• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C

KASIMOĞLU: “VALİ-KAYMAKAM OLUN”

Hakan Taş

Hakkari Anadolu Lisesi’ne doğru hareket ediyoruz. Deneyimli Eğitimci Okul Müdürü Beybün Gür ve yardımcıları bizi güler yüzle karşılıyor. Kısa bir süre sonra Vali Yardımcısı Mustafa Berat Kasımoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, Müdür Yardımcısı Mustafa Kahraman, Şube Müdürleri Oktay Kızılkaya ve Mehmet Kanar ile bir araya gelerek öğrencilerle buluşuyoruz.

KAYNAK KİTAPLAR

Milli Eğitim Bakanlığı, eğitimde fırsat eşitliğini oluşturmak, öğrencilerin sınavlarda başarılı olmalarını sağlamak için  8-12 sınıfta okuyan öğrencilere LHS-TYT-AYT-YDT yardımcı kaynak kitaplarını 81 ilde dağıtma kararı aldı. Bu kapsamda haftalardır değişik okullarımıza bu kaynaklar dağıtılıyor. İş yoğunluğundan bu defa Anadolu Lisesi’ne giderek bu sevince ortak olabildim.

KASIMOĞLU: KAYMAKAM-VALİ OLUN !

Sazıyla, sözüyle, güler yüzü, yardımseverliğiyle kısa sürede kendisini herkese sevdirmeyi başaran Vali Yardımcısı ve Belediye Başkan Yardımcısı M.Berat Kasımoğlu, öğrencilere kaynak kitaplarını tek tek verirken nasihatte bulunmayı da ihmal etmedi.

Kasımoğlu; “Başarıya ulaşmanın yolu planlı çalışmaktan geçer. Bu kaynaklar çok değerlidir. Katkı sunan Sayın Cumhurbaşkanımız ve Milli Eğitim Bakanımıza Teşekkür ediyoruz. Günde gerekirse 14 saat çalışın. Hedeflerinize ulaşın. Geleceğin Kaymakam ve Vali’si olun” dedi.

GÜR: “İYİLİK BULAŞTIRICIDIR”

Hakkari eğitimine ciddi anlamda katkı sunan ve başarılı bir yöneticilik profili çizen Eğitimin başındaki isim Bilal Gür, öğrencilere hem moral hem de kaynak kitap desteğimde bulundu. Gür, “Çalışmak sizden kaynak bizden, iyilik bulaştırıcıdır. Eğitimdeki başarı ibremiz her geçen yıl daha da yükseliyor. Siz yeterki çalışmak isteyin biz her zaman her konuda yanınızdayız.

100 bine yakın kaynak kitap il ve ilçelerimizde sınava hazırlık içerisinde olan öğrencilerimize ulaştırıyoruz. Bakanlığımız bu hususta hiçbir masraftan ve zahmetten kaçınmıyor. Sizlerin başarılı olması bizim mutlu olmamızdır. Çalışmak sizden, kaynak bizden ”Dedi.

BEYBÜN GÜR; “VELİLERİMİZE TEŞEKKÜRLER”

Program akışı içerisinde makamında konuştuğumuz başarılı idareci Beybün Gür, öğrencilere başarı dilerken, velilere de teşekkür etti. Bayan Gür, “Hafta sonu veliler toplantısı düzenledik. Mübarek Ramazan ayı olmasına rağmen velilerimiz oruçlu halde okulumuza akın ederek toplantımıza iştirak ettiler. Veli-Öğretmen-Öğrenci üçgeni içerisinde hedeflerimize ulaşmak ve başarılı olmak kaçınılmazdır. Bu duyarlılıklarından dolayı tüm velilerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

OKULLAR ONARIMA GİRİYOR!

Müdür Bilal Gür ile aynı zamanda iyi dost olduğumuz için her karşılaştığımızda Hakkari’yi konuşuruz. Müdür Gür, ”Her  üniversitede eğitim gören Hakkarili kardeşlerimiz mevcuttur. Hiçbir okulumuzda aksama ve moral bozucu etken yok. Valimiz sayın Akbıyık’ın olağanüstü destekleriyle çok iyi ilerliyoruz. Bu yıl yeni eğitim ve öğretim başlamadan tatil sürecinde okullarımızı güçlendirme tadilatına başlıyoruz. Bir taraftan kaliteli eğitim verirken diğer taraftan da okullarımızı da güzelleştiriyor ve güçlendiriyoruz” dedi.

SAZLI-ŞİİRLİ FİNAL !

Kitap dağıtımı, öğrencilerle sohbet derken finali okul Müdürü Beybün Gür’ün makamında noktaladık. Okul kütüphanesinde bağlama gören Vali Yardımcısı Kasımoğlu, sazı eline alarak çalmaya başladı. Saz çalan kimse insanların umutlarını çalmaz. Sazın tellerine dokunan eller, pisliğe, kötülüğe temas etmez. Sazı bilen kimse sevginin kutsallığını, aşkı çok iyi bilendir.

Eşine sevdalı olan sayın Kasımoğlu, “Sevemez kimse seni, benim sevdiğim kadar” şarkısını çalarken uzaklara daldı. Vali bağlama çalar da Hakan Taş şiir okumaz mı? Beybün Gür bize çay kahve ısmarlamadı ama biz kendisine ve okuluna duygulu anlar  armağan ettik.

BERAAT KANDİLİNDE VALİ BERAT BEYİN MESAJI;

Öğrencileri mutlu etmenin sevinciyle okuldan ayrılırken Vali Yardımcısı Berat Kasımoğlu, ismi ile bütünleşen Beraat Kandili dolayısıyla şu mesajı verdi; “ Müminlerin bu gece günah yüklerinden kurtulup, ilahi bağışa ermelerine vesile olan önemli bir gecedir. Şimdiden herkesin hem Mübarek Ramazan ayını,  kandilini ve bayramlarını kutluyorum. Herkese sağlık ve saygılar sunuyorum.”

Milli Eğitim Müdürlüğümüzde olup biten her faaliyetlerden bizi haberdar eden ve rehberlik eden basından sorumlu Şube Müdürü Oktay Kızılkaya’ya da teşekkür ediyorum.

6fcb921f-31d1-4985-bd35-eb76fe4a4b95.jpg2-878.jpg3-682.jpg

 

 

Bu yazı toplam 1411 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim