Hakkarili Cingöz

Hakkarili Cingöz

Hastane memnuniyeti takdir topladı

Hastane memnuniyeti takdir topladı

Son zamanlarda sağlık sistemine yönelik eleştirilerin yoğunlaştığı bir dönemde, Hakkari Devlet Hastanesi’nden gelen güzel bir haber adeta içimizi ısıttı. Gittiğim hastanede yaşadıklarım, hem sağlık çalışanlarının fedakârlığını hem de insan odaklı yaklaşımın ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Muayene olmak üzere Kulak Burun Boğaz (KBB) bölümüne yönlendirildim. Kimliğimi ya da mesleğimi belirtmeden, sıradan bir vatandaş gibi işlemlerimi yaptırdım. Ancak doktorun bana yaklaşımı, nezaketi ve samimiyeti gerçekten dikkat çekiciydi. Sadece tıbbi açıdan değil, insanî yönden de kendinizi değerli hissetmenizi sağlayan bir tutum sergiledi. Öyle ki, hastalığımı bir an olsun unuttum.

Ardından kan alma ünitesine yönlendirildim. Öğle tatilinin üzerinden 15 dakika geçmesine rağmen görevine devam eden, dinlenmeden hastalara hizmet sunan hemşirenin özverisi beni bir kez daha etkiledi. Sıcak karşılaması, güler yüzü ve işine olan bağlılığı hem beni hem de bekleyen diğer hastaları fazlasıyla memnun etti.

whatsapp-gorsel-2025-06-12-saat-12-15-58-6cdcee87.jpg

Hastane personeliyle ilgili edindiğim izlenimler sadece benimle sınırlı değildi. Bekleme salonundaki hasta ve hasta yakınlarının yorumları da aynı yöndeydi: “Doktorlarımızdan hemşirelerimize, otomasyon personelinden temizlik görevlilerine kadar herkes güler yüzlü, ilgili ve sabırlı.”

Sağlık çalışanlarının pandemi sonrası artan iş yüküne rağmen bu denli özverili çalışmaları, her türlü takdiri hak ediyor. Hakkari Devlet Hastanesi’nin KBB birimi ve kan alma ünitesindeki bu örnek davranışlar, kamu hizmetine duyulan güveni pekiştiriyor.

Bazen bir tebessüm, bazen de anlayış dolu birkaç kelime hastanın şifasına katkı sunar. Hakkari Devlet Hastanesi’ndeki bu güzel tabloyu görünce, sağlık sisteminin umudunu kaybetmememiz gerektiğini bir kez daha anladım.

Bu yazı toplam 3393 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Hakkarili Cingöz Arşivi

Acılara ortak olan Vali

27 Mayıs 2025 Salı 08:47

Şehirde yaşamayı öğrenemeyenler

25 Mayıs 2025 Pazar 11:02

Ne vicdansız komşular var

07 Nisan 2025 Pazartesi 15:06

Sevgililer Günü kutlamak günah mı

14 Şubat 2025 Cuma 16:45

Hakkari’ye neden kar yağmıyor

27 Ocak 2025 Pazartesi 11:35

İman Küfre ve Zulme Meydan Okudu

16 Ocak 2025 Perşembe 09:46