• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Van'da yeniliğin adı Behiye Yördem

Van'da yeniliğin adı Behiye Yördem
Kadına en çok önem veren, siyasette geniş yer veren HDP’de kadın aday adayların çokluğu dikkat çekiyor. Bunlardan biri de Behiye Yördem’dir.

1983 Mardin doğumlu olan Yördem, partili bir aile ve gelenekten geliyor. 2004-2008 yılları arasında Burdur Süleyman Demirel Üniversitesinde sosyal bilgiler öğretmenliğinden mezun oldu.

Bageh ve yurtsever gençlik harekatında aktif rol aldı. Özgün ve genel kadın çalışmalarında yer aldı. Hakkari gelini olan Behiye Yördem evli olup Van’ın Çatak ilçesinde ikamet etmektedir.

Genel Yayın Yönetmenimiz Hakan Taş’a konuşan Behiye Yördem, yaklaşan 8 Mart dünya emekçi kadınlar günü önemine ağırlık konuştu. Bayan Yördem şunları söyledi; “İnsanoğlu iki cinsiyete ayrılarak yaratılmış ve yeryüzüne gönderilmiştir. Bu gönderilişte önce erkek sonra erkek yalnız kalmasın diye kadın yaratılmıştır ve gönderilmiştir deniliyor.

Çoğu düşünce kadının önemsenmediğini belirtir. Peki birde şu açıdan bakalım ;Kadın üstün ve yetenekli kişiliği ile var olması erkeğe yardımcı veya bir adım gerisinde olması için değil, onun yanında olması,ona destek olması ve onun yapamayacağı çok zor olan işlerin kadının kolaylıkla yapabileceğinin bilinmesi olamaz mı ?

Kadın hür doğmuş,karşı cinsi olan erkeğin oluşumu ile aynı oluşuma sahip olmasına rağmen kadın neden hep erkeğin gerisinde olmalı ki ? Bunu yaradan değil yaratılan erkek zihniyetiyle toplumları çıkarmıştır.

Kadın saklanmalı…Kadın utanmalı…Kadın namuslu olmalı…Kadın çok konuşmamalı…Kadın çalışmamalı…Kadın çalışsa bile hür olmamalı…Kadın süslenmemeli…Peki kadın ne yapmalı ?

Kadın çocuk mu doğurmalı ? Kadın erkeğini hoş mu tutmalı ? Kadın cahil mi kalmalı ? Kadın tepeden tırnağa örtünmeli mi ? Kadın başını kaldırıp bende insanım dememeli mi ? Kadın şiddet gördüğünde eşimdir, kardeşimdir,babamdır bir şey olmaz hak etmişim midir demeli ? Bir erkek laf atınca ismim çıkmasın diye cevap vermeden susmalı mı ?

KADIN HANGİSİNİ YAPMALI ?

Erkeklere: ‘’Kız gibi ağlama,kız gibi kıvırtma,kız gibi dedikodu yapma,kız gibi sakız çiğneme,kız gibi gülme,kız gibi korkma ‘’ diyen üstün zihniyet,bunların yapılmasını hor gören zihniyet,küçük gören zihniyet  ; erkekler ağlamıyor mu ? Erkekler gülmüyor mu ?

Erkekler korkmaz mı ? Erkekler sakız çiğnemez mi ? Erkekler robot gibi mi yürürler ? Erkekler kimseden bahsetmezler mi, ki kız gibi lafını küçümseme olarak kullanıyorsunuz. İşte bu zihniyet, erkeklerin mükemmeliyetçi olduğunu savunan bu zihniyet ; KADINA laf atıyor, kadınları taciz ediyor, kadınları diri diri yakıyor, kadınlara şiddet uyguluyor ve KADINLARI ÖLDÜRME HAKKINI KENDİNDE BULUYOR.

 Bu zihniyettir ki acizliğin simgesi… oysa kadın zihniyeti şöyle diyor ;

Kadın erkekle eşit doğmuş ve hürdür, kadın bir insanoğludur,kadın bir varlıktır,kadın her şeyi seve seve göğüsleyendir, kadın liderdir,kadın devrimcidir, kadın savaşçıdır, kadın toparlayıcıdır, kadın üretendir, kadın fedakardır, kadın çalışkandır, kadın gözü pektir,kadın çok boyutludur, kadın annedir,kadın babadır,kadın arkadaştır,kadın dosttur, kadın eşittir, kadın HAYATIN HERŞEYİDİR.

Soruyorum üstün yaratıldıklarına inanan erkek zihniyeti : Siz sadece ve sadece bir KADIN olabilir misiniz ?”

HDP’nin gücünü halktan aldığını bu güç ile yüksek oy alarak barışa katkı sunacağını ve sayın Öcalan’ın kadına verdiği önemle kadın aday adaylarının davaya ve seçime rağbet gösterdiğini de hatırlatan Yördem, herkesi onuru için, insanca bir yaşam için partisine sahip çıkmaya ve adayları desteklemeye davet etti. Bizde Behiye Yördem’e başarılar diliyor, Hakkari’den selamlar gönderiyoruz. Hakkarihabertv.com

Bu haber toplam 5154 defa okunmuştur
  • Yorumlar 13
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim