• BIST 9881.6
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

“Göç Yolu Elveda Balkanlar” filmin galası Hakkari’de yapıldı

“Göç Yolu Elveda Balkanlar” filmin galası Hakkari’de yapıldı
Senaryosunu ve yönetmenliğini Turgut Ural, yapımcılığını ise Mustafa Şengün'ün üstlendiği "Göç Yolu (Elveda Balkanlar)" filminin galası Hakkari’de yapıldı.

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü , İl Özel İdaresi ve Hakkari Belediyesi destekleri  ile Hakkari Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen 1.Ulusal Film Festivali kapsamında düzenlenen Elveda Balkanlar  Göç Yolu Filmi Galası ,tüm sanatçı kadrosunun katılımı ile Hakkari’de yapıldı.

17 Ağustos  2018 tahinde başlayan 1.Ulusal Film Festivali kapsamında gerçekleştirilen faaliyetlerde Vizyonda olan 10 film ücretsiz olarak Hakkarililerle buluşturuldu, Son  başvuru tarihi 15 Ekim 2018 tarihinde sona erecek olan Türkiye geneli Kısa Metrajlı Film Yarışması düzenlendi.


HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN


Şu ana kadar  150 Türkiye’nin  dört bir yanından alındığı belirtildi. 30 Ekim -4 Kasım 2018 tarihleri arasında düzenlenecek festival finalinde ise, Kısa Metrajlı Film Yarışması Ödül Töreni, Gençlere yönelik Belgesel Film atölyesi, Senaryo yazarlığı atölyelerinin oluşturuldu. Dünyaca ünlü kısa metrajlı 10 filmin ücretsiz olarak Hakkarililerle buluşturuldu.



-Filmin oyuncular davul zurna ile karşılandı

“Göç Yolu Elveda Balkanlar” filmi galası için Hakkari’de muhteşem bir program düzenlendi.

Kentin en işlek Caddesi olan Bulvar Caddesi gala programı için trafiğe kapatıldı. Otelde çıkan filimin oyuncuları davul zurna ile karşılandı. Halk oyunları ekibi gösterisi ve Hakkari Belediye Başkanlığı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Erbane grubu yöresel kıyafetlerle programa ayrı bir renk kattı.

Vali Cüneyit Orhan Toprak, eşi Dr. Funda Toprak ve beraberindekiler filimin oyuncuları ve yöre halkı kol kola girerek davul zurna eşliğinde halay çektiler. Vali Toprak ve beraberindekiler davul zurna eşliğinde yürüyüşe geçerek galanın yapılacağı Atatürk Kültür Merkezine kadar yürüdüler. Burada çekilen halayların ardından kokteyl verildi.

Sahne çıkan yönetmen Turgut Ural ve oyuncular filmin galasını Hakkari’de yaptıkları için çok mutlu olduklarını belirterek, çevresi tamamen değişen bir Hakkari ile karşılaştıklarını ifade ederek misafirperverliklerinden dolayı Hakkari’lilere  teşekkür ettiler.

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak ise, filmin yönetmen ve oyuncularına birer hediye vererek “Göç Yolu Elveda Balkanlar” filmin  galası Hakkari’de yapıldığı için çok mutlu olduklarını söyledi.

Hakkari’nin her yönüyle çevresinin değiştiğini ifade den Vali Toprak, Hakkari halkına övgüler yağdırarak Hakkari’nin hizmetin en iyisine layık olduğunu belirtti. Hakkari Kültür ve Turizm Müdürü İdris Ağacanoğlu ise, Hakkari’ye gelen filimin kadro ekibine teşekkür etti.

Filimin galasına, Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, eşi Dr. Funda Toprak,  İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, Hakkari İl Emniyet Müdür Vekili Gürcan Görgülü,

Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür.  Kültür ve Turizm Müdürü İdris Ağacanoğlu, Hakkari Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdür Ayhan Tunç, Gençlik ve Spor Müdürü Reşit Güldal, Ak Parti İl Başkanı Emrullah Gür, MHP İl Başkanı Fatih Özbek ve kurum amirleri ile vatandaşlar katıldı. Filim gösterimi ile gala sona erdi. Haber: Feyzullah Taş

Bu haber toplam 5921 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim