• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

HDP Referandum çalışmalarını değerlendirdi!

HDP Referandum çalışmalarını değerlendirdi!
HDP Hakkari il örgütü 16 Nisan referandumu kapsamında yapılan çalışmaları değerlendirdi. Çalışmalar kapsamında il merkezinde 5 bölgede 75 köyde 8 bin ev tek tek ziyaret edildi.

Halkların Demokrasi Partisi ve Demokratik Bölgeler Partisinin ortak yürüttüğü hayır kapsamında yapılan çalışmalar HDP Hakkari İl Binasında komisyon tarafından basın ile paylaşıldı.

HDP İl Eş Başkan Yardımcısı Safiye Nigar Tansu tarafından yapılan basın toplantısından yaklaşık 3 aydır yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verildi.

3 ayda Hakkari Merkez ve ilçelerinde aralıksız bir şekilde çalışma yürüttüklerini belirten Tansu, basın açıklamasına başlamadan önce dün gece Çukurca HDP ve DBP ilçe örgütlerinin ortak kullandığı binaya polislerin baskın düzenlediğini ve yapılan baskını kınadığını belirtti.

-75 köyde 8 bin ev ziyaret edildi
  Tansu açıklamasına şunları paylaştı. “Hakkari merkeze bağlı Lêwin, Bewrar, Xezekya, Zap Vadisi ve Durankaya Beldesinde bulunan 75 köyde bulunan 8 bin ev tek tek ziyaret edildi.

Bu çalışmalar sırasında köylerde ve şehir merkezinde 32 bin el broşürü ve Eş Genel Başkanlarımız Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksdekdağ’ın mektupları halka verildi ve neden hayır denilmesi gerektiği halkımıza anlatıldı” diyen Tansu, Yüksekova Çukurca ve Şemdinli ilçeleri ve Derecik ve Esendere beldesinde ve bağlı köylerinde de planlı bir şekilde çalışmanın yürütüldüğünü belirtti.

-15 mahllede ev ev gireceğiz
Referanduma kalan bir haftalık süre zarfında da Şehir merkezinde bulunan 15 mahllede ev ev çalışma yürüteceklerini belirten Tansu;“Geçtiğimiz haftalarda kent merkezinde bulunan STK’lar ziyaret edildi.

 Van HDP ve DBP İl Örgütleri ve Van Milletvekili Lezgin Botan ve HDP Eski Milletvekili Hamit Geylani’nin katılımıyla çarşı merkezinde bulunan esnaf ziyaret edildi” diyen Tansu İlçe Seçim kuruluna görevliler hakkında gerekli başvuruların yapıldığını ve Parti binasında sandık görevlilerine gerekli eğitimin verildiğini belirtti.

-13 nisanda halkımızı mitinge bekliyoruz

  Bütün yurttaşların sandığa gitme konusunda duyarlılık çağrısında bulunan Tansu 13 Nisanda Kent merkezinde Urfa Milletvekili ve HDP Sözcüsü Osman Baydemir ve HDP Urfa Milletvekili Dilek Öcalan ve

HDP Van Milletvekili Adem Yüksekova'da konuşmacı olarak katılacağı ve Sanatçı Xêro Ebbas ve koma Bajar’ın katılacağı Kentin girişindeki Belediye otogarında yapılacak büyük mitinge katılım çağrısında bulundu. Hakkarihabertv.com


 

Bu haber toplam 3084 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim