• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

Hakkari’de fabrika sevinci!

Hakan Taş

Hakkari’de en çok bu konu konuşuluyor.

İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU, kahvaltısını Hakkari’de, yeni açılan kahve deryası’nda Hakkarililerle yaptı.

Kahvaltı programı tam bir mitinge dönüştü. Yoğun ilgi ile karşılaşan Bakan Soylu, üç saat boyunca Hakkarililere hitap etti. Basında geniş yer alan bu ziyaretin detaylarına biraz değinmek istiyorum. Batılı ülkelere sert tepki ile başlayan Soylu, “Bizi sürekli terbiye etmeye çalıştılar.

Kardeşi kardeşe kırdırarak bizi tembih etmeye çalıştılar.  Mezheplerimiz üzerinden bizi terbiye etmeye çalıştılar. Eğer bu bölgede bir annenin çocuğu dağa götürülüyorsa, bende bir İçişleri Bakanı olarak bunu görmezden geliyorsam, bu bakanlık bana haram olsun.” Dedi.

Bakan Soylu’nun konuşması sık sık alkışlarla kesildi. Anayasadan siyasete, ekonomiden teröre kadar bir çok konuda geniş bilgi veren Bakan Soylu’ya ilimizin sevilen valisi Cüneyit Orhan TOPRAK tarafından giden bir not gündeme damgasını vurdu.

Notu okuyan bakan, konuşmasına noktayı koymadan gülümseyerek ve sesini daha çok yükselterek müjdeyi verdi. “İzmir’li bir iş adamı Hakkari’ye 390 milyonluk ve 4.500 kişinin istihdam edileceği bir fabrika kuruyor”…

İçerde konuşulan bu konu dışarıya hemen yayıldı. Bakanın konuşma yaptığı cafenin önünde halk topluluğu çoğaldı. Hava almak için dışarı çıktığımda gençler beni kıskaca aldılar; “Abi fabrika açılıyormuş, 5 bine yakın kişiye iş imkanı verilecekmiş, doğru mu?” diye sordular.

Hakkari ilimizde işsizlik en büyük sorun. Geçenlerde bir kamu kurumu için alınacak olan 10 mühendis için 350 mühendis başvuruyorsa, İş Kur için alınacak 300 personel için 5 bin kişi başvuruyorsa ortaya vahim bir tablo çıkıveriyor. Üniversiteyi bitirmek de yetmiyor, işsizlik almış başını gidiyor.

Valimizin anımsattığı, Bakanımızın müjde diye haykırdığı fabrika haberi kentte heyecan yarattı. Sokakta her adımda bana bu konu soruluyor.

Bu metal fabrikasını kim kuruyor, nereye kuruluyor, ne zaman başlanacak hiçbir detay yok. Olmayan bu detayın sevinç ve heyecan yaratması tüm dikkatleri valimize çekti. Sayın valimizle gerçekleştirmemiz gereken yılın röportajı gündem yoğunluğundan sürekli erteleniyor.

Bu söyleşiyi yaptığımızda hepimizin merak ettiği bu soruya en yetkili ağızdan yanıt alacağız. Hakkari’de güzel şeyler oluyor ve olacak. Yaşanılır bir Hakkari ve mutlu bir Türkiye özlemiyle…

Bu yazı toplam 5249 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim