• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

BİNA VE DAİRE SAHİPLERİNE ÇAĞRI!

Hakan Taş

Esnaf Odaları Başkanı İsmail Akboğa, Genç Engelliler Başkanı Yavuz Aydoğdu ve Hakkari Gazeteciler Cemiyeti olarak ortak bir bildiriye imza attık.

Hakkari halkı olarak her zaman her platformda hep iyi taraflarımızla gururlanıyoruz. Fakat bizi biz olmaktan çıkartan bir acımasızlığımız da var ki “Kira Zammı” dır.

Ülkemizde ciddi bir ekonomik kriz var, katılıyoruz.

Her şey zamlandı, kabul ediyoruz.

Her mülk sahibinin zam yapma hakkı var, buna da evet diyoruz.

Lakin esnaf ve halkımızdan bizde biriken şikâyetler hap aynı. Vicdana ve insafa uymayan yüzde 100-200 zam oranıdır.

Esnafın tüm sıkıntılarına hep duyarlım olan ve cesur açıklamalar yapan İsmail Akboğa, bu hususta şu ifadelere yer verdi; “Ekonomik kriz her kesimi vurdu. Fakat bunu fırsata çevirenler de var. İşin yasal ve vicdani boyutunu aşarak yüzde 300’lere varan zam gerçeği var.

Esnafımız kirasını mı ödesin, Eğitim gören öğrencisine mi baksın, ev ve aile mi geçindirsin, tarihi geçmiş çek ve senedine mi yansın.

Çoğu esnaf ve sanatkârımız fahiş kira fiyatlarından dolayı iş yerini kapatmayı düşünüyor. Her yılbaşında verilen zam kararı verilmeden mülk sahiplerini makul bir zam artışı yapmalarını rica ediyoruz.”..

Aslında çok ciddi bir konu ve bizimde altına imzamızı attığımız kanayan bir yara FAHİŞ KİRA ZAMLARI… Hakkari ilimiz göç alan değil, göç veren bir ildir. Dışarıdan mecburi hizmet kapsamında gelen memurlar ve yöre halkı var. Hiçbir zengin kiracı duruma düşmez.

 

Binlerce gencimiz nişanlı oldukları halde yüksek kira fiyatlarından dolayı evlenemiyor. Hakkari piyasası İstanbul ile yarışır duruma geldi. Bu sesimiz duyulsun istiyoruz. Bu talep binlerce insanımızın talebidir.

Artış yaparken mülk sahiplerinin ellerini sol yanına, kalbinin üzerine koymalarını ve vicdanlarının sesiyle hareket etmelerini istirham ediyoruz. Siz fazla kira ile cebinizi doldururken bir çok aileyi yokluğa ve çaresizliğe sürüklüyorsunuz.

Ben fazla kira artışı yapmayacağım diyen mülk sahiplerini de köşeme taşıyarak onure edeceğim.

Bu yazı toplam 1819 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 5
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim