• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Sorumlu başbakan olsa dahi elline kelepçe takılacak

Sorumlu başbakan olsa dahi elline kelepçe takılacak
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, katliamı "devlete saldırı" olarak değerlendirenlere tepki göstererek, "Bu devletimize ve milletimizin birliğine bir saldırı değil, devletimiz tarafından halkımıza karşı yapılan bir saldırıdır" dedi.

Demirtaş, Ankara'daki barış mitingine yönelik bombalı saldırının ardından İstanbul'dan apar topar Ankara'ya dönerek partideki değerlendirme toplantısına katıldı. 

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP Genel Merkezi önünde saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Demirtaş, olayda yaşamını yitiren ve yaralananların bilgisini verdikten sonra şöyle konuştu:

'Devlet tarafından halka yapılan bir saldırıdır'

"Derin güçlerin, dış güçlerin falan yaptığı bir olay değil. Hiç değilse örneğin bunların parmağı yoksa hiç değilse önleyemedikleri için hasiyetli tek bir yönetici istifa etti mi? Etmiyorlar. Etmediklerine göre çok memnunlar ortaya çıkan tablodan dolayı.

Bu devletimize ve milletimizin birliğine yapılmış bir saldırı değil, devletimiz tarafından halkımıza karşı yapılan bir saldırıdır. Hiçbir dünya liderinin de Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ı arayarak, taziye dileklerini iletmesini biz kabul etmiyoruz. 

Taziye sahibi halkımızdır. Ezilenlerdir, katledilendir, bu ülkenin Cumhurbaşkanı ya da Başbakanı değil. Hiçbir devlet lideri ülkenin Cumhurbaşkanı ya da Başbakanı arayıp başsağlığı dilerse bizim için geçersizdir.

'Devlet tarafından millete alçak saldırı'

Bir çete liderinin çıkıp güven içerişinde devlet olanağı ile miting yaparak, kan akıtacağını ilan etmesi son derece başarılı bir miting olarak gerçekleşebiliyorsa ve bizler barış isteyenler olarak, barış sesimizi bile meydanlarda haykıramıyorsak orada devlete ve milletin bütünlüğüne bir saldırı yoktur. Devlet tarafından millete alçak saldırı vardır.

'Birlikte yaşamda alçaklar olmayacaktır'

Üstünü örtmeye çalışacaklardır. Türkiye kamuoyunda vicdanı ve onurunu yitirmemiş her insan bu acıyı yüreğinde hissetmiştir. Sevinenler de vardır. Hatta partimizi suçlayanlar var. Kendi kendimizi bombaladığımızı yazan AKP yöneticileri var. 

Ben onlara da söylemek istiyorum. Biz birlikte yaşamı savunan bir partiyiz. Ama o birlikte yaşamın içerisinde sizin gibi alçaklar yoktur. 

Biz sizinle birlikte yaşayalım diye bir mücadele yürütmüyoruz. 'Biz hepimiz kardeşiz' derken sizin alçaklık duygularımızla birlikte sizinle kardeşiz demek istemiyoruz. Dolayısıyla biz bu ülkedeki onurlu ezilen, emekçi ve bu ülkenin bütün toplumsal kesimleriyle bu kimlikleri taşıyan toplumsal kesimleriyle bir arada yaşayalım diyoruz.

'Sorumlu başbakan olsa dahi elline kelepçe takılacak'

Katillerle saçından ayak tırnağına kadar kana bulaşanlar ne kardeşlik ne de birlikte yaşam olur. Bunlara karşı mücadele edilebilir. Bugünler de böyle atlatılacak. Bütün bu acıları da ancak böyle dönemlerde ezilenlerin dayanışması ve birliğiyle atlatabiliriz.

Gerek partimiz gerekse de mitingi düzenleyen, destek olan gönlü Ankara'da barış meydanında atan her kardeşimiz her yurttaşımız bizim açımızdan bu faşizme karşı birlikte onur mücadelesi yürüteceğimiz ve birlikte bir gelecek inşa edebileceğimiz kardeşimizdir. Geri kalanlar bundan sevinen bundan beslenenlerle bir kardeşlik hukukumuz yoktur. 

Olamaz da. 'Kan dökeceğiz' diye meydanlarda dolaşıp, devletin beslediği çetelerle kardeşlik hukukumuz yoktur, olmaz da. Hesabı sorulacaktır. Yargı önüne çıkacaksınız. Başbakan mısınız, vali misiniz bilemeyiz.

Ama bu olayın önlenmemesi ve olayın katliamların, sorumlularının açığa çıkmaması konusundaki her sorumluluğunuzdan dolayı yargılanacaksınız. 

O günler gelecektir. Ellerinize o kelepçeler takılacak ve bugün gençleri enselerinden tutup polis aracına bindirdiğiniz gibi bunların sorumluları da o kelepçeli ellerle halkın karşısında cezaevine konulacak, hesabını ödeyecek."anf

Bu haber toplam 4721 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim