• BIST 9693.46
  • Altın 2495.355
  • Dolar 32.3811
  • Euro 34.6983
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Hakkari Barosu Kadın Hakları Merkezi

Hakan Taş
Hakkari Barosu Kadın Hakları Merkezi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle stant kurup caddede geçen vatandaşlara broşür dağıttı.
 

Yağmurlu havaya rağmen stant kuran Hakkari Barosu Kadın Hakları Merkezi, vatandaşlara broşür dağıtarak 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle bilgilendirme yaptı.

Aslında şiddet hayatımızın her alanında var. Görünmeyen en büyük şiddet ise duygusal şiddettir. Bir insanın umudunu, hayalini, mutluluğunu çalmaktır. Şiddeti hepimiz ne kadar çok protesto etsek de ne yazık ki azaltamıyoruz. İşin en acı tarafı da şiddeti uygulayan kişi insanın en çok güvendiği, inandığı ve sevdiği kişidir.

Hakkari’mizde bugün gökyüzü de rahmet değil şiddet uygulayarak yağmuru ve beraberinde soğuğu yağdırdı. Hakkari Barosu Kadın Hakları Merkezi soğuğa aldırış etmeden Kaya Plaza önünde stant kurarak hem broşür dağıttı hem de toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın hakları konusunda halkı bilgilendirdiler.  BARO Kadın Hakları Merkezi kurulduğundan beri örnek çalışmalar yürütmekteler.

Kısa bir süre önce gerçekleşen BARO seçimlerinde bile İran’da ahlak polisi tarafından öldürülen Mahsa Amini’nin resmini yakalarına takarak sandığa gittiler. Şiddete maruz kalan her kadın ve çocuğa kucak açtılar.

Avukat Dilzerin Bulut Özdilek, “Yaşanan şiddetin fiziksel, ekonomik, psikolojik olarak her türlüsünü engellemek için destek amaçlı buradayız. Her türlü ayrımcılığın ortadan kaldırılmasını hedefliyoruz. Herkesin gözle gördüğü mağduriyetler ne yazık ki yaşanmaya devam ediyor.

Her birey üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi lazım. Elimizden gelen desteği sunarak korkusuz olmalıyız. Kadın Merkezi olarak Baromuzda her zaman destek sunmak için hazırız.” Açıklamasında bulundu. 

Sokakta geçen her bayan hem broşür aldı hem de sıcak sohbet kurarak soğuk havayı dağıttı. Genç bayan Avukatlara duayen meslektaşları Turgut Besi’de destek sundu. Besi, “Kadın toplumu ve yaşamı güzelleştiren en güzel çiçektir. Şiddeti kimse hak etmiyor. Kadına yönelik şiddetle mücadele günü dolayısıyla sergilemiş oldukları bu emeklerinden dolayı da kendilerini tebrik ediyorum” dedi.

Şiddete, sömürüye, cinayetlere karşı meydanlara inen tüm yürekli kadınları destekliyorum. Kadına yönelik şiddetle mücadele günü her yıl 25 Kasım da değil, her gün şiddet uygulayanların gözüne sokar gibi anımsatılmalı, kutlanmalıdır. 

Bana göre şiddeti doğuran en büyük etken SEVGİSİZLİKTİR. Sevmesini bilmiyoruz. Şiddete uğrayanların tek suçu gönül verdiklerine inanmaları, kanmalarıdır.

Doğaya şiddet uygulanıyor ormanlar yakılıyor. Hayvanlara şiddet uygulanıyor. Anneler kat edilerek çocuklar yetim bırakılarak şiddet uygulanıyor. Kadın sığınma evleri doldu taştı. Hakkari Barosu Kadın Hakları Merkezi genç kadın Avukatlarımızı tebrik ediyorum.

hakkari-barosu-kadin-haklari-merkezi-3.jpg

hakkari-barosu-kadin-haklari-merkezi.jpg

hakkari-barosu-kadin-haklari-merkezi-2.jpg

Bu yazı toplam 2544 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim