• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

Kılıçdaroğlu: Gazetecilere seslendi!

Kılıçdaroğlu: Gazetecilere seslendi!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet gazetesinin önünde yaptığı açıklamada "Tüm gazetecilere sesleniyorum ses çıkarmazsanız sıra size gelir." dedi.

Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik operasyonda gözaltı kararlarına tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Ankara Bürosu'na, milletvekillerinden oluşan heyet de gazetenin Şişli'deki merkezine destek ziyaretinde bulundu.

"TÜM GAZETECİLERE SESLENİYORUM"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet gazetesine yapılan operasyonun ardından gazete önünde açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu burada yaptığı açıklamada "Tüm gazetecilere sesleniyorum ses çıkarmazsanız sıra size gelir." dedi.

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları: Cumhuriyet gazetesi bizim basın tarihimizin de çok önemli gazetelerinden biridir.

Gazetenin tarihine baktığınızda her darbe sonrası bedel ödeyen bir gazetedir.

Uğur Mumcu gibi, Ahmet Taner Kışlalı gibi katledilerek bir bedel ödemiştir Cumhuriyet gazetesi. Bu toplumun tüm aydınlarına, kadınlarına sesleniyorum.

Demokrasiye ve özgürlüklere sahip çıkmak zorundayız. Bunun yolu da cumhuriyet gazetesine sahip çıkmaktan geçiyor. Tüm gazetecilere de seslenmek istemiyorum; eğer medya üzerindeki baskılara ortak direnç gösterebilirsek o zaman Türkiye'deki demokrasiyi de ortak koruma zemini oluşturmuş oluruz.

Eğer ses çıkarmazsak bir gün sıra onlara da gelir. Ben CHP Genel Başkanı olarak özgürlükleri savundum, bizimle aynı düşünceyi paylaşmasa bile tüm gazetecileri savundum. Hep birlikte demokrasiyi savunmak bizim ortak görevimizdir. Bunu yaptığımız zaman ülkemize, çocuklarımıza görevimizi yerine getirmiş oluruz."

MİLLETVEKİLERİNDEN ZİYARET

CHP İstanbul Milletvekilleri Barış Yarkadaş, Sezgin Tanrıkulu, Mahmut Tanal, Selina Doğan, Ali Şeker, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı Erdoğan Toprak ve CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat'un yer aldığı heyet de gazetesinin Şişli'de bulunan merdkez binasına destek ziyaretinde bulundu.

Ziyaretin ardından bir açıklama yapan CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, " Cumhuriyeti kayyuma teslim ettirmeyeceğiz" dedi. Parti olarak boyun eğmeyeceklerini söyleyen Canpolat, "CHP, sesini daha gür ve kararlı bir şekilde sokağa da taşıyacaktır " diye konuştu.

Hükümetin FETÖ'cüleri bırakıp muhalefete yöneldiğini söyleyen Canpolat, "Cumhuriyet gazetesinin kapanmasına müsaade etmeyeceğiz.

Buradaki esas amaç, Cumhuriyet Gazetesini kayyuma teslim etmektir. Cumhuriyet Gazetesini kayyuma teslim ettirmeyeceğiz. Cumhuriyet Gazetesini bu gericiliğe teslim ettirmeyeceğiz" ifadesini kullandı. basından

Bu haber toplam 2232 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim