• BIST 8718.11
  • Altın 2245.763
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1462
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

Ters lale şenliği büyük ilgi gördü!

Hakan Taş

Normalleşiyoruz ve ilkler yaşıyoruz. Buda bizi hem şaşırtıyor hem de mutlu ediyor. 22-23 Nisan tarihlerinde ilimizde renkli görüntüler oluştu.

KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

Bu kurum Hakkari’nin kalbi oldu. Tüm etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Sinema-tiyatro orada, festivaller orada, toplantı ve seminerler orada, gençliği başarıya hazırlayan donanımlı kütüphane orada. Tabiki genç ve başarılı müdür İdris Ağacanoğlu’da orada…

DÜŞMANDAN KURTULUŞ

Hakkari’mizin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yıldönümü törenlerle kutlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, valimiz Toprak’a bir kutlama mesajı da gönderdi.

dsc07590.jpg

MERZAN’DA ÇOCUKLAR BAYRAMI

Kar festivalinden sonra şimdi de yine ilk kez Ters Lale festivali yapıldı. Sabahın erken saatlerinde minikler alana dolmaya başladı. Mutlulukları görülmeye değerdi. Dünyanın tüm güzellikleri bir çocuğun gülüşünde saklıdır. Özgürce koştular, oynadılar, dans ettiler, eğlendiler.

ters-lale-festivali-m-001.jpg

TOPRAK AİLESİ FESTİVALİ COŞTURDU

Valimiz Cüneyit Orhan Toprak, eşi Funda Toprak, kızları Zehra ve Zeynep ile birlikte alana girdiler. Flamalı aracı gören çocuklar alanın dışına çıkarak valimize sarılmak için sıraya girdiler. Vali Toprak zor anlar yaşadı, onlarla çocuklaştı ve hepsini bir bir öperek ilgilendi. Protokol alanına 1 saat gecikmeli girdi çünkü kendisini çocuklarla oynamaya verdi. Çocuklar daha da mutlu olsun diye masa tenisi ve diğer tüm oyunlarda mahsus yenildi.

RİO DEĞİL HAKKARİ

dsc07543.jpg

RİO festivalini andıran görüntüler hem çocukları hem de büyükleri memnun etti. Görüş aldığım yüzlerce anne ve baba; “Hakkari’de çocuklarımızın doğru düzgün gidebilecekleri ne park ne oyun alanı yok. Bugün onların günü ve bu festival onlara en büyük hediye. Emeği geçenlere minnettarız” açıklamasını yaptılar.

VALİ TOPRAK YİNE İLGİ ODAĞI

Öylesine bir güven ve sevgi bıraktı ki ona herkes hayran. Hakkari onu sevdikçe onun yükü ağırlaşıveriyor. Onun hızına yetişilmiyor.  Kendisini tamamlayan bir yönetim kadrosu, gücüne güç katan sevgi dolu bir hayat arkadaşı var. Tabiki valimiz, canımız, ciğerimiz sayın Toprak’tan bahs ediyorum. Festivalde 230 çocuk ve 95 bayan hatıra fotoğrafı çektirdi. Kimseyi kırmadı, dışlamadı. Çocuk modundaydı ve çocuklarla çocuklaştı. Çünkü çocuk bayramıydı.

dsc07568.jpg

VALİ TOPAK “HAKKARİ’DE HER MEVSİM GÜZEL”

Tören alanında çocukların istilasına uğrayan valimiz onlara hitap etti;” Adı Ters Lale festivali olsa da çocuk ve gençlik festivaline dönüştü. Hakkari her mevsim güzeldir. Kendimize has güzelliklerimizi Türkiye’ye tanıtıyoruz. “ diyerek endemik özelliği olan ters lale’den bahs etti.

BAŞKAN EPCİM’İN KIZI NEDEN AĞLADI

Tüm çocuklar oynarken, gülerken, eğlenirken Belediye Başkanımız Cüneyt Epcim’in kızı ağlıyordu. Çünkü elindeki uçurtma uçuvermişti. Sevimli ama huysuz kızıyla baş edemeyen başkan Epcim, çareyi onu eve annesine götürmekte buldu.

DR.FUNDA TOPRAK YİNE İLGİ ODAĞIYDI

Hakkarili kadınlarla 8 Mart’ta buluşan ve onlardan tam not alan Dr. Funda Toprak’a çocuk bayramı etkinliklerinde ilgi fazlaydı. Kız çocuklarıyla çeşitli oyunlar oynadı, anneleriyle de bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Bayan Toprak duygularını şöyle paylaştı; “Biz halkımızı mutlu gördükçe mutlu oluyoruz.

Çocuklar gülünce dünya güzelleşiyor. Üniversitede okuyan kızım arkadaşlarını da getirerek bu festivalde yer almak istediler.



Yaşanan bu ilkler yaşayacağımız güzelliklerin habercisidir. Bugün burada aynı zamanda sağlık standını açarak aile hekimliğini sorgulayarak kayıt dışı olanları kayıt altına alıyoruz ve ayrıca KETEM ile ilgili de halkımızı bilgilendiriyoruz. Hakkari’de olmaktan çok mutluyuz”…

EĞLENCE TÜM GÜN SÜRDÜ

Cumartesi günü festival adı altında yapılan eğlence tüm gün devam etti. Çocuklar ilk kez yamaç paraşütü, uzun adam, palyaço, spor müsabakaları ile coştular. Çeşitli yemekler yapıldı, halaylar çekildi. Çocuklar güldü, anne ve babalar mutlu oldu.

Çocuklarımıza bu güzel günü armağan eden Mustafa Kemal Atatürk'ü minnetle anıyor, unuttukları gülümsemeyi onlara yeniden hatırlatan valimiz Toprak’a da tekrar teşekkür ediyoruz.dsc07641.jpg

 

 

Bu yazı toplam 4445 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim