• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

Aynı Ülkede İki Farklı Kare

Murat Taş

Ülkemizde her futbol müsabakalarından sonra konuşulan tek konu hakemler.

Yenilen her takım maçtan sonra tüm yenilgi faturasını hakemlere kestirilir.

Süper Lig takımları yanı sıra alt liglerde hatta amatör liglerde konuşulan, tartışılan tek konu hakemler.

Kulüp ve yöneticiler, kendi beceriksizliklerini bile hakemlere mal etmekteler.

Ülkemizde her müsabakadan sonra hakemler sürekli tartışılırken, Hakkâri’de ise farklı bir kare var.

Hakemlerimiz her müsabakadan sonra kazanan, kaybeden takımlarımız hakemlerimizi kutlamakta.

Hakkâri seyircisi ise ayakta alkışlamakta.

Çok şükür Hakkâri hakem konusunda iyi durumda, Hakkâri Amatör Ligi olsun, Gençler Ligi yâda Akademik Ligler olsun Hakemlerimiz güzel ve adil müsabakalar yönetmekteler.

Farklı illerde müsabakalara çıkan hakemlerimiz göstermiş oldukları performansları ile büyük takdir kazanmaktalar.

Bu durum ilimiz açısında da son derece önemli, deplasmana giden takımlarımız bu konuda büyük destek almakta.

Hakkâri’deki hakemlerimizin başarısının nedeni ise, işin başındakilerin iyi ve özverili çalışmalarından kaynaklanıyor.

Hakkâri ve İlçelerde görev yapan hakemlerimiz zor şartlar altında görevlerini yapmaktalar. Kar, kış, uzak, yakın demeden büyük bir özveri ile çalışmaktalar.

Her türlü zorluğa rağmen müsabakalara en iyi şekilde çıkarak anlıların akıyla sahadan ayrılmaktalar.

Şayet İlimizde Profesyonel futbol takımımız olsaydı, ildeki görev yapan hakemlerimiz daha iyi yerlere gelebilirlerdi.

Yaklaşık 5 yıldır, Hakkâri İl Hakem Kurulu görevini sürdüren, kısa bir süre önce Hakkâri Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanlığına seçilen Erol Hanlıgil, görevini yıllardır, eski İl, Bölge ve Klasman hakemi Türkiye Faal Futbol Hakemler ve Gözlemciler Derneği Hakkâri Şube Başkanlığını görevini yapan Seyfullah Kaya’ya teslim etti.

Her ay düzenli bir şekilde yapılan EPAK Eğitimi merkez ve ilçelerde görev yapan hakem ve takım yönetici ve antrenörlere verilmekte.

Ayrıca burada verilen eğitim ile hakemlerimiz yeni kurallar ve saha içi eğitim ile bilgilendirilmektedir.

Ocak ayında yapılan EPAK Eğitimi için hakemlerin yanı sıra il ve ilçedeki tüm futbol takım yöneticileri ve antrenörler davet edildi.

Kulüp yöneticisi olduğum için beni de bu güzel ve etkili eğitime davet edildim.

Eğitime katılım güzeldi. Kulüp yöneticileri ve antrenörler daha fazla katılım sağlayabilirlerdi. Çünkü herkesi ilgilendiren faydalı bir eğitimdi.

Eğitimin açılış konuşmasını yeni İl Hakem Kurulu başkanı Seyfullah Kaya, yaptı. Kaya” Bana bu görevi layık gören Türkiye Futbol Federasyonuna, Merkez Hakem Kurulumuza teşekkür ediyorum. Bu göreve layık görenleri asla mahcup etmeyeceğim. Amacım Hakkâri hakemlerini en iyi yerlere getirmek. İnşallah hakemlerimiz ilimizi sadece bölgede değil en üst liglerde, hatta süper ligte de temsil etmeleri için elimizden gelen desteği sunacağız.

5 Yıla yakın bir sürededir, görev yapan Eski başkanımız ve şu an Hakkâri Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) başkanlık görevini yapan Erol Hanlıgil’e görevi süresi buyunca, yaptığı hizmetlerden dolayı huzurunuzda teşekkür etmek istiyorum”. İfadelerini kullandı. Eski başkan Hanlıgil’e güzel hizmetlerinden dolayı plaket takdim edildi.

ASKF Başkanı Erol Hanlıgil ise duygulu ve anlamlı konuşması ile hakemleri duygulandırdı. Hanlıgil”Görev yaptığım süre içinde güzel ve iyi şeyler yaptık.

İl, Bölge ve Klasman hakemlerimizle tarafsız müsabakalar yönettik. Yönettiğimiz her müsabakada anlımızın akıyla çıktık. Hakkâri’yi dışarda en iyi şekilde temsil ettik. Hakem camiasına genç ve dinamik hakemler kazandırdık. Şimdi görevi bir değerli arkadaşım olan Seyfullah Kaya’a kardeşime devrediyorum. Görev süresi buyunca Seyfullah beyle Hakkâri’ye güzel hizmetler ettik. Yeni başkan Hakkâri spor konusunda iyi işler yapacağına inancım tamdır. Tüm hakemlerimize de başarılar diliyorum. Hakemlerimiz ilimizin birer tanıtım elçileridir.” Hanlıgil bu duygusal konuşmasıyla yıllardır hizmet ettiği camiadan ayrılmanın hüznünü yaşadı.

EPAK Eğitimi son yıllarda gördüğüm nadir ve güzel eğitimlerden biri oldu.

Eğitimin yönetmenliğini sonumu yapan,   İl Eğitimcisi ve Bölgesel Hakem Hasan Basri Beyter’e söyleyecek kelime bulamıyorum. Helal olsun sahadaki o güzel duruşuna buradaki anlatım ve duruşunu da ekleyince ortaya, harika ve mükemmel bir eğitimci çıktı. Hasan Basri Beyter hepimizi mest etti.

Hocamızı ve İldeki tüm hakemlerimizi yürekten kutlarım.

Boşalan Hakkâri Hakem ve Gözlemciler Derneği Başkanlığına Gözlemci Mansur Okay getirildi. Mansur hoca Hakkâri futboluna büyük emek ve katkıları olmuş biri. Yeni görevinde kendisine başarılar dilerim.

Yeni ve çalışkan İl Hakem Kurulu Başkanımız Seyfullah Kaya’ya yeni görevinde başarılar dilerim. İnşallah Merkez Hakem Kurulu ilimizdeki hakemleri görür ve onların hakkını en iyi şekilde vermesi dileğiyle.

ea44d4cc-13e1-4051-a1f5-793e845c1e73.jpg6573e406-ea2e-4297-b6fd-7fcc00874da7.jpg245eaf8c-b3f4-4807-b436-7a5a3c0f4faa.jpg

Bu yazı toplam 6911 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim