Gerçeği Yansıtmayan Haber

Bölgenin saygın ismi, Aşiret Lideri, siyaset ve hizmet adamı İskender Ertuş ile ilgili, "Oğlunu vurdu" başlıklı haberin gerçeği yansıtan hiç bir tarafı yoktur.

Tüm yaşamı boyunca bölgede husumetleri gideren, iyi ve kötü günde halkın hep yanında olan, halay ve taziyelerde güç veren, en zor hizmetlerde kalıcı iz bırakan, toplumun her kesiminde karşılığı olan, mütevazi duruşu ve yardımseverliliği ile bilinen İskender Ertuş'a haksızlık yapılmıştır.

Ailesine bu denli hassas olan bir baba evladına silah çekemez. Böyle bir vuku hiçbir şekilde yaşanmamıştır. Belge, delil, görüntü, resim ortada yok. Kulaktan duyumlarla haber yapılmaz. Tarih boyunca siyasi ve sosyal kimliği olan, sevilen ve sayılan birçok lidere buna benzer yıpratıcı tuzaklar hep kuruldu.

Ertuş Ailesi, "Bu durum resmen bir saldırı ve saygısızlık olgusudur. O isimde bir aile ferdi bile yok. Aile büyüğümüz İskender Ertuş'a bu anlamsız satırları dizen medya kuruluşları hakkında yasal işlemler yapılacaktır. Kimse babamızı siyasi oyun ve çirkin komplularla yıpratamaz. Bu haberin hiçbir doğruluk tarafı yoktur." Denildi.

Gazeteciliğin etik kuralı ve doğruyu yazma mecburiyeti vardır. Bu tür yanlış ve yersiz paylaşımlar toplumu gererek kin ve nefreti yeşerir.

Silahların gömülmesi ve barış sürecini destekleyerek her tarafa gül dağıtan sayın Ertuş, değil oğluna düşmanına bile silah doğrultmaz. İskender Ertuş'a yapılan bu haksız saldırı asla kabul edilemez...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Hakan Taş Arşivi

Hakkari Belediye Başkanına açık mektup

03 Ağustos 2026 Pazartesi 14:33

Otluca'ya biraz ilgi!

27 Temmuz 2026 Pazartesi 12:29

Ortak sorun ortak sorumluluk!

20 Temmuz 2026 Pazartesi 10:21

Hakkari masaya yatırılıyor

16 Temmuz 2026 Perşembe 21:37

ABDURRAHMAN ER!

06 Temmuz 2026 Pazartesi 12:00

Osman Ölmez yoğun bakımda!

17 Haziran 2026 Çarşamba 13:37

HÜZÜN VE SEVİNÇ!

16 Haziran 2026 Salı 13:33

160 Gazeteci Kırşehir’de Cezaevinde!

15 Haziran 2026 Pazartesi 11:25