• BIST 9898.75
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

YOLDAŞ; “ALINAN KARAR YANLIŞTIR”

Hakan Taş

Hakkari Akçalı-Bağışlı mıntıkasında bazı köy ve mezra sakinlerinin katılım sağladığı toplantıda düğünlerle ilgili alınan yeni karar çok ses getirdi. Destekliyoruz diyenler de var, tepki gösterenler de.

Kanaat Önderi Timur Yoldaş,  ileri gelen Naci Demir ve İşadamı Mehmet Yoldaş, haber merkezimizi ziyaret ederek konuyla ilgili açıklama yaptılar.

Kanaat Önderi Timur Yoldaş’ın yankı uyandıracak açıklamaları :

KARAR YANLIŞTIR

“Bu tamamıyla korsan bir toplantıdır. Hiçbir geçerliliği yoktur. İçlerinde tek bir kanaat önderi filan da yok. Çağ dışı bir karardır.”

KANAAT ÖNDERİ

“Sözde Pinyanişi Aşireti adına düzenlenmiş deniliyor. Pinyanişi Aireti Lideri Osman Zeydan’dır. Zeydan ailesinden kim vardı? İlimizde bir kanaat önderi modası almış başını gidiyor. Kimse kendi kendisini Kanaat önderi olarak adlandıramaz. İlimiz ve bölgemizde aşiret liderleri ve kanaat önderleri bellidir. Bu vasfı taşımayanların kendilerini önder olarak tanıtmaları hoş bir durum değildir. Herkes yerini bilmelidir.”

KADIN MAL DEĞİLDİR

“Alınan karara göre kızlarımız gelinlik giymeyecek, kuaföre gidilmeyecek. Her genç kızın hayali beyaz gelinlik giymektir. Bunu nasıl yasaklarsınız. Kuaför bakım ve güzellik işidir. Kuaföre bay ve bayan hepimiz gitmek zorundayız. Kuaför yasağı çok komik ve ilginç. Bu karar kadınlara haksızlık, gençlere yanlışlıktır. Kadınlar köle, mal değildir. Hangi çağda yaşıyoruz”…

BÖYLE TOPLANTI OLMAZ

“Gelenek ve göreneklerle ilgili bir değişiklik ve karar alınacaksa toplantı geniş çaplı yapılır. Bölgedeki akil adamlar, STK temsilcileri, muhtarlar, kanaat önderleri, vali, kaymakam, paşa, baro, kısacası herkes toplantıya davet edilir ve ortak bir karar alınarak uygulanır. Birkaç köy ve mezra sakinleriyle böylesine önemli bir karar alınmaz. Bu toplantıdan 330 hanenin haber yok.”

20 YIL MUHTARLIK YAPTIM

“Ben 20 yıl boyunca Bağışlı’da muhtarlık yaptım. İl Encümenliği, siyasi parti başkanlığı yaptım. Devletime ve halkıma danışmadan hiçbir adım atmadım. Ben o bölgenin en yaşlı adamıyım. Bana bile danışılmadı.”

ZEYDAN AİLESİ

“Biz tarih boyunca Zeydan ailesi ile beraber hareket etmişizdir. Aşiret Liderimiz ve büyüğümüz Osman Zeydan’a canımız feda. Bizi bazen fitne ve fesat duygularla karşı karşıya getirmeye çalışanlar çok iyi bilsinler ki biz bir bütünüz. Zeydan ailesine sadakatim ve bağlılığım ebedidir”…

İlimizde taziye ve düğün geleneğimizde değişime uğraması gereken hepimizi rahatsız eden etkenler vardır. Yeni bir karar alarak değişim isteniyorsa toplantıları geniş çaplı ve herkesi kapsayacak düzeyde yapmakta fayda vardır.

Alınan karar listesinde “Başlık parası, süt parası, altına sınırlama ve düğünlerin tek güne indirilmesi gibi kararları bende onaylıyorum. Lakin diğer kararlar tepki topladı. Üç gün içerisinde yüzlerce genç kız ve damat adayı beni arayarak tepkilerini dile getirdiler. Gelinlik işi yapan ve kuaförlük yapan esnaflarımızın tepkisi de ayrı bir konu.

Biz gazeteciler her toplantı ve oluşuma iştirak ederek yansıtmak zorundayız. Haksız saldırılara da maruz kalmaktayız. Birbirimizle zıtlaşarak, kavga ederek, hakaret ve küfürlerle hiçbir sorunu çözemeyiz. Herkesin görüşüne saygı duyularak ortak bir noktada buluşmayı becermeliyiz.

Kanaat önderi Timur Yoldaş’ın açıklamaları bakalım nasıl bir yankı bulacak?

timur-yoldas-1.jpegtimur-yoldas-2.jpeg

 

 

 

Bu yazı toplam 7206 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 54
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim