• BIST 9677.72
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C

ADI DÜĞÜN TADI FESTİVAL!

Hakan Taş

İlimizde hergün düğün merasimleri gerçekleşiyor. Hemen hemen tüm düğünlere eşlik eden biriyimdir. Böylesini hiç görmedim. Adı düğündü ama tadı festivaldı.

ABDURRAHMAN KESKİN’E ÖZLEM!

Aşiretin lideri, bölgenin “REİSİ” Abdurrahman Keskin vefat etmiş olsa da, herkesin yüreğinde yaşıyor ve yaşatılıyor. Adının geçtiği her yerde sevgi ve saygı vardır. “Abdurrahman Keskin’in oğlunun düğünü var” denilince davetli ve davetsiz herkes akın etti. Bir lider düşünün yatları, katları, lojmanları, yatırımları hiç olmayan. Hakkari merkezde en kötü eve sahip olan Abdurrahman Keskin’in evidir. O tüm yatırımını sadece ve sadece halka, insanlığa yaptı. Düğünde yoktu ama adı ve ruhu vardı.

DÜĞÜN 1, KATILAN 10 BİN !

Bir çok düğün gibi liderlerin gövde gösterisi yoktu. Show içerikli görsel reklam yoktu. Keskin ailesinin genç üyesi ve Gazeteciler Cemiyetimizin de üyesi Bedirhan Keskin, iki gün boyunca düğün alayı girişindeki kapıda gelene hoşgeldiniz, gidene güle güle için kendisini görevlendirdi ve ayakta bekleyerek herkesi tek tek öperek, kucaklayarak ağırladı. Keskin ailesinin tüm fertleri davetlilerle yakından ilgilendiler.

Aşiretin Lideri Fatih Keskin, yüzündeki biriktirdiği milyonlarca gülücüğü on binlere dağıttı. Eli göğsünde, yine halkın emrine amade görüntüsünden taviz vermedi. Sahne alan Temirağa kardeşler yorulmak bilmeden coşturdukça coşturdular. Halayın başı ve sonu görünmüyordu. Kocaman alan doldu taştı. Çay içmeden, yemek yemeden kimse düğün alayından ayrılmadı.

KESKİN AİLESİ!

Rahmetli Şefik Keskin, Abdulhekim Keskin, Abdurrahman Keskin, Mehmet Keskin, H.Emin Keskin, Av.Cumhur Keskin ve şuan hayatta olan Dr. Gıyasettin Keskin her biri kendi alanlarında muhteşem değerlerdi. Onların sohbetlerine ve türkü sevdası seslerine doyum olmazdı. Her biri çocuklarına ayrı ayrı güzel edep, saygı ve sevgiyi miras bırakarak gittiler.

AV.AZAD KESKİN

Yılın damadı Av. Azad Keskin, giyimi, davranışı, üslubu, duruşu ve söylemleriyle rahmetli babasını oldukça andırıyor. Amcası Hakkari aydını Av. Cumhur Keskin’in yolunda ve izinde yürümek için hukukçu oldu. Adaleti ve haklıyı savunmak için söz verdi, yemin etti. Kendisini hiçbir zaman yalnız göremezsiniz.

Yürüdüğü yollarda, oturduğu mekanlarda mutlaka etrafında kalabalıklar görürsünüz. Çünkü çok seviliyor. İçinde sakladığı temiz yüreğini dışa vuran Eda Tanyürek ile tanışarak hayatını birleştirdi. Kendisini öpmek ve hediyesini takdim etmek için uzun kuyruklar oluştu. Festivale dönüşen eğlencenin başkahramanıydı. Yağmur yağdı, soğuk alanı sardı ama kimse etkilenmedi ve halay durmak bilmedi.

ESKİ GELENEK YAŞATILDI

Keskin ailesi kına töreni için damadı gelin tarafına götürmedi. Herkes kendi ailesi ve yakınlarıyla tıpkı eskilerden olduğu gibi ayrı ayrı kına merasimi yaptı. Bu davranış takdir topladı. Gelin almaya gidildiğinde konvoy oluşturmak istenenlere izin verilmedi sadece birkaç araç ile gelin alınacak denildi. Yani gövde ve güç gösterisinden uzak mütevazi ve örnek bir davranış sergilendi.

TÜM FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

Düğün bitinceye kadar da gelinin yüzünü örten peçe (Temesi) kaldırılmadı. Başkan Fatih Keskin, gelen hediyelerin reklam amaçlı abartı yapılarak lanse edilmemesi hatta bu rakamın duyulmamasını istese de bazı aile büyükleri buna izin vermeyerek gelen rakamın açıklamasını istediler.

SAĞDIÇ ÖMER KESKİN!

Bir düğünün genel yönetmeni sağdıçtır. Böylesine görkemli bir şölene sağdıçlık yapmak zordur. Ömer Keskin, organizasyonu mükemmel ve kusursuz idare ederek alkış aldı. İki gün hiç uyumayarak düğün alayında adeta maraton koşucusu edasındaydı.

FATİH KESKİN EZİLME TEHLİKESİ GEÇİRDİ!

Kalabalık gençlerden oluşan bir gurup Aşiret Lideri Fatih Keskin’i omuzlamak istediler. Buna izin vermeyen Keskin, düşme ve ezilme tehlikesi geçirdi. Bu durum tatlı tebessüm oluşturdu. Büyük ağabeydi ve damat olan kardeşini kucaklarken neşe yerini hüzne bıraktı. Azad Keskin babasını çok erken kaybetti. Fatih Keskin onun için hem baba, hem ağabey konumundaydı. Elini öptü alnına koydu. İki kardeş kucaklaşarak gözleri yaşarttı.

UNUTULMAZ BİR DÜĞÜNDÜ

Keskin ailesinin sonbahar ve kışa girmeden yaptıkları final düğün töreni uzun yıllar konuşulacak gibi. 10 bin kişiyi ağırlamak ve uğurlamak kolay bir iş değildir. 7 den 77 ye herkes maddi ve manevi destekleriyle düğünü festivale dönüştürdüler. Her aile, her aşiret, her renkten oluşan kısacası bu düğünde HALK vardı. Halkın olduğu yerde de gün ve güzellik vardır.

Çocukluk arkadaşım, en yakın dostum gelinin babası Orhan Tanyürek’i ağlatmış olsalar da Keskin ailesini tebrik ediyorum.

 

 

Bu yazı toplam 3295 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 6
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim