• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 11 °C

Güldal’dan bizi sahiplenin çağrısı…

Murat Taş

Hakkâri Amatör Ligi 2021-2022 futbol sezon çift devre ile ilk kez oynanmaya başladı. 2.Grup halinde 12 takımın karşılaştığı amatör ligde gruplarında ilk ikiye giren takımlar,play-off oynamaya hak kazanacak.

Hakkârili sporseverlerin büyük ilgi gösterdiği Hakkâri amatör ligi ilk kez bu denli seyirci kitlesiyle karşı karşıya geldi. Gecen sene Hakkâri Futbol İl Temsilciliğine seçilen Necmi Güldal ile Hakkâri futbolunu konuştuk.

HAKKÂRİ FUTBOL İL TEMSİLCİLİĞİ GÖREVİNİZİN İKİNCİ YILINDASINIZ HAYIRLI OLSUN.

Teşekkür ederim. Bildiğiniz gibi Futbol il temsilciliği görevi 2 yıl sürmekte.  Görev süresi dolunca o sezon liglere katılan takımların oyları ile aday olan bir kişi seçilmekte.  Benim seçildiğim ilk yıl pandemi nedeni ile ligler oynanmadı.

Eğer futbol federasyonu o boş geçen yılı görev süresinden saymaz ise bir sezon daha göreve devam edeceğim ama eğer oynanmayan sezonu görev süresinden sayarsa Haziran ayında bu sezon lige katılan takımlarımızın oyları ile yeniden bir secim yapacağız. Futbolumuz için hayırlısı ne ise onu diliyorum.

BU SEZON HAKKÂRİ AMATÖR LİGİNDE İLK KEZ İKİ (2) GRUPLU ÇİFT DEVRELİ LİG OLARAK OYNATIYORSUNUZ NEDENİ NE?

murat-tas-yazdi-2.jpg

İki gruplu lig yıllardır oynatılmasını istediğim bir sistem. Nedeni şu tek gruplu ligde ilk iki hafta 2 takımımız gruptan sıyrılıp diğer takımlarımız lige hemen 2. hafta havlu atıp kalan maçlara hedefsiz ciddiyetsiz çıkıyor yâda ligden çekiliyordu. Bu durum ligimizin kalitesiz keyifsiz geçmesine neden olduğu gibi futbolumuzun gelişimine büyük zarar veriyordu. iki gruplu play-off sistemi olan ligde ise ilk haftadan son haftaya kadar tüm takımlarımız hem yarışın içinde kalıyor.

Son haftaya kadar gruptan çıkıp play-off a kalıp şampiyonluk şansını sürdürüyor. Bu hem ligimizi ilk haftadan son haftaya kadar seyir zevki yüksek oldukça çekişmeli geçmesine neden oluyor. 

Bu sayede hem ligimizde heyecan son haftaya kadar sürmekte hemde ligimizin kalite seviyesi yükselmekte. Her sene böyle devam edersek kaliteli futbolcularımız değiştirecek ve üst liglerde daha kalıcı olacağımıza inanıyorum. Tüm spor camiası ve futbolseverler de bu uygulamadan son derece memnun

TAKIMLAR BU UYGULAMADAN MEMNUNLARMI?

Elbette hem takımlarımız hem taraftarlarımız ve de futbolseverler 'nu uygulamadan oldukça memnun. Bence bu uygulamayı kalıcı hale getirmemiz lazım.

BUNDAN SONRAKİ SEZONLARDADA İKİ DEVRELİ UYGULAMA DEVAM EDECEKMİ?

Ben il temsilcisi olduğum sürece bu uygulamayı devam ettireceğim benden sonra kim gelirse de bu uygulamayı aynen devam ettirmeli.

TAKIMLARIMIZIN DURUMU NASIL?

Takılarımız ligin başından beri büyük bir istek ve çalışma azmi ile lige sarılmış vaziyette. Play-offa kalmak için tüm takımlarımız ilk kez her hafta düzenli antrenman yapmaktalar. Dikkat ederseniz bu durum seyir zevki yüksek oldukça heyecanlı ve kaliteli maçlar izliyoruz sezon başından beri

murat-tas-yazdi.jpg

KİMLER DESTEK VERİYOR?

Bu soru gerçekten içimizi yakıyor çünkü takımlarımızın hali içler acısı.  Malumunuz takım sporu hele futbol denilince her bir takımın ortalama sezon sonuna kadar kalem kelime masraflarını hesaplayınca 50 bin TL civarı masrafı çıkıyor ortaya. Ancak kulüplerimiz bu konuda inanılmaz sahipsiz maalesef.

Tüm kulüplerimizin malzeme ve ekipman konusunda ciddi eksikleri var ve maalesef hiç bir kulübün bir geliri yada bütçesi yok. Sezon başı Sayın valimiz sağ olsun belediye bütçesinden küplerimize 5 bin TL bir yardım yaptı. Bunun dışında kulüplerimize destek olan maalesef olmadı.

Düşünün sezon başından beri kulüplerimiz müsabaka sonrası futbolcularını yemeğe bile götüremiyor.  Van valiliği amatör futbol ligine katılan takımlarına 45 bin TL nakdi yardımda bulundu sezon boyunca o kadar masraf yaptığımızı hesap edersek büyüklerimizden de bu çapta bir yardım acil yapılması gerekmektedir.

Bunun dışında iş adamlarımızdan Av. Özkan Ölmez elini taşın altına koyup Zap Spor kulübüne başkanlık yapıp onları desteklemekte. Bunun dışında Av. ZeydinKaya kulüplerimize katkılarda bulunmaktadır.  Her ikisine de kulüplerimiz adına teşekkür ediyorum.  Bu duyarlılıklarının diğer iş adamlarımıza da örnek lik etmesini diliyorum.

GELİŞİM LİGLERİNİ OYNATACAKMISINIZ?

Gelişim liglerinden U-16 ve U-18 liglerini oynayacağız nasip olursa.

TEK FUTBOL SAHAMIZ OLMASINA RAĞMEN, YOĞUN BİR LİG SEZONU VAR, BÖLGESEL AMATÖR LİG, BAYAN FUTBOL LİGİ, AMATÖR LİG VE GELİŞİM LİGLERİ BUNLARIN ÜSTESİNDEN GELEÇEKMİSİNİZ.

Tek futbol sahası gerçekten kanayan yaramız ve saydığımız ligler içinde inanılmaz sıkışıklık yaşıyoruz.  Her gün sahada aynı anda bir kaç takımız antrenman için sahada oluyor. Arka arkaya maçlar oynuyoruz ve Bu durum futbolumuzun gelişimine ciddi zarar veriyor.  Acilen Sayın Cumhurbaşkanımızın sözünü verdiği 10 bin kişilik şehir stadının yapılması gerekmektedir. Bunun yani sıra en az bir tane daha antrenman sahası yapılmalı.

DEVLET BÜYÜKLERİMİZ VE İŞ ADAMLARIMIZDAN İSTEĞİNİZ, BEKLENTİNİZ NELERDİR?

Devlet büyüklerimizden başta sayın valimizden kulüplerimize valilik ve belediye bütçesinden tekrar nakdi yardım yapmasını istiyoruz bunun dışında iş adamlarımızdan biraz daha duyarlılık beklemekteyiz Av. Özkan Bey ve Av. Zeydin beyi örnek alıp her birinin bir kulübümüze finansman sağlamasını istiyoruz.

HAKKÂRİ AMATÖR LİGİ ŞU ANA KADAR SIKINTISIZ GEÇMEKTE, SİZİN DE BUNDA ETKİNİZ VAR. KULÜPLER SİZLERDEN MEMNUN ŞAHSINIZ KULÜPLERDEN MEMNUNMU?

Ligimizin sıkıntısız geçmesi hepimizin istediği bir durum bunun tek sebebi basta ifade ettiğim gibi iki gruplu play-off sistemi. Her iki grubun ilk iki takımı play-offlara kalacağından tüm takımlarımız son haftaya kadar gruptan çıkma şansını sahip bu nedenle tüm takımlarımız yarışın içinde kalmakta ve buda ligimizin kalitesini oldukça arttırdı.  Kulüplerimizin benden memnun olması benide mutlu ediyor hepsine eşit mesafede olup 7/24 Telefonum açık ve her sıkıntılarına koşuyor onlara yardımcı olmaya çalışıyorum. Bende hepsinden memnunum.

HAKEMLERİMİZ HAKKINDAKİ DÜŞÜNÇELERİNİZ?

Hakemlerimizden yana bir sorun sıkıntı yaşamıyoruz her takımın son haftaya kadar yarışın içinde olduğu bu güzel sezonda onların payı çok büyük. Ligimizin bu sezon bu sistemde olması onlarında performansını ve kalitesini bir üst seviyeye çıkardı. Şu ana kadar yönettikleri müsabakalarda gösterdikleri performans tarafsız ve adilane yönetimleri ile ligimize onlarda büyük renk kattılar. 

Bu bağlamda emeği geçen başta il hakem kurulu başkanı Erol Hanlıgil’e TFFHGD dernek başkanı Seyfullah Kaya ve tüm hakemlerimize, hakem gözlemcilerine bu heyecan serüveninde göstermiş oldukları çabadan ve üstün performanstan dolayı tüm hakemlerimize şahsım ve kulüplerimiz adına sonsuz teşekkür ediyorum.

SON OLARAK BİR MESAJINIZ VARMI?

Son olarak söyleyeceğim son iki haftasına girdiğimiz grup maçlarında hala play-offlara kalan 4 takımımız belli olmadı. Çünkü son haftaya kadar herkesin yarışın içinde olduğu güzel bir sistem. Bu bağlamda seyir zevki oldukça yüksek zevkli ve büyük heyecana sahne olan maceralarımıza sporseverlerimizin gençlerimizin ve halkımızın daha çok ilgi göstermesini istiyor herkesi tribünlerdeki yerlerini almasını istiyorum. Sizlere de bu söyleşi imkânını verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Play-off maçlarına tüm halkımızı bekliyorum.

Bu yazı toplam 2535 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim