• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

HAKKARİ’YE YAKIŞMAYAN GÖRÜNTÜ !

Hakan Taş

Hakkari ilimiz değişim ve dönüşümüyle, başarılarıyla, doğa ve kış turizmiyle, “Hakkari’de Hayat Var” dedirten güzellikleriyle konuşuluyor ve tanınıyor.

Akademisyenler, sanatçılar, siyasiler, gazeteciler, dernekler, bakanlar, her kesimde insanların gelip gördüğü cazibe il olduk. Bu durum yükümüzü arttırdı. 

Şehrimize giriş yapılırken sıra dağlar selam veriyor, Zapsuyu yol boyu refakat ediyor.  Muhteşem doğa görüntüsü herkesi hayran bırakıyor. Tüm bu güzelliklere gölge düşüren bir çirkinlik var ki o da çöplerdir.

Hakkari’ye Tekser’den giriş yapılır, hastane kavşağından merkeze giriş yapılır. Hakkari Ağız ve Diş Sağlığı yanında çöp birikimi görüntü kirliliği oluşturuyor ve de sağlığımızı tehdit ediyor. Sağda Diş Sağlığı, solda eczaneler, önünde hastane, karşısında Sağlık Alışveriş Merkezi… Yani sağlık caddesinde sağlıksız ve çirkin bir görüntü.
Hem Belediye’ye hem de vatandaşa çağrım olacak; 

Belediyemiz acilen o alana ya çöp konteyneri ya da çöp evleri konmalıdır. Ya da çöp alanı yerini değiştirmelidir. Ana cadde, trafiğin en yoğun olduğu yer, halkın en çok gelip geçtiği güzergah. Havalar ısındı ve çöpler kokmaya başladı. Hem çirkin görüntü hem de sağlığımızı tehdit edici boyuttadır. 

Halkımıza ve o muhitte ikamet eden mahalle sakinlerine de bir çağrım var. Dünyanın her yerinde çöplerin çöp evlerine bırakmanın bir saati ve zamanı vardır. Bizler günün her saatinde canımız ne zaman isterse çöplerimizi atabiliyoruz. Başka illerde zamansız çöp bırakanlara belediye tarafından ceza kesiliyor. 

Ben bu çirkin görüntüyü resimlerken henüz mesai saati bitmemiş güpegündüzdü. Çöpün yanında geçmek zorunda olan vatandaşlar elleriyle burunlarını kapayarak öfkeyle geçiyorlardı. 

Belediyemize bir çağrım ve önerim daha olacak. Hayat da normalleşmişken halka çağrıda bulunarak geniş çaplı bir çevre temizlik kampanyası düzenlensin. 

Temiz bir Hakkari, yaşanılır bir Hakkari, sağlıklı bir toplum, mutlu gelecek bizim elimizde. Hepimiz çevremizden ve ilimizden sorumluyuz.

cop-003.jpgcop-2-011.jpg

Bu yazı toplam 2697 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 6
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim