• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Gelenek, görenekleri sahneye yansıttılar

Gelenek, görenekleri sahneye yansıttılar
Program katılan kadınlar Hakkari yöresine ait ezgiler, düğünlerde gelinlere yakılan türküler ile kına gecesini sahnede canlandırdılar.

Hakkari Valiliği, Hakkari Üniversitesi, İl Müftülüğü ve Hakkari Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” etkinlikleri kapsamında “İslam’da Kadın ve Aile” konulu bir program düzenledi.

Burada bir konuşma yapan Hakkari Aile ve Sosyal Politikalar (ASP)  İl Müdürü Hamide Nurgül Kaya, toplumda kadın ve ailenin önemine vurgu yaptı.  Müdürlükleri öncülüğünde 2012 yılından bu yana 3 bin 173 vatandaşa  “Aile Eğitim ve iletişimi ‘Hayatın ilk çeyreği, Evlilik ve aile hayatı, aile yaşam becerileri, okul ve aile sağlık, medya, hukuk, iktisat alanlarında çeşitli eğitimler verildiğini söyledi.

Kaya,” Bugüne kadar 2 bin 200 kadın, 710 öğrenci, 263 evli erkeğe, 13 farklı eğitimci ve akademisyenler tarafından eğitim verilmiştir. Eğitimler arasında bakıma muhtaç engelli, hasta, yaşlı, yetim, kimsesiz insanlar tespit edilip bunlara kurumumuz olarak gereken destek ve rehberlik sağlanmaktadır. Eğitimlerimiz Mahalle, köy, belde ve değişik yerlerin dışında merkezde yer alan liselerde öğrencilere de eğitimler verilmektedir. Amacımız Hakkari merkez il ilçe ve köylerdeki büyün vatandaşlarımıza ulaşıp bu eğitimleri vermekti. 2013-2014 dönemi arasında ulaştığımız vatandaş sayımız 6 bin’e çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

 Köylerde yapılan etkinliklerin Aile İrşad bürosunun tanıtımı Slayt gösterisinin ardından Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Saffet Köse “İslam’da Kadın ve Aile” konuları hakkında detaylı bilgiler verdi.

Program daha sonra kadınlar Hakkari yöresine ait ezgiler, düğünlerde gelinlere yakılan türküler ile kına gecesini canlandırdılar. Program sonunda ise yılın annesi seçilen Kevé Gür ,Hazal İdem ve Dilek Korkmaz’a ödülleri Vali vekili Abdullah Şen ve programa katılan protokol üyeleri tarafından verildi. Haber: Serkan Kaya (Hakkarihabertv.com)

asp-kadin-1.jpg

asp-kadin-2.jpg

asp-kadin-3.jpg

asp-kadin-4.jpg

asp-kadin-5.jpg

Bu haber toplam 9437 defa okunmuştur
  • Yorumlar 6
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim