• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Her derde deva bitkiler konferansı

Her derde deva bitkiler konferansı
Hakkari'de “Her derde dava faydalı bitkilerimiz” projesi tanıtım ve bilgilendirme konferansı düzenlendi

Haber: Feyzullah Taş - Hakkari Valiliği koordinasyonunda Hakkari Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan ve Kalkınma Bakanlığı tarafından SODES kapsamında finanse edilen “Her derde dava faydalı bitkilerimiz” projesi tanıtım ve bilgilendirme konferansı düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezi konferans salonunda yapılan toplantıya, Tarım İl Müdürü Bülent Tanyürek, Hakkari Kamer Sorumlusu Zozan Selimoğlu, kurumun şube müdürleri ile bazı daire amirleri ile vatandaşlar katıldı. Konferansa konuşmacı olarak katılan Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ruhsar Yanmaz, Prof. Dr. Mükerrem Arslan ve Proje Koordinatörü Necmettin Yılmaz, sinevizyon gösterimi eşliğinde her derde deva bitkiler hakkında detaylı bilgiler verdiler.

Konuşmacılar ayrıca cinsel gücü arttırıcı otlar hakkında da bilgiler vererek bir de yörede son günlerde sıkça tüketilen ve yaprağında ölümcül virüslerin olduğu 'Işgın' yaprağının kesinlikle yenilmemesi uyarısında bulundular. Proje Koordinatörü Necmettin Yılmaz ise, 42 bin 900 TL bütçesi olan ve istihdam amaçlı olan projenin 12 ay süreceğini, merkez ve köylerde 500 kişinin bu proje hakkında bilgilendirildiğini belirtti.

Yılmaz, ”Projedeki amacımız Hakkari ilinde yetişen bir çok derde deva olarak bilinen siyabo, çünge, çendi, ışgın, ısırgan, kekik, yarpuz, sore, kapari, alou, dere otu, lüşe tulke, horoz ibiği, sarı kenger, tırşık, hegedan, sirk, tarak otu, heliz, kapari ve büke gibi faydalı bitkilerin yetiştirme alanlarının tespiti, vejetasyon süreleri halk dilindeki tüketim amaçları doğru kullanımı, doğru hasadının yapılması için tanıtım ofisi kurularak bilgilendirme yapmak, kültüre alınması için üretim teknikleri konusunda bilgilendirmektir” dedi.
bitki-1.jpg

bitki-2.jpg

bitki-3.jpg

Bu haber toplam 4769 defa okunmuştur
  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim