• BIST 9918.55
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

Hakkari'nin Kültür-Sanat merkezi: ‘Feqiyê Teyran’

Hakkari'nin Kültür-Sanat merkezi: ‘Feqiyê Teyran’
Hakkari’deki Navenda Çand û Hûnera Feqiyê Teyran Kültür Merkezi, insanların sosyal ve kültürel alanda buluşma merkezi oldu.

 2010 yılında Hakkari Belediyesi’nin sosyal hizmet projesi kapsamında açılan ve daha sonra beş yıllık bir zaman içerisinde ili sanat kenti yapma yolunda ileriye taşıyan Navenda Çand û Hûnera Feqiyê Teyran Kültür Merkezi, kültür sanat alanında yürüttüğü faaliyetlerini başarıyla sürdürüyor.

Belediyenin hizmet binasında 600 metrekarelik bir alanda üç dersliği, kütüphanesi, sahne ve açık hava aktivite merkezi bulunan Navenda Çand û Hûnera Feqiyê Teyran Kültür Merkezi, aktif olarak erbane, kaval, bağlama, gitar, tiyatro ve halk oyunları alanlarında ücretsiz kurslar veriyor.

Kültür merkezinin kütüphanesini kullanan öğrenciler ve vatandaşlar, boş zamanlarını ise burada kitap, gazete, dergi okuyarak, satranç oynayarak değerlendirebiliyor.

Hemen hemen sanatın her dalında hizmet veren, tiyatro ve halk oyunları gösterimi, dengbej ve müzik dinletisi ile konserler gibi sosyal etkinlikler düzenleyen kültür merkezi, sosyal aktivite alanlarının neredeyse yok denilecek kadar az olduğu kentte insanlar için bir sosyal buluşma merkezi oldu.

Son beş yılda sanat alanında verdiği kurslar ile binlerce öğrenciyi mezun ederek birçok insanı sanatla tanıştıran Navenda Çand û Hûnera Feqiyê Teyran Kültür Merkezi, ayrıca birçok kişinin meslek edinmesini ve konservatuarlara hazırlanmasını sağlıyor.

Şu anda aktif olarak 192 öğrencisi bulunan kültür merkezini ziyaret eden Belediye Eş Başkan Yardımcısı Derya Çiftçi, beraberindeki Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Namık Boyar ve belediye encümeni Neslihan Kanat ile burada derslikleri dolaşarak öğrenci ve eğitmenler ile görüştü.

Çiftçi, daha sonra belediyenin Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Namık Boyar ve eğitmenlerden genel ve son durumuna ilişkin bilgiler aldı.

Verilen bilgilerde, öğrencilere hafta sonları her branşta dört saat olmak üzere uzman eğitmenler tarafından kurs verildiği ve ayrıca öğrencilerin ihtiyaçlarına göre hafta içi de etüt çalışmalarının yapıldığı aktarılırken, her zaman başvuru alabildikleri belirtildi. Hakkarihabertv.com

fakiye-teyran-m-003.jpgfakiye-teyran-1-002.jpg

 

Bu haber toplam 5182 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim