• BIST 10471.32
  • Altın 2458.977
  • Dolar 32.7488
  • Euro 35.0201
  • İstanbul 28 °C
  • Ankara 29 °C

İŞ İNSANLARI HAKKARİ’DE!

Hakan Taş

ASRİAD (Asrın İşadamları Derneği) 8 yıllık bir geçmişi olan ama 80-100 yıllık deneyime sahip güzel işlere imza atan bir oluşum. Nazmi Demir, Hakkari Şube Başkanlığını üstlenerek ilimizdeki bir çok genç ve dinamik iş insanlarıyla derneğin açılışını yaptı. Et, gıda ve burs desteğinde bulundular.

Genel Merkezde Genel Başkan değişti. İlimizde de Sayın Demir Çukurca Belediye Başkanı seçilince görevinden istifa etti ve yerine Hüseyin Korkmaz seçildi. Yeni yönetim bir dizi ziyaretler ve iş görüşmelerinde bulunmak üzere Hakkari’de buluşma gerçekleştirdiler.

Öğretmenevinde yemekli bir toplantı tertiplendi. ASRİAD’ın yeni yönetimini tanımak ve Hakkari için düşündüklerini öğrenmek üzere bu toplantıya katılım sağladım. Genel Başkan Cemil Yıldız ve yönetim kurulu üyeleri ile samimi bir ortamda sıcak bir sohbet gerçekleştirdik.

Vizyonu, gelir ve servet dağılımının hakkaniyetli ve sürdürülebilir bir düzleme ulaşmasını sağlamaktır. Misyonu ise, fıtrata uyumlu değer yargılarına dayalı ve yaşayan bir ekonomi üretmektir. ASRİAD, inancından kaynaklanan büyük bir sorumluluk anlayışı ile iş hayatında  var olmak, örgütlü bir yapı oluşturmak ve sorumluluğunun gereğini hakkıyla yerine getirmek düşüncesinde olan insanların teşebbüsü ile kurulan bir dernektir.

Genel Başkan Cemil Yıldız, iş ve hayat tecrübesiyle ASRİAD’ı etkili bir sunum ile aktardı. Yıldız, “Derneğimizin neden ismi ASRIAD? Asra ve çağa uygun işler yapmak, Asır sureti Kuran-ı Kerimde Salih amel demektir. 2 bin üyemiz mevcuttur. Yurt dışında 4 şubemiz aktiftir.

Her işi nitelikli yaparak sanayinin çok olduğu bölgelerde daha da etkiliyiz. Bünyemizde 22 değişik sektör vardır. Kurmuş olduğumuz e-ticaret ile Anadolu’nun çeşitli ürünlerini 22 dile çevirerek pazarlıyoruz. Küçük paralarla büyük işler yapmaktayız. Hizmet içi eğitimlerimize ağırlık vererek sürekli yenileniyoruz. 216’ncı üye toplantımızı İstanbul’da gerçekleştirdik. Kendi ticaretimizin alt yapısını hazırlayarak dünyaya açılıyoruz. Toplumsal mutabakatı sağlamak adına Anadolu’nun çeşitli yerlerinde toplantılarımızı sürdüreceğiz ve yakında bölge geliştirme toplantımız da Hakkari’de yapacağız.”

Yerel yemeğimiz Doğaba yendi, çaylar yudumlandı ve sohbet devam etti. Araya girdim ve “Hakkari için nasıl bir projeniz var?” diye sordum.

Tecrübeli isim Genel Başkan Yıldız, hazır cevap verdi; “Biz zaten bu amaçla geldik. Hakkari’ye ne yapabiliriz. İlinizin sorunlarını sizden dinleyerek ciddi bir proje ile Hakkari ve çevresine fayda sağlayacak kalıcı bir hizmete imza atacağız” dedi.

Genel Başkan Yıldız, “Biz hiçbir siyasi partinin arka bahçesi değiliz” derken Ak Parti İl Başkanımız Zeydin Kaya, içeri girdi ve Genel Başkanın yanında yerini aldı. Diğer tarafında da MHP İl Başkanı Fatih Öztepe vardı. Bu durumu anımsatarak birlikte gülüştük.

Nazmi Demir’e katkılarından dolayı plaket takdim edildi. Demir, toplantı boyunca hiç konuşmadı, yorgun gözlerle sadece etrafı dürbünledi. Belli ki Çukurca Belediyesinin kendisine bırakılan 22 milyon borç ve yoğunluk kendisini bir hayli yormuş gibi.

Ak Parti İl Başkanı Av. Zeydin Kaya, İşadamlarının ilimiz ziyaretini memnuniyetle karşıladı. Kaya, “İlimiz ve bölgemiz için kim taş üstüne taş koysa ona minnettar oluruz. İlimize huzurun gelmesiyle birlikte hizmetler de artacaktır. ASRİAD yönetimine Hakkari’mize verdikleri önemden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

ASRİAD Hakkari Şube Başkanı Hüseyin Korkmaz’da bölge geliştirme toplantısının ilimizde yapılması ve alınacak kararla özellikle işsizliği azaltacağını belirtti.

Heyet Ticaret Odası Başkanı Servet Taş, birçok esnaf ve girişimciyi ziyaret ettikten sonra Hakkari’den memnun ayrıldılar.

f0bb60e1-926e-4a64-8f11-9dabeca56be6-1.jpgc723cc19-f69e-4994-8e9a-fdcdd0408bbc.jpg7d78a987-0509-4168-bb28-fe71450bda28.jpg

Bu yazı toplam 1479 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim