• BIST 9039.77
  • Altın 2298.627
  • Dolar 32.3159
  • Euro 35.1084
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

HAKKARİ’DE SİYASET YELPAZESİ!

Hakan Taş

Siyaset veya politika, devlet işlerini düzenleme ve yürütme sanatıyla ilgili özel görüş veya anlayış biçimidir. Hakkari’de bu siyaset yelpazesi farklı bir esinti veriyor. Yani bizde kuralları biz belirleriz. Ben 60 yaşına merdiven dayadım ve 40 yıldır sahada, basın mensubu olarak ömür çürütmekteyim. İlimiz ve bölgemizde siyaset sadece birkaç aile arasında yapılan bir meslek olarak görülüyor ve yansıtılıyor. Yıl 2023 bakalım bir değişiklik var mı?

Ak Parti İl Başkanı istifa ediyor ve milletvekili aday adayı oluyor.

HDP İl Başkanı istifa ediyor ve milletvekili aday adayı oluyor.

MHP İl Başkanı istifa ediyor ve milletvekili aday adayı oluyor.

CHP İl Başkanı istifa ediyor ve milletvekili aday adayı oluyor.

DEVA Partisi İl Başkanı istifa ediyor ve milletvekili aday adayı oluyor.

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı istifa ediyor ve milletvekili aday adayı oluyor.

Gelecek Partisi ilimizde var mı, yok mu bilgimiz yok.

Dikkat ettiyseniz isimlerini geçmediğim parti başkanları her şeyde kendilerini ön plana atıyorlar. Ve genel merkez de bunları benimsiyor, destekliyor. Bu senaryo her seçimde tekrarlanıyor. Aslında onların bir kabahati yok. Çünkü onlara parti genel merkezleri istifa edin talimatı veriyor.

Listeler belirlendi, adaylar açıklandı. Deva Partisi İl Başkanı İbrahim Piruzbeyoğlu ile HDP İl Başkanı Lokman Özdemir hariç geri kalan başkanlar aday gösterildi.

Lokman Özdemir’e ulaşamadık ama Piruzbeyoğlu şu açıklamayı yaptı; “Biz Genel Başkanımızın almış olduğu karar doğrultusunda Millet ittifakına destek, CHP ile ortak seçimlere giriyoruz.”

CHP’ye yeni katılan Cüneyt Özbek ve Fehmi Öztunç aday listesine giremediler.

Esat Canan BAĞIMSIZ olarak halktan destek isteyecek.

Hakkari siyasetinin gücü ve rengi olarak bilinen Zeydan ailesi bu seçimlerde yer almadılar.

Ak Parti ikinci sırayı Şemdinli’ye verdi. Akademisyen Hikmet Yaşar’ın üçüncü sırada yer alması şaşırttı.

Meslektaşımız Adnan Hatipoğlu’nun aday gösterilmesi Gazeteciler Cemiyeti olarak bizi sevindirdi.

Kısa bir süre önce ilimizi ziyaret eden HDP Grup Başkanvekili Meral Daştan Beştaş ile Şen Otelde buluştuk. Niye Hakkari’de Hakkarili aday göstermiyorsunuz. İthal aday modeli halkı rahatsız ediyor diye sorduğumda, “Bu defa sizin istediğiniz adaylarınız olacaktır” açıklamasını yaptı. HDP’ye değinmişken ufak bir de eleştirim olacak. Yazar Cengiz Çandar ve Hasan Cemal’a adaylık teklif edilirken Hakkari’mizin tarihi ve kültürünü çok iyi yansıtan yazar ve aydınımız İhsan Çölemerikli’ye neden teklif edilmedi?

Seçimler siyasi partilerin bayramıdır. Ramazan bayramı bize kalsın, seçim bayramı da onlara olsun. Tüm bu gelişmelerin ardında Hakkari’de seçim sonucu ne olur? Sonucu tahmin etmek zor değil, herkesin bildiği gerçek doğru cevaptır.

Okuyucularım bilir, günler önce kaleme aldığım bir makalemde, “Parti genel merkezleri Hakkari üzerinde oyunlar oynuyor ve oynamaya devam edecekler” diye yazmıştım. Tahminim doğru çıktı. Belirlenen adayların çoğu heyecan yaratmadı. Önümüzdeki günlerde adaylarla canlı yayında buluşarak amaç ve projelerini birlikte dinleyeceğiz. Herkese kolay gelsin…

Bu yazı toplam 2354 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 10
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim