• BIST 8718.11
  • Altın 2243.646
  • Dolar 32.3307
  • Euro 35.1486
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

Kahramanmaraş’tan Hakkâri’ye

Murat Taş

 

Ülkemizde yaşanan asrın felaketinde on binlerce insanımızı kaybettik. On binlerce insanımız da yaralandı. Yani hayatın bütün alanlarında büyük açılar yaşadık.

Spor anlamında da büyük kayıplarımız oldu. Yüzlerce sporcu, antrenör, yönetici ve hakem arkadaşımızı, dostlarımızı kaybettik. Depremin yaşandığı bölgede spor faaliyetleri yapılamayınca orada faaliyet sürdüren takımların oyuncuları ülkenin değişik illerine gitme zorunda kaldı.

İlimizde şampiyonluk mücadelesi veren Hakkâri Zapspor Futbol Takımı Kahramanmaraş ilimizde dört futbolcuyu transfer ederek, hem takımlarını güçlendirdiler hem de oradaki futbolcu kardeşlerimize spor yapma olanağını tanıdılar.

Kahramanmaraş merkezli depremde hayatları kurtulan futbolcu arkadaşlarımız ilimizde en iyi şekilde ağırlandı. Bütün imkânlarını onlar için seferber eden Hakkâri Zapspor sporun takımı bunun yanında FAİR-PLAY örneği göstererek herkesin takdirini kazandı.

Kahramanmaraş Kurtuluş Sporda futbolculuk hayatını sürdüren dört futbolcu kardeşimiz yaşanan deprem ile ilgili ve ilimiz hakkındaki düşüncelerini şu şekilde dile getirdiler.

kahramanmarastan-hakkariye.jpg

Eshabil Sığır Güven, "Kahramanmaraş Kurtuluş Spor Futbolcusu.” Depremi bizzat yaşayanlardan biriyim o an kıyamet koptu sandık. İnsanların çığlıkları arasında hayat ve ölüm arasında gidip geldik.

Çok büyük bir korku yaşadık. Çok şükür ailemden kimseyi kaybetmedik. Ama dostlarımızı, arkadaşlarımızı, komşularımızı ve beraber top oynadığımız takım arkadaşlarımız ve rakip futbolcu arkadaşlarımızı kaybetti.

Çok zor bir durumdu yani anlayacağınız kıyameti yaşadık. Depremden sonra Hakkârili arkadaşlarımın vasıtasıyla Hakkâri’ye geldik. Allah razı olsun burada bizleri en iyi şekilde karşıladılar her türlü imkânı sundular.

kahramanmarastan-hakkariye-3-001.jpg

Mikail Özdemir hocamız ve ekibi gereken her türlü desteği sağladı. Hakkâri bizim ikinci memleketimiz oldu. Allah hepsinden razı olsun. İnşallah takımımız Hakkâri Zapsporu en iyi yerlere getirmek için geçeli gündüzlü çalışmaktayız. Bunu başaracak bir takımımız var.” İfadelerini kullandı.

Oktay Sercan Çakır, Kahramanmaraş Kurtulmuş Spor Futbolcusu” Büyük bir felaket yaşadık. Hala depremin etkisindeyiz. Çaresizlik çok kötü bir şey evini, sevdiklerimizi, arkadaşlarımızı, şehrimizi kaybettik.

Yaşadığımız bu afet anlatılamaz. İnşallah bizlere ders olur. Zengin olan onlarca insan dairesi olan, işyeri olanlar bir dakikada hepsini kaybetti. Depremden sonra bizlere Hakkâri’den ulaşan arkadaşlarımız açılarımıza ortak oldukları gibi bizleri memleketlerine davet ettiler.

Bizlerde Hakkâri’ye geldik. Çok güzel bir şehir, misafirperver bir halk, takım arkadaşlarımız hepsi yetenekli ve çok iyi insanlar.

Mikail hoca ve ekibi çok iyi, depremin psikolojisini bir nebzede olsa burada atmaktayız. Hayat her şeye rağmen devam ediyor şimdi bir hedefimiz var.

Oda bu güzel şehrimize hizmet etmek. Hakkâri Sporu hak ettiği yere getirmek için çalışacağız.

Mehmet Can Davarcıoğlu Kahramanmaraş Kurtulmuş Spor Futbolcusu “ Yaşadığımız bu afet ve olayı nasıl anlatayım ki! Yaşayan bilir. Hepimiz bu durumdan ders almalıyız.

Bizler yaşadık Yüce Allah kimseye böyle bir acıyı bir daha kimseye yaşatmasın. İnanın anlatınca bile insan o anı yaşıyor. Ben de çok arkadaş, dost ve komşumu kaybettim. En son oynadığımız müsabakanın hakemi de depremde hayatını kaybetti. Bunun gibi nice acılı hikâyeler var.

Allah bir daha yaşatmasın. Hep beraber bu açıların üstesinden geleceğiz. Şu an Hakkâri’deyiz burada o kadar güzel insanlar var ki tarifi anlatılamaz hepsi bizleri bağırlarına bastı.

Hakkâri bizim ikinci memleketimiz oldu. Bundan sonra arkadaşlarım ve takımdaki diğer arkadaşlarımla beraber Hakkâri futbolu için canla başla çalışacağız. Emeği gecen herkese teşekkürler.” Diyerek duygusal anlar yaşandı.

Gerek Hakkâri Zap spor camiası olsun. Gerek Hakkâri halkı ve spor camiası olsun, ilimize gelen depremzede kardeşlerimizin her daim yanında olacağız. Onların acıları, dertleri hepimizindir.

Hepimiz el birliğiyle açılarına ortak olacağız. İnşallah yakın zamanda başta Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve diğer illerimizde acılar ve yaralar sarılır. Hayat yeniden başlar.

Bir teşekkürde depremzede futbolcu kardeşlerimizi bağırlarına basan, onları takımlarına transfer eden Hakkâri Zapspor takım camiasına teşekkürler.

Umutluyuz çünkü bizler büyük bir devletiz ve büyük bir milletiz. Yakın zamanda Kahramanmaraş’ı Süper Ligde görme umuduyla, tekrar hepimize geçmiş olsun. Hoş geldiniz Eshabil, Oktay ve Mehmet kardeşlerim.

Bu yazı toplam 2965 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim