• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ!

Hakan Taş

Basın özgürlüğü, haber, fikir ve düşünceleri çoğaltıcı araçlarla serbestçe açıklayabilmek özgürlüğüdür. Eskiden doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlardı. Günümüzde doğruyu savunan, gerçeklere değinen gazetecileri ya yaşamdan kopartıyorlar ya da zindana atıyorlar. Ülkemizde öldürülen gazetecileri asla unutmadık ve unutmayacağız.

40 yıllık basın hayatımda özgürlük nedir bilmedim. Rehin alındım, dayak yedim, işkence gördüm, evim taşlandı, her türlü haksızlığa maruz bırakıldım.

Gazetecilik saygın bir iştir. Çok zor ve sorumluluğu büyük olan bir meslektir. Halkın gözü, sesi, kulağı olmak zaten ciddiyet ve sorumluluk gerektiren bir şeydir. Bize yapılan saldırı halkı sağır, dilsiz ve kör olmaya mahkum etmektir.

Ülke olarak çok önemli bir seçime hazırlanıyoruz. Hakkari’de haftalardır teke tek binlerce kişi ile konuşarak nabız yokladık. Anket sonucu masamızda ama yayınlayamıyoruz. Kazanma şansı olmayan parti ve partili zihniyet biliyoruz ki ofisimizi basacaklar, küfür ve hakaretlerle küçülecekler.

Bunu çok iyi bildiğimiz için halkımızı doğru bilinçlendiremiyoruz. Gazeteciyim, işimi doğru yapıyorum ama özgürlüğüm yok. Su testisi elbette su yolunda kırılır. Ölümden ve öldürülmekten de korkmuyoruz. Ülkemizdeki basın özgürlüğüne dikkat çekmek adına yaşadığımız zorlukları sizlerle paylaşmak istedim. Basın özgürlüğünün önemini vurgulamak ve dünya genelinde basın özgürlüğüne yönelik tehditlere dikkat çekmek amacıyla sizler deneler çektiğimizi bilin istedim.

Her platformda, toplantı ve sempozyumlarda, “Basınımızın güzide temsilcileri” diye söze başlayan bürokrasi ve siyasilerden Hakkari basını olarak şu saate kadar küçük bir kutlama bile almadık. Çünkü onların basından haberleri var, özgürlükten yana haberdar değiller. Basının özgür olmadığını çok iyi bildikleri için 3 Mayıs’ı ve bizi es geçiyorlar.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti hepimizi özetleyen bir mesaj yayımladı: “Yıllık basın özgürlüğü raporumuz yayında. Kapkara bir yıl geçirdik ve 2023 te tutuklamalarla sürüyor. Basına düşman hukuku uygulanıyor. Haklarımızı geri alana kadar 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü günümüzü kutlamayacağız”…

Basın özgürlüğünün olmadığı bir yerde asla DEMOKRASİDEN bahs edemeyiz. Demokrasinin de olmadığı yerde adalet ve insan haklarından bahs edemeyiz.

Basına ve tüm halklara özgürlük temennisiyle…

Bu yazı toplam 2319 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim