• BIST 8718.11
  • Altın 2246.536
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1875
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

ŞARKILAR BİZİ SÖYLER !

Hakan Taş

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü öncülüğünde yürütülen “Şarkılar Bizi Söyler, Bizde Şarkı Söyleriz” projesi kapsamında ilimiz Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde oluşturulan Türk Halk Müziği Korosu çalışmalarına başladı.

Usta öğretici, başarılı sanatçı Kemal Çiftçi ve eğitmen Yunus Taş öncülüğünde haftanın iki günü müzik atölyesinde çalışmalar yapılıyor. Dokuzu bayan olmak üzere toplam 18 solist ve korist koro çalışmalarına katılım sağlayarak türküler söylemeye başladılar.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nazif Tatlı, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı; “Türk müziğinin gelecek nesillere aktarılması amacıyla bu proje 81 ilde hayat buluyor. 15 yaşın üzerindeki tüm vatandaşlar koromuza katılabileceklerdir. Müziğe ilgi duyan ve şarkı söylemeyi seven herkesi bu projeye dahil olmaya davet ediyorum. Biliriz ki bölge halkımızın sesi yanık ve narindir. Hakkâri türkülerine de ağırlık vereceğiz. Her yöreden seçkin eserleri seslendireceğiz”…

halk-egitim-1-002.jpg

Halk Eğitim Merkezi, Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı resmi bir kurumdur. Yani işin başında yine tanıdık sima Bilal Gür var. Kendisinin fikrine başvurmadan edemezdim. Gür, her zaman ki inceliğiyle, “Müdürlüğümüze bağlı olarak  faaliyetlerini yürüten  ve her zaman her yerde, her kes için eğitim  şiarı ve kaliteli eğitimler sunmak amacıyla  çalışmalarına devam eden Halk Eğitimi Merkezimiz  vatandaşlarımızdan yoğun ilgi  görüyor.

Bu çerçevede, sanatsal farkındalıklarının öneminden yola çıkarsak  müzik, toplumların kültürünü, nesilden nesile  aktaran değerli bir hazinedir.  

halk-egitim-2-001.jpg

Her dönemin müziği, o dönemin edebiyatından, felsefesinden, yaşam biçiminden izler taşır ve büyük bir kültürel birikimin eseridir. 81 ildeki müzik sever gönüldaşlarımız ile müziğin evrensel ve ortak dilinde, aynı ritimde buluşmak çok anlamlı olacaktır”… dedi.

Müziğe düşkün olan bağlamanın sesini duyduğu yere koşan, sanatçının her zaman en büyük destekçisi olan Emniyet Müdürümüz Salavat Mete Pınar’da zaman zaman eşi ile birlikte Halk Eğitim Merkezini ziyaret ederek koroya manevi güç veriyor.

Nerede bir güzellik varsa altında Halk Eğitim Merkezi çıkıyor. Halka gerçek anlamda doğru dokunan örnek kurumun her tarafında başarı fışkırıyor. Bundan böyle şarkıları da radyo frekanslarında değil, Halk Eğitim Merkezi’mizde canlı dinleyeceğiz.

Kemal Çiftçi bu koroyu yönetiyor ise ciddiyet, muhteşemlik vardır demektir. Sosyolog ve sanatçı Çiftçi’yi 40 yıldır sahnelerde görüyor ve alkışlıyoruz.

Kısacası, siz şarkı söyleyin biz de sizi dinleyelim ve yazalım…

halk-egitim-3-002.jpg

 

 

Bu yazı toplam 1438 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim