• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Hakkari AFAD ve faaliyetleri

Hakan Taş
AFAD; “Afetlerde Türkiye’nin Ortak Gücü” anlayışıyla afet yönetimi faaliyetlerini planlar, gerçekleştirir, yönlendirir ve koordine eder.  Dünya genelinde arama kurtarma, insani yardım, tahliye ile transfer çalışmaları yürütür ve insani alt yapılar kurar.
 
Eskide Sivil Savunma olarak bilinen kurum büyük bir değişim göstererek AFAD’a dönüştü. İçişleri Bakanlığına bağlı AFAD, donanımı, çalışanları, hedefleri, ilkeleriyle en güçlü kurumdur. Büyük depremler yaşayan ve risk altında olan ülkemizde hepimizin en çok ihtiyaç duyduğu, kurtarıcı gördüğümüz güçtür. 
 
Geçenlerde AFAD Hakkari İl Müdürlüğünü ziyaret ettim. Doğrusu bu ziyaret beni üzdü. 1990 yılında yapılan eski bir binanın alt katında hizmet veriyorlar. 25 kıdemli ve başarılı çalışanlarıyla o köhne yere sığmaya çalışıyorlar. Ve bu kötü koşullara rağmen AFAD Hakkari ekibi büyük başarılara imza atıyorlar.
 
Afet, heyelan, kaza, deprem, çığ, yangın, tsunami hariç her türlü tehlikelerle,  kısacası insanların canına ve malına kast eden her tehlikeye karşı büyük özveri gösteren AFAD Hakkari İl Müdürlüğü, onların çalışmalarını kolaylaştıracak sağlıklı bir hizmet binasına acil ihtiyaçları var diye düşünüyorum.
 
Komşu ilimiz Van AFAD İl Müdürlüğü ihtiyaca cevap verecek kapasitede ve donanımda olması bizi sevindiriyor. AFAD, herhangi bir kamu kurumu değil. Mesaisi olmayan, her an tetikte, cana can katan, insanlara ikinci baharı yaşatan ciddi bir oluşumdur. Hakkari’de 56 bin vatandaşa eğitim verdiler. Gönüllü kurtarma ekibi olmasa da, AFAD gönüllüsü binlerce kişi var.
 
Yani ilimizde sivil toplum bünyesinde kurulan kurtarma ekibimiz de yok. 
AFAD Hakkari’de geniş bir yerleşke üzerinde hizmet binasına kavuşturulmalıdır. Hazine arazisi olmadığı için yeni bir arazi alımına girilmelidir. Mobil Afet Koordinasyon Merkezi, kompakt, ağır, orta, hafif  tonaj arama, Zapsuyu için anfibik ve intikal araçlarıyla, geniş bahçesi, malzeme depoları ve teknik elemanlarıyla güçlendirilmeliyiz. 
İl Müdürü Resul Karadeniz ve çalışma arkadaşları gece yatarken bile her iki gözlerini yummadan yastığa baş koymaktalar. Onların bir gözü hep açık, kafaları tetikte.
 
Okulları, kurumları, mahalleleri, köyleri, her taraf giderek insanları bilinçlendiriyorlar. Sürekli hizmet içi eğitimlerle yenileniyorlar. Ekibimiz iyi ama hizmet binaları çok kötü. Allah korusun bir depremde yıkılma tehlikesi olan binalarımızdan biri de AFAD hizmet binasıdır.
AFAD’ı bu binadan kurtarın yoksa AFAD’ı biz bile kurtaramayız…
Bu yazı toplam 1180 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim