• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

COŞKUN SEL PAŞAMIZ !

Hakan Taş

Hakkari Gazeteciler Cemiyeti olarak ilimizde yeni görevine başlayan İl Jandarma Komutanımız Tümgeneral Coşkun Sel’e nezaket ziyaretinde bulunduk. Jandarmaya giden yol yeni çevre düzenlemesiyle göze müthiş hitap ediyor. Girişte iki bayan, sonrasında rütbeli astsubaylar güler yüzlü bizi karşılıyor.

Kural gereği kayıt defterine isimlerimiz işlendikten sonra komutanlık hizmet binasına ilerliyoruz. Özel Kalem ile selamlaştıktan sonra hiç bekletilmeden içeri davet ediliyoruz. 40 yıllık meslek hayatımda onlarca komutan ile tanıştık, ziyarette bulunduk. Ama ilk kez bu kadar genç ve yakışıklı bir paşa ile karşılaşıyoruz.

Koltuğundan çıkarak bizi kapıda güler yüzle selamlıyor. Ülkenin her bölgesinde görev yapmış, tecrübeli, donanımlı biri. O kadar nezaketli ki kurduğu her cümle kendisini dinleyeni etkiliyor. Kibarlık ve sevgi soyadında gizli kalarak SEL misali akıyor.

Jandarma, genel güvenlik ve kamu düzenini korumakla yükümlü yasal düzenlemelerin yerine getirilmesini sağlayan silahlı askeri kolluk gücüdür. Hakkari İl Jandarma Komutanlığı asayişin dışında hayatımızın her alanında halka dokunan destekleriyle de dikkat çekiyor.

Okullara özellikle kütüphane ve kitap desteği, çeşitli köy ve mahallelerde fakir ailelere gıda ve giyim desteği gibi yardımlar sağlıyor. Kadın ve çocuk ağırlıklı projelerde ortak çalışmalar yürütüyor. Coşkun Sel Paşa, sayın Valimiz ile birlikte sürekli halk ve esnaf ile iç içe ziyaret ve gezintilerini de sürdürüyor. Düğünlerimizde de  halaya  eşlik ederek gençlerimizin mutluluğuna ortak olabiliyor.

Bir kurumun paşası olmak ayrı çoğunluğun, halkın gönül paşası olmak daha da ayrı. İki aydır ilimizde göreve başlayan Coşkun Sel paşa, bu kadar kısa süre içerisinde halkın gönlüne girmeyi başardı. 41 kere maşallah demiyoruz 51 kere maşallah diyoruz. Çünkü 1971 doğumlu.

Ziyaretimiz sona eriyor, çaylar içildi, hatıra fotoğrafı çekildi. Merdiven basamaklarından inerken bina girişinde askeri üniforma giymiş teğmen rütbesinde bir kız çocuğu ile karşılaştık. Sel Paşa çocuğa asker selamı verip yanağından öpücük aldı. Komutan dış kapıya kadar bize eşlik ederek yüreğimize sevgisini hatıra bırakarak uğurluyor. Biz paşamıza duygularımızdan yüksek puan vererek ayrılırken kendisi kapısını ve yüreğini yeni dostlara açık tutarak makamına ilerliyor. Aramıza yeniden hoş geldiniz  Coşkun Sel Paşam !

hakan-1-021.jpghakan-2-018.jpg

Bu yazı toplam 2549 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim