• BIST 9790.88
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

Pinyanişi Lideri Zeydan'dan seçim açıklaması!

Hakan Taş

Seçimlere günler, hatta saatler kaldı. Bölgemizde elbette aşiretlerin seçimler üzerindeki rolü önem teşkil ediyor. Her aile, aşiret rengini belli etmiş olsa da gözler Pinyanişi Aşiretinin vereceği karardaydı. 120 köyü ziyaret ederek, sözü geçen aile büyükleri ve kanaat önderleriyle istişare toplantıları gerçekleştiren Aşiret Lideri Ali İhsan Zeydan, karar vermek üzere herkesi Büyükçiftlik Beldesine davet etti.

Kerem Ağa Divanhanesinde gerçekleştirilen toplantıya Yüksekova’daki binlerce aşiret mensubu katıldı. Kalabalık divana sığmayınca bahçede birikenler kararın sonucunu beklediler.

Ali İhsan Zeydan, Ağa olsa da kendi başına kararlar vermez. Herkesi önemser ve dinler. O yüzden gücü de bu demokratlığında saklı.

Üç saat süren toplantıda alınan kararı yine Aşiret Lideri Ali İhsan Zeydan açıkladı. Zeydan, “Malum ülkemizde çok önemli bir seçime giriyoruz. Vatandaşlık görevimizi yerine getirmek suretiyle hepimiz sandık başına gideceğiz. Almış olduğumuz karar doğrultusunda Milletvekili seçimlerinde Bağımsız Aday Av. Esat Canan’ı destekleme kararını almış bulunmaktayız. Sayın Canan, bölgemizin etkin ve saygın simalarındandır.

Geçmişte yaptığı hizmetler unutulmadı. Deneyimi ve duruşuyla kendisinin yeniden meclise girmesinde fayda vardır. Bu arada Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise şüphesiz tercihimiz ve desteğimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’adır. Biz aşiret olarak geçmişten beri her zaman için hep devletimizin yanında yer almış kişileriz. Bu duruşumuzdan asla taviz vermeden yine Erdoğan’ı destekleyeceğiz.

Önemli kararın alındığı bu toplantıda siyaset ve işadamı Teoman Zeydan’da hazır bulundu.

Kararın ardından Bağımsız Aday Av. Esat Canan ile telefonda konuştum. Canan, duygularını şöyle ifade etti; “Destek kararı alan Pinyanişiler ve Lider Ali İhsan Zeydan’a çok teşekkür ediyorum. Bu gelişme beni son derece mutlu etmiştir. Ben “Halk İttifakı” adayıyım. Bu karar beni göreve kaldığım yerden devam çağrısıdır. Yükümü ağırlaştırmadır. Tercübe ve birikimimle tüm Hakkari’yi eşit kucaklayacak bir anlayışla yoluma devam edeceğim.

İlimizin ve halkımızın bu kadar sorun ve sıkıntısı varken benim evimde oturmam doğru değildir. Her konuda cesurca sorumluluk alan biriyimdir. Siyasi çekişmeler, halkı ötekileştirme, çirkin oyunlar beni bağımsız aday olmaya itti. Seçimden seçime gözüken, ortaya çıkan bir siyasetçi hiç olmadım.

İyi günde, kötü günde, mesafeyi bahane etmeden her zaman halkımın yanında yer almışımdır. Bana destek kararı alan Pinyanişiler ve Aşiret Lideri sayın Zeydan’a, beni tanıyan, bilen ve destekleyen tüm halkımıza şükranlarımı arz ediyorum. Herşey gönlümüzce olsun”…

Bu yazı toplam 3254 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 8
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim