• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Hakkari'nin son 25 yıl belediye başkanı seçmen krolojisi

Nevzat Kızılban

Bir kardeşimiz ilgisiz bir yazımı paylaşmış altına da "Herkes Hakkari'de kazanamaz" diye yorum yapmış. Bunun üzerine son 25 yılın aday belirleme süreçleri gözümün önüne geldi.

Özelliklerini inceledim, başkan adaylığı için belediyeden anlamayan vasıfsız biri X şehrinden getirilmiş, yine belediye başkan adaylığı için belediyeden anlamayan vasıfsız biri Y şehrinden getirilmiş, toplumun önüne konulmuş ve seçtirilmiştir. Bunların Hakkari'mizin yapısal hiçbir sorununa projesi olmamış, Hakkâri bunlarla kayıp etmiş, halkımız kayıp etmiştir. 

Son 7 yıldır benzer özelliklere sahip kişiler halkımızın önüne konulmuş ve seçilmişse de yerlerine kayyım atanmıştır. 
Kayyım süreci nasıl ve ne zaman başladı? Önemlidir, herkesin bunu bilince çıkartması gerekir.
Kentlerimizin cadde ve sokaklarına sivil halkın, kadın ve çocukların yaşadığı evlerine, yaşam alanlarına 2015 yılında kirli Hendek ihaneti ile ölüm, yıkım ve yakım taşınıncaya kadar kayyım olayı yoktur. 

Kürd halkını kullanarak siyaset yapanların yürüttüğü siyaset maalesef şovenist radikal Türk soluna basamak olmaktır, kirlidir. Ki radikal Türk solunun Türk halkı nezdinde hiçbir karşılığı yoktur. 

En önemlisi ret, inkâr ve imhacı statükocu derin devleti inşaa eden tekçi ırkçı siyasi zihniyete mazlum hakkımızı basamak haline getirmektir. 

Çözüm süreci mecrasında giderken 17 Mart 2015 günü süreci temelinden yıkıcı bir tutum ortaya konulmuştur.
Çözüm ancak İktidar ile uzlaşarak mümkündür, o gün maalesef hiçbir gerekçe olmadığı halde, derin karanlık bir yerden mesaj almış gibi iktidara karşı yıkıcı bir savaş başlatıldı.

Halkımız oyuna getirildi, kötüye kullanıldı, halen de oyuna getiriliyor ve kötüye kullanılıyor. 
Bu zihniyetle ve bu siyasi İdeolojik yol ve yöntemlerle halkımıza zarar yıkım yakım göçertme dışında hiçbir faydası ve geleceği olmayacaktır. 

Neyse esas meseleye dönelim, yapılan hatalar nedeniyle Hakkari'nin hayati önemde yapısal sorunları birikerek bugünlere kadar geldi. Üretim yok denecek bir noktada ve İstihdam ülke standartlarına göre en alt düzeydedir. 
Ben de bu kardeşime aşağıdaki cevabı yazdım.

"Sosyal, siyasal, İdeolojik ve ekonomik çıkarcı, rantçı tipler hep kazanıp belediye başkanı olarak seçildiler. Maalesef olan, zarar gören Hakkarili hemşehrilerime oldu, kentin yapısal sorunları birikmiş, herşey ortada, işsizlik hat safhada, halkımız iş, aş uğruna göç yollarında, üretim sıfıra yakın

Maalesef göründüğü gibi ilgisiz herkes Hakkari' de belediyeyi kazanmış. 
Sadece halkının tarihinin bilincinde,  bugünün farkında ve geleceğin doğru projelerine sahip ve belediyeyi bilen, teknik ve idari deneyimli kişiler hariçtir" 

Yanlış kendi kendine düzelmez, bilenlerin ortaya çıkmasıyla yanlış toplumsal bünyeden ancak sökülüp atılabilir. 

Bu yazı toplam 2708 defa okunmuştur.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim