• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

Hakkari'de MHP rüzgarı!

Hakan Taş

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ve beraberindekiler uçakla Van'a, oradan da karayoluyla dört saatte Hakkari'ye geldiler.

Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin gelmediği tek yer Hakkari'dir. Yoğun iş temposundan dolayı şimdilik gelemeyen Bahçeli, en etkili yardımcısı MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay'ı görevlendirdi.

Tarih boyunca ilk kez heyet olarak ilimize gelen MHP heyetini adım adım izleyerek sizler için tüm detaylarıyla kalemime aldım.

DEPİN'DE YEMEK

Şehir merkezine 5 km uzaklıkta olan Depin tesislerinde yemekte buluştuk. Uzun yoldan gelen MHP heyetine İl Başkanı Fatih Özbek enfes bir ikram yaptı. Yeni kesilen koyun ve keçiler kuşbaşı ve adana kebabı olarak masaya servis edildi.

Akçay ve beraberindekiler samimi bir ortamda, Hasan Öztunç (Çolak Hasan)ın espirileri eşliğinde yemeklerini afiyetle yediler.

İLK DURAK MHP İL BAŞKANLIĞI

Geniş güvenlik önlemleri altında heyet şenler binasında yeni hizmete açılan 7'nci kattaki il başkanlığına geldiler. Şık dizayn edilen, Merhum Türkeş ve Genel Başkan Bahçeli'nin posterleriyle süslenen il başkanlığının açılışı dua ve heyecanla yapıldı. Burada önce il başkanı Özbek ve ardından Grup Başkanvekili Akçay birer konuşma yaptılar.

MHP HAKKARİ SOKAKLARINDA

Akçay ve beraberindekiler en işlek caddede esnaf ziyaretlerinde bulundular. Sanki Hakkari milletvekili veya bir bakan gibi karşılandı. Naılsınız dediği her kesimden hep aynı yanıtı aldı; "Hakkari il kalsın"... Bir esnafın sayın Akçay'a ; "Biz sadece huzur-huzur-huzur istiyoruz" demesi duygulandırdı. MHP MHP olalı Hakkari'de böyle ilgi ve sevgi görmedi.

AKÇAY'A ÇOCUKLARIN SEVGİSİ

Akçay'ı gören çocuklar hemen yanına koşarak hoş geldinde bulundular. Çocuklarla bir süre sohbet eden Akçay kameraları bir kaç dakikalığına kapattırarak en yakınındakinin bile görmeyeceği şekilde 100'er lira harçlık verdi. Ne demişler, yardım verilirken sol elin verdiğini sağ el bile görmeyecek... Bu davranış kendisine olan hayranlığı arttırdı.

HALK ADAMI

Erkan Akçay Manisa milletvekidir. Ama 81 ilde kendisini seven çoktur. Geçmişi ve hayatı başarılarla doludur. 1961'de Burdur Yeşilova'da doğdu. Gazi Üniversitesinde mezun oldu. İzmir, Manisa ve Balıkesir de Defterdar ve Vergi Dairesi Başkanı olarak görev yaptı. 23 ve 24 dönem üstüste Manisa'dan mebus seçildi. Plan ve Bütçe komisyonunda görev yaptı. İngilizce bilen Akçay evli ve 2 çocuk babasıdır.

HAKKARİ EŞRAFIYLA BULUŞTU

Ticaret Odası Konferans salonunda bazı STK temsilcileri, muhtarlar, işadamları, esnaf ve kanaat önderleri ile ciddi bir toplantı gerçekleştirdi. Kürsüye çıktı "Hakkari ve Şırnak il kalmalıdır" dedi. Ayakta alkışlandı, yöneltilen sorulara yanıt verdi. Herkese söz hakkı verdi, herkesi dinledi. HATSO Başkanı Servet Taş'ın kendisine hediye ettiği kilime de çok duygulandı. Çünkü o kilimde emekçi kadınların emeği ve alın teri vardı. Aldığım en güzel hediye diyerek ömür boyu muhafaza edeceğini söyledi.

BEYAZ ZAMBAKLAR ÜLKESİNDE

Siyaset adamı kimliğinin yanında iyi bir araştırmacı, akademisyen ve bürokrattır. Kürsüye elinde kitap ile çıktı. Grigory Petrov'un kaleme aldığı "Beyaz Zambaklar Ülkesinde" ki kitabı örnek vererek bir milletin uyanışını anlatan Finyandiyalı'yı Hakkari'ye benzetti. Hakkarilileri bu haklı davalarında sonuna kadar destekleyeceklerini bir kez daha belirtti.

BİZDE YALAN YOK

"Bize net bir şey söylermisiniz. Bizim durumumuz ne olacak?" diye soran bir vatandaşa Akçay şu yanıtı verdi; "MHP olarak bizim siyasi görüşümüz nettir.

İki yüzlü asla davranmayız. Herşeyimiz açık ve nettir. Hakkari ilçe olmaz rahat olun demeyi çok isterdim. Sonra farklı bir gelişme olursa ben sizin yüzünüze nasıl bakarım, tekrar nasıl buraya gelirim. Bu yanlış kararın gündemden düşmesi için elimizden her gayreti sarf edeceğiz. "

HAKKARİ SEVGİSİ UÇAK KAÇIRTTI

Hakkari'deki program sona erdiğinde akşam uçağıyla saat 20.30 da gitmesi gerekiyordu. Sokakta attığı her adımda ayrı bir ilgi ve soruyla karşılaşıyordu. Vaktini kimselerden esirgemedi. Hakkari sevgisi ağır basınca uçağa yetişemedi. Yani Ankara'daki hesap Hakkari'ye uymadı. Geceyi Van'da geçirmek zorunda kaldı.

ÖNCE HALK

İlimize gelen her bürokrat önce vilayet makamı ve yetkilileri ziyaret eder sonra halka iner. MHP heyeti öyle yapmadı. Akçay ve beraberindekiler tüm gün halk ile buluştular kapanışı vilayet makamına ziyaret ile sonlandırdılar.

HAKKARİ'DE MHP RÜZGARI ESTİ

Şu bir gerçek ki MHP Doğu ve Güneydoğu'da pek etkili olamadı. Gerçek yüzünü ve sıcaklığını yansıtamadı. Olayları bahane ederek ihmal etti. Bu yüzden de tabelasını bile özgürce asamadı. Şırnak ve Hakkari meselesinde bize verilen destek ve sevgi önyargıyı da ortadan kaldırmış oldu.

Haklı davamızda hep yanımızda oldular. Karşılıklı bu ziyaretler bizi birbirimize de yakınlaştırmış oldu. MHP İl Başkanlığının açılışı son derece görkemli oldu. Bu kentte Fatih Özbek'i sevmeyen de yok gibi.

Beyaz Zambaklar ülkesinden pardon Hakkari'den Bahçeli ve Erdoğan'a selamlar

img_9819.jpgimg_9825.jpgimg_9830.jpgimg_9832.jpgimg_9842.jpg

 

Bu yazı toplam 4806 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim