• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Hakkarili annelerin eylemi 12. Haftasında

Hakkarili annelerin eylemi 12. Haftasında
Hakkari’de terör örgütü PKK tarafından çocukları dağa kaçırılan aileler, eylemlerinin 12. haftasında da HDP il binası önünde oturma eylemi yaptı.

 Yüksek sesle müzik çalan ve seslerini bastıran HDP’ye tepki gösteren bir genç kız yerdeki çakıl taşlarını alarak HDP binasına atmaya çalışıp yürümek isterken polis engelledi.  

Hakkari'de terör örgütü PKK tarafından çocukları dağa kaçırılan aileler, HDP il binası önünde 12. kez oturma eylemi ve basın açıklaması yaptı. Terör mağduru aileler Mukaddes Akar Sokağında bir araya gelerek, HDP İl Başkanlığı önüne kadar ''Kahrolsun PKK, işbirlikçi HDP'' sloganlarıyla yürüyüş yaptı. Seslerini bastırmak için parti binasında çalınan müziğe öfkelenen aileler, HDP’lilere tepki gösterdi.

HDP binasında çalınan yüksek sesli müziğe daha fazla dayanamayan bir genç kız yerdeki çakıl taşları alıp HDP binasına atmaya çalışıp binaya yürümek isterken kadın polisler tarafından güçlükle engellendi. Sakinleştirilen genç kız eline Türk bayrağı alarak kahrolsun HDP sloganları attı.

Hakkari Anneleri adına basın açıklamasını okuyan Leyla Çiftçi, burada çağrımızdır bedenen yanımızda olmayıp, gönülleri ve düşünceleri bizlerle birlikte olan herkese sesleniyoruz dedi. Çiftçi,”Bizlere katılan, bu halkı davamızı birlikte büyütelim. Çocuklarımızla birlikte mutlu yarınlara kavuşalım. Bu terör belası dolayısıyla ölen Türkiye’nin tüm evlatları için ayrı ayrı üzülüyoruz.

Terörün sebep olduğu ölümlerde bizin payınızı istediğiniz kadar inkar edin. Halk biliyor. Evlatlarını hain terör örgütünün elinde kurtarmaya çalışan bütün anne ve babaları selamlarımızı iletiyor ellerinden öpüyoruz.

Hakkari anneleri ve kadınları olarak evlat hasreti çeken bizler çocuklarımıza kavuşacağımıza inanıyoruz. Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize sağlık diliyoruz. Bu haklı davamıza kimsenin duyarsız kalmamasını istemiyoruz” dedi. Haber: Feyzullah Taş

01-002.JPG03.JPG04.JPG06.JPG07-044.jpg05.JPG

 

Bu haber toplam 3310 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim