• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

HDP Eş Genel Başkanı Buldan esnafları ziyaret etti

HDP Eş Genel Başkanı Buldan esnafları ziyaret etti
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve bir grup Milletvekili ile birlikte Hakkari’de esnaf ziyaretinde bulundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP Van Milletvekilleri Muazzes Orhan, Murat Sarısaç, Tayip Temel ve HDP Mardin Milletvekili Ebru Gülay HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede ile çok sayıda Pati yöneticisi ile birlikte Hakkari’yi ziyaret etti.

Demokratik Bölgeler Partisini Ziyaret eden HDP Eş Genel başkanı Buldan ve Beraberindekiler burada bir süre yurttaşlar ile sohbet etti. Ardından beraberindekiler ile birlikte çarşı esnafını ziyaret eden Buldan, kendisini takip eden basın mensuplarına da ziyareti hakkında kısa bir açıklama yaptı.

  ‘SEÇİM SÜRECİNDE GELEMEDİK AMA SÖZÜMÜZ VARDI’
  Seçim çalışmaları sürecinde Hakkari mitinginin hava muhalefeti nedeniyle iptal olduğu gün Hakkari’yi Mutlaka ziyaret edeceğini belirttiğini hatırlatan Buldan şu açıklamalarda bulundu. “Bugün Milletvekili arkadaşlarımız ile birlikte bir heyet olarak Hakkari’deyiz.

Bildiğiniz gibi üç günlük Van’da tüm milletvekili arkadaşlarımızın katıldığı bir kamp gerçekleştirdik.  Bu kamp sonrasında hem Sezai bey hem benim bölgedeyken Hakkari, Ağrı, Iğdır illerini ziyaret planlaması çıktı. Bugün Hakkari de olmaktan büyük bir onur duyduğumu özellikle belirtmek istiyorum.

Bildiğiniz gibi özellikle 24 Haziran seçim çalışmalarında Hakkari’ye bir ziyaret gerçekleştirememiştim. Dolayısı ile Van’da iken, gelememe sebebinden dolayı bunu telafi etmek adına, Hakkari halkı ile kısa da olsa, Hakkari esnafı ile bir buluşmayı gerçekleştirmek üzere buradayız” dedi.

 Tutuklu HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güvenin Haksız bir şekilde cezaevinde tutulduğunu belirten Buladan büyük bir üzüntü yaşadığını belirterek şöyle konuştu.

“Hakkari Halkının seçmiş olduğu, onların iradesi olan ve şu anda keyfi olarak cezaevinde tutulan sayın Leyla Güvenin biran önce serbest kalması hem Hakkari halkıyla hem de yasama faaliyetlerini yürütmek üzere parlamentoda olmasını bir kez daha temenni ediyoruz” dedi.

 Buldan ve beraberindekilerin Hakkari esnafını ziyaret ettikten sonra Van’a geri döneceği belirtildi. Hakarihabertv.com

pervin-buldan-2.jpgpervin-buldan-3.jpg


 

Bu haber toplam 3493 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim