• BIST 10210.67
  • Altın 2393.897
  • Dolar 32.2094
  • Euro 34.6269
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C

HEM VALİ HEM DE ÖĞRENCİ!

Hakan Taş

Yer : Hakkari Güzel Sanatlar Lisesi

Hayırsever İşadamı İsmet Ölmez’in katkısıyla oluşturulan kütüphanenin açılışını yapıyoruz. Ardından 81 Çalıkuşu Hakkari Dergisi’nin başlatmış olduğu “Kütüphane Söyleşileri” programına ilk konuk olarak Valimiz ile Siyaset Meydanı tadında bir söyleşi gerçekleşiyor.

Kızılkaya Ailesi fertleri her biri ayrı bir yetenek. Oktay Kızılkaya bu derginin Genel Yayın Yönetmeni. Mikrofona geçti ve çok etkili bir moderatörlük yaparak iki saat süren programı başarıyla yürüttü. Öğretmen ve öğrenciler samimi bir ortamda valimiz Akbıyık’a sorular yönelttiler.

Yapılan eylem ilgi alanım olduğu için nefesimi tutarak büyük bir ilgi ile izledim. 4 yıldır birlikte çalıştığım sayın valimiz ile ilgili bir çok şeyi bende yeni öğrenmiş oldum.

Valimiz Malatya’nın Doğanşehir ilçesinin Çavuşlu Köyünde 1971 yılında dünyaya geldi. 4 yaşında iken okula başladı. Bir bayan öğretmen kucağına alıp okula götürürdü; “ Çalışma masam hiç olmadı, yere diz çökerek çalıştım.

Polat Kasabasında orta ve liseyi tamamladım. Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü kazandım. Depremi yaşadık, çadırlarda yaşam savaşı verdik. Çadırda bile ders çalışmayı ihmal etmedim.  Çobanlık yaparak hayatımı sürdürdüm. İki tane yüksek lisans yaptım.

Hacettepe ve Gazi Üniversitesini birincilikle kazandım. Başarılı olmanın en büyük yolu çok okumaktan geçiyor. Öğretmen veya subay olmak istedim. Polis Akademisinin sınavlarına katılarak Bursa’da Komiser Yardımcısı olarak çalışmaya başladım. En çok sevdiğim ders Matematiktir.

Kuran-ı Kerimi ezberlemek isterdim.  Öğrencilik hayatım boyunca Kaymakam ve Vali hiç görmedim. Ben şuan da bile doktora yapıyorum. Yüksek lisansım Türkiye’de Yabancı Sermaye Yatırımları ve İşsizliğe İstihdama Etkisi. Yani 60 yaşıma kadar öğrenciliğim sanırım devam eder. 8 ay İngiltere’de yurt dışı eğitimini aldım.  

Hakkari’de yaşamaktan ve çalışmaktan çok mutluyum. Hakkâri yemeklerinden Keledoş ve Doğaba’yı ( Ayran ve şifalı otlarla yapılan yerel yemek) severim. Ders çalışmaktan boş vakitlerim ve hobilerim olmadı ama masa tenisi oynamayı severim. Eşim öğretmen, iki kız bir erkek çocuk babasıyım.

Vali coştu, öğrenci ve öğretmenler sordu. Tüm sorulara samimi yanıtlar verdi. Okulun adı Güzel Sanatlar olunca Türk Halk Müziğinden mini konserler de verildi. Yani dolu dolu bir gündü ve bu programa eşlik etmekten bende büyük keyif aldım.

Milli Eğitim Müdürlüğünün resmi dergisine yakında bende konuk olacağım.

Bu yazı toplam 2551 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim