday olur, kimler şanslı, nasıl bir sonuç ortaya çıkar?

İYİ PARTİ ve Gazi TATLI

İYİ PARTİ ilimizde yeni kuruldu. İl Başkanlığını Gazi TATLI üstlendi. Henüz çiğ ve hamur niteliğinde. Hem parti hem de yönetim çok yeni. Türkiye’de etkili olsa da Hakkari’de şuan için bir başarısı olamaz.

MHP ve Fatih ÖZBEK

MHP ülkemizde denge unsuru oldu. Muhalefet gözükse de iktidarın küçük ortağı konumundadır. Bahçeli’nin ağzından çıkan her söz gündemi alt üst ediyor. Dünyada iktidarı destekleyen tek muhalefet partidir. Fatih ÖZBEK, bu partiye çok emek verdi. Genç ve başarılı bir kardeşimizdir. MHP Hakkari’de önceki seçimlerde ciddi bir oy almıştır. Hakkari’nin il kalma meselesinde etkin rol oynayan partiye sempati artmıştır. Bu seçimlerde yine oylarını arttıracak gibi gözüküyor. Lakin kimin aday olacağı da bu dengeyi değiştirebilir.

CHP ve Aytekin KARAHANLI

Türkiye’de erken seçimi isteyen CHP’dir. Karahanlı partiyi ilimizde çok iyi bir noktaya taşıdı. Her platforumda ana muhalefet sorumluluğunu yerine getirerek duyarlı davrandı. Genç bir yönetim ve ekip kurdu. Erken seçim olacak denildiğinde çok sürpriz isimler aday olmak istediklerini bildirdiler. CHP il teşkilatı bu seçimde oy patlaması yaşayacaklarını belirtiyorlar. İlimizde tanınmış iki siyaset duayeninin CHP’de aday olmak istediklerini öğrendim. Gelişmeleri sizlerle paylaşacağım.

HDP ve Nazmi COŞKUN

HDP bugüne kadar ilimizde yüzde 80’lerin altına düşmedi.  Son yaşananlar  partiyi suskunluğa bürüdü. Şartlar ne olursa olsun HDP’nin potansiyeli ve gücü bölgemizde hep var olacaktır. Cizre ve Yüksekova’da ibresi düşmez ama Şırnak ve Hakkari merkezde düşüş yaşayacağını söyleyebilirim.

Nazmi Coşkun siyaset arenasında hiç gözükmüyor. Basın açıklamalarını da hep Merkez ilçe başkanı yapıyor. Baraj sorununu hesaba katmazsak ilimizde HDP yine birinci parti konumundadır. Hep 3-0 kazandı ama bu defa durum iç açıcı görünmüyor. Yani 3-0 sonucu olmaz.

AK PARTİ ve Emrullah GÜR

Ak Parti ilimizde 1 tane milletvekilini garantilemiş gibi görünüyor. İyi bir aday ve sağlıklı bir çalışma gerçekleşirse, devletin ve hükümetin desteğiyle de etkili olur diye düşünüyorum.

Lakin aday adayları listesinde hep aynı isimler yer alıyor. Ak Parti il örgütü kendi içindeki küskünleri de kervanına katarsa oylarını ciddi oranda arttırır. Şimdi herkesin merak ettiği şey kimlerin aday gösterileceğidir. Parti hep aynı isimlerle seçmeni sıkıyor.

Her neyse, seçim kazanı kaynadı. Vaktimiz dar. Tüm partilere eşit yaklaşarak gelişmeleri sıcağı sıcağına aktaracağım. CHP’den başlıyorum, başkan Karahanlı Ankara Yıldız’da röportaj için beni bekliyor. 

Bu yazı toplam 3778 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim