• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Meclis'te yemin töreni başladı

Meclis'te yemin töreni başladı
Meclis'te 25. dönem başladı. Milletvekilleri yemin etmeye başlamadan önce İstiklal Marşı okundu ve geçici TBMM Başkanı Deniz Baykal konuşma yaptı. Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan'da katıldı.

TBMM Genel Kurulunda 25. dönem başladı. Yemin töreninden önce İstiklal Marşı okundu. Geçiçi TBMM Başkan Deniz Baykal'ın konuşmasının ardından ilk yemini Bursa Milletvekili Bennur Karaburun yaptı. Bennur Karaburun'un ardından Adana'dan başlayarak milletvekilleri yemin edecek. 550 milletvekilinin yemini, her biri birer dakikadan hesaplandığında ve verilecek iftar molası düşünüldüğünde yaklaşık 10 saat sürecek. Yemin için vekiller sahura kadar mesai yapacak.

ERDOĞAN TÖRENLE KARŞILANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 25. Dönem Milletvekilleri Ant içme törenine katılmak üzere TBMM’ye geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı TBMM’ye gelişinde 25. Dönem milletvekillerinin ikinci en yaşlısı Seyyit Eyyüpoğlu karşıladı. 25. Dönem Milletvekilleri Ant İçme Töreni başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 25. Dönem Milletvekilleri Ant İçme Töreni’ni izlemek üzere TBMM’ye geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı makam arabasından inişinde ikinci en yaşlı Seyyit Eyyüpoğlu karşıladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tören kıtasını selamladıktan sonra TBMM’deki yerini aldı.

“AYAĞA KALKMADILAR”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Genel Kurul salonuna girişinde CHP, MHP ve HDP sıralarından hiçbir milletvekili alkışlamadı ve ayağa kalkmadı. TBMM Başkanı Deniz Baykal’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı takdimi sırasında da sadece AK Partili milletvekilleri alkışladı.

HDP'DEN YEMİN TÖRENİ AÇIKLAMASI

HDP, bazı milletvekillerinin çeşitli nedenlerle yemin törenine katılamacağını açıkladı. HDP'den yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Muş Milletvekilimiz Sayın Ahmet Yıldırım Kayınpederinin vefatı, Adana Milletvekilimiz Sayın Rıdvan Turan geçirdiği operasyon ve Bitlis Milletvekilimiz Sayın Mizgin Irgat, annesi ve kızkardeşinin geçirdiği trafik kazası dolayısıyla yemin törenine katılamayacaklar. Sayın Yıldırım’a başsağlığı, tedavi görmekte olan milletvekilimiz Sayın Turan ve Sayın Irgat’ın yakınlarına acil şifalar diliyoruz. Milletvekillerimiz katıldıkları ilk Genel Kurul oturumunda yemin ederek yasama faaliyetlerine başlayacaklardır." 

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU, MECLİS'TE ANT İÇECEK

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 7 Haziran genel seçimlerinden sonra TBMM'de düzenlenen törenle ant içecek. Başbakan Davutoğlu, TBMM'ye geldi. Davutoğlu'nu partisinin vekilleri Büyük Şeref Salonu'nda karşıladı. 

Bu haber toplam 2314 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim