• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 16 °C

ŞEMDİNLİ’NİN DEĞİŞEN YÜZÜ!

Hakan Taş

Eski Şemdinli’ye değinmeyeceğim. Çünkü orada çok acı yaşandı. Kalbimizin Ortadoğu’su gibi kırıntıları kalmış olsa da acının ve şiddetin izi silindi. İnsana huzur veren ilçeye dünyanın her tarafından insanlar akın ediyor. Balı, cevizi, tütünü, dağı, taşı, Sofi Ömer’i, halayı, her şeyi çok güzel…

Ankara’da ikamet eden, çeşitli meslek guruplarından 40 kadın “ GAP Turu” kapsamında kara yolu ile ilimize geldiler. Onları Hakkari merkezde ağırlayarak Şemdinli’ye kadar iştirak ettik. Belediye Başkanı Tahir Saklı, misafirleri öğretmenevinde ağırladı. Karşılama, ikram, güler yüz kusursuzdu. Geceyi ilçede geçirdik, sabah Şemdinli Belediyesini ziyaret ettik.

Bu nasıl bir proje, bu nasıl bir tasarım. Herkesin ağzı açık kaldı. İddia ediyorum, Doğu ve Güneydoğu’da hiçbir yerde böylesine modern bir belediye sarayı göremezsiniz. Başkan Saklı, bu proje üzerinde çok çalışmış, özene bezene üzerinde durarak böyle bir şaheseri ilçe halkının hizmetine sunmuş. Her şey inceden düşünülmüş, içerisinde yok yok. Gece geç saatlerde sokağa çıkıyoruz. Birçok dükkan açık, insanlar güven ve huzur içerisinde turluyor, sokak aralarında konulan banklarda kaçak çaylar yudumlanıyor. Bir zamanlar saat 16.00 dan itibaren giriş çıkışları kapanan ilçede şuan her saat gezinebiliyorsunuz.

Şemdinli ilçemizin bir yüzü İran’a diğer yüzü Irak sınırına bakıyor. Tek kelimeyle vatana bekçilik yapıyor. Sınır kapımız halka ve ticarete sınırsız açık tutulursa burası daha çok gelişir ve turizmin ilgi odağı olur.

Seyir Tepesi dedikleri yere gidiyoruz. Hakkari merkezdeki seyir tepemizde sadece dağları görürüz. Oysa Şemdinli seyir tepesinde dört yandan ilçe ayaklarının altında gibi. Elini uzatsan dağlara ve gökyüzüne dokunacak gibi oluyorsun. Gençler uzun bir beraberlik için mutlu evliliğe burada imza atıyor, sevenler burada sevdikleriyle hasret gideriyor. Çocuklar burada oyun oynayarak hayata gülümsüyor. Tıpkı belediye sarayı gibi burada da harika bir tasarım uygulanarak göz kamaştırıyor.

Kim ve hangi partiden olursa olsun, görev yaptığı ve yaşadığı yerde kalıcı hizmetlere vesile olabiliyorsa, yöre halkına fayda sağlayabiliyorsa onu tebrik etmek lazım. Başkan Tahir Saklı, “Bizi övmeyin, sadece gördüklerinizi söyleyin ve anlatın. Ben görev süremi vicdanım rahat biçimde tamamladım. Halkımız bana devam derse yine kaldığımız yerden devam ederim” dedi.

Yüksekova- Şemdinli arası sıklaşan güvenlik kontrolleri biraz can sıksa da Şemdinli ilçemiz bir harikalar diyarı. Başkan Saklı’yı da kalıcı hizmetlerinden dolayı tebrik ediyorum. Umarım Hakkari merkez de modern bir belediye sarayına sahip olur…

5161868c-ec7a-4448-aa26-43400e8fd3a9.jpg

Bu yazı toplam 1044 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim