• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 26 °C

NİÇİN ADAY OLMADIM

Nevzat Kızılban

Büyükşehir belediyesinde 24 yıldır teknik ve idari başarılı çalışmalar yürüttüğümü, etkili hizmetlere vesile olduğumu bilen çok sayıda genç, yaşlı, kadın, erkek Hakkarili sevgili hemşehrilerim telefonla arayarak, mesaj ileterek şahsımın Hakkari belediye başkanlığına aday olmamı istediler. 

Kimi hemşehrim de aday olmadığımı öğrenmiş ve üzüntülerini ileterek "Keşke Hakkari Belediye başkanlığına siz Aday olsaydınız" diye duygu ve düşüncelerini ifade ettiler. 

Tüm Hakkarili hemşehrilerime bu duygulu duyarlılıklarına teşekkür ederim, kendilerine minnettarım. 
Şahsım Nevzat KIZILBAN olarak edindiğim tecrübelerimi Hakkârimize sevgili hemşehrilerime doğru çözüm projeleriyle etkili hizmetlere dönüştürmek bilin ki en çok istediğim idealimdir.  Bugün böyledir gelecekte de böyle olacağından kimsenin kuşkusu olmamalıdır.

Aday olmamam iki nedene dayanıyor. Birincisi ulusal değerlerden kopuk, dar tekçi radikalist siyasi İdeolojik durum ve hesaplarıdır. Maalesef bunlar tabu hâline getirilmiş, farklı düşüncelere hayat hakkı tanımayan sosyolojik bir ortam oluşturulmuştur. Ya bizdensin ya da düşman algısı almış başını gidiyor.

Eğitim Bilgi Emek ve Deneyim bu zihniyetler için hiçbir anlam ifade etmiyor, o tarafta olmazsan kayıp etmeye mahkumsun.  Halkımız yerel yönetimlerde 25 yıldır kasıtlı üretim bu kısır döngü yüzünden doğru düzgün hizmet alamadı.

İkincisi sosyal, ekonomik, İdeolojik çıkara, ranta dayalı güç odaklarıdır. 
Her iki nedeni sizler benden çok daha iyi görüyor ve biliyorsunuz.
Bu, bugünün kangren olmuş sorunu  değil ki yıllardır bu zihniyetler kente egemendir, toplumu siyaseti etkileyen ana faktörlerdir.

Maalesef bu olumsuzluklar halkımızı canından bezdirmiş ve bu nedenle hemşehrilerimin çoğu kentten göç etmiştir, göç etmek isteyenler çoğunluktadır. 

Bu durumun farkında olan bir hemşehriniz olarak sonucu ancak sizlerin kararlı desteği ile değiştirme imkanım olacaktır. 

Mevcut konjonktür buna imkân tanımayabilir. Şahsım olarak kayıp eden taraf olmayı, bunca yıldır edindiğim Eğitim Bilgi Emek ve deneyimi boşa harcamayı düşünemezdim. 

Sonucu etkilemek ve değiştirmek amacıyla bilgilendirme çalışmalarımı hiç aksatmadan sürdürdüm bundan sonra da sürdüreceğim.

Bir taraf tekçi radikalist İdeolojik hesap ve hedefleri tabu haline getirmiş olduğunu hepiniz biliyorsunuz. 
Bir taraf ise güç bende zihniyetine kendisini kaptırmış, halkın bizden başka bir tercihte bulunması hâlinde kayyım politikasıyla zaten sonuç ne olursa olsun yönetim bizdedir, zihniyetini elden bırakamıyor. 

Bu zihniyetler çoğulcu demokrasi açısından hastalıklı ve beraberinde büyük sorunlar ve zararlar getirdiğini yıllardır ifade ediyorum.

Benim şahsımın önceliği ekonomik kültürel çevresel Kentsel Tarımsal yapısal sorunların doğru çözüm projeleriyle etkili hizmetlere dönüştürmektir. 

Kısaca sevgili hemşehrilerim benim derdim tasam Hakkarimizdir, sizlersiniz. Çağdaş donelerle donatılmış huzur, refah ve güven içinde yaşayacağınız bir kenti oluşturmaktır. 

Bundan sonra da yanlış değerlere dayalı yanlış ezberlere neşter vurmaya devam edeceğim. 
Önceliğimiz halkımız olacaktır, çoğulcu demokrasi olacaktır, insanlığın ortak evrensel temel değerlerine bağlı çağdaş bir dünya olacaktır.

Bu yazı toplam 2054 defa okunmuştur.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim