• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C

Yok'mu Hakkari'ye bakan"Sayın bakan"

Hakan Taş

 Her zaman derim;

 Ankara Türkiye’nin başkentidir.

 Antalya turizmin başkentidir.

 Hakkari de acıların başkentidir.

         

Çok hassas ve zorlu bir dönemden geçiyoruz. Herkes akan kanın durması ve barış havasının estirilmesi için çaba harcıyor. Ana haber saatlerinde herkes evine kapanıyor ekranlara kilitleniyor ve gelişmeleri dikkatle izliyor.

 

Eylemsizlik kararının uzatılması, barış süreci, diyaloglar derken İçişleri Bakanı Beşir ATALAY’ın önce kuzey Irak daha sonrada ilimiz ziyareti çok önemliydi. Tüm Türkiye’nin takip ettiği bu ziyaret başta beni ve binlerce Hakkari’liyi hayal kırıklığına uğrattı.

       

İç huzursuzluğumuz büyüyor,

İç sorunlarımız almış başını gidiyor.

İçişleri Bakanı Hakkari’ye geliyor.

 

Çantasında sürece ışık tutacak projeler, ateşe su olacak fikirler, halka moral olabilecek gelişmeler yerine sağına Milletvekili Özbek, soluna Zeydan, arkasına korumalarını alarak rutin bir ziyaret gerçekleştirmiş oldu.

 

Yine sürece ve bölgeye ait açıklamalar yerine siyasi partilere çamur atmayı tercih etti. Atalay; “CHP şuan yaşadığımız toplumsal sorunların sebebidir. Zamanında uygulanan politikalar bugün ki sorunları doğurmuştur. Diğer partilerimizin  de beslendikleri, nemalandıkları kaynak bu sorunlardır. Bu sorunlar biterse bu partiler de biter. MHP de öyledir, DTP de. Sadece AKP bölgesel siyaset yapan ve ülkemizin her rengini taşıyan bir partidir.” Dedi.

 

 İlimizde tabeladan ileri gitmeyen partileri eleştirmek, AKP’nin reklamını yapmak yerine diyalog ve barış sürecine katkı içeren açıklamalar beklerdik. Geçitli ve Şemdinli’de birkaç vatandaşı ziyaret edip, birkaç mağdurun dilekçelerini alıp cebe koymak acımıza çare değil.

  

Ayrıca Belediyeler farklı partilerden de olsa İçişleri Bakanlığa bağlı önemli birimlerdir. Belediye’lerimizi ziyaret etmeyişi de ayrı bir tartışma konusu.

      

Sayın Atalay keşke AKP’li olarak değil de İçişleri Bakanı olarak ilimize gelmiş olsaydı ve farklı cümleler sarfedebilseydi.Sayın Bakanın ilimiz ziyareti beni tatmin etmedi. Yani sizin anlayacağınız yine Hakkari’den bir bakan geçti ama bize bakmadı…                                        

        

 

Bu yazı toplam 3640 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim